Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Ιντερμέδιο για τα σκουπίδια της Ιστορίας













Ένα δεν ''μπορούν'' να καταλάβουν οι ακατονόμαστοι (για τους Έλληνες δεν κάνετε τίποτα ) ... για μας και την μεγαλη πλειοψηφία του λαού που είμαστε δίπλα στους πρόσφυγες και αγωνιζόμαστε και να επιβιώσουν όσο είναι στην πόρτα μας και να απεγκλωβιστούν ταξιδεύοντας με νόμιμα μέσα στις χώρες που αυτοί νομίζουν ότι θα προστατευτούν όπως έχουν το απόλυτο δικαίωμα από τις διεθνείς συμβάσεις ! 

Δεν μπορούν να καταλάβουν πως στο πρόσωπο του πρόσφυγα δεν βλέπουμε ούτε εξετάζουμε αν είναι με τον Ασαντ ... αν είναι αντικαθεστωτικός .. αν είναι Χριστιανός αν είναι Μουσουλμάνος ... αν είναι Σουνίτης η' Σιιτης αν είναι Σύριος , Αφγανός , Ιρακινός , αν είναι Αριστερός , Δεξιός η Κομμουνιστής !!

Δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή που είναι προτεραιότητα η επιβίωσή του αν έχει και ο ίδιος ευθύνη με τις επιλογές του και τη στάση του γι' αυτό που συνέβη στη χώρα του και να του πούμε τα 'θελες και τα 'παθες !Αυτό που βλέπουμε στο πρόσωπο του πρόσφυγα αυτή τη στιγμή δεν είναι τίποτα άλλο παρά τον Ανθρωπο ! Έναν άνθρωπο πεινασμένο, κατατρεγμένο , ξεσπιτωμένο απ τον πόλεμο , που βρέθηκε στην πόρτα μας εγκλωβισμένος απ τους θύτες του σε άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και ζητάει να πορευτεί εκεί που αυτός νομίζει και ελπίζει ότι θα επιβιώσει και τον βοηθάμε σ' αυτό! Βλέπουμε χιλιάδες ανθρώπους έρμαια στα κυκλώματα των αρπακτικών που κερδοσκοπούν πάνω στις πληγές τους και προσπαθούμε να τους προστατεύσουμε!!!
Πρέπει να είσαι ντενεκές ξεγάνωτος ακατανόμαστε ( γιατουςΈλληνεςδενκάνετετίποτα ) για να νομίζεις οτι τη στάση που έχουμε για τον πρόσφυγα δεν την έχουμε για τον γείτονά μας ..για τον συνάδελφό μας στη δουλειά ..για τον κάθε κάτοικο αυτής της χώρας !Το ξέρεις πολύ καλά πως και γι αυτούς είμαστε στο δρόμο και για σένα ντενεκέ ξεγανωτε αλλά κι αυτό εσένα σ' ενοχλεί....!!!
Μονο που τότε έχεις το άλλο τροπάριο να μας πεις με άλλους πρωταγωνιστές αλλά στον ίδιο ακριβώς σκοπό !!
''Για τους άνεργους δεν λέτε τίποτα όλο για τους αγρότες μιλάτε ...Για τους ξενοδόχους που χάνουν κρατήσεις δεν λέτε τίποτα όλο για τους υπαλλήλους μιλάτε ....Για τα σώματα ασφαλείας δεν λέτε τίποτα όλο για το Δημόσιο μιλάτε ..Για τους αγρότες που θα χαλάσουν τα προϊόντα τους δεν σας νοιάζει ...όλο για τους ναυτεργάτες μιλάτε ...και πάει λέγοντας !!! Σας έχουμε μάθει !

Ένα πράγμα σας ενοχλεί και ''φωνάζει'' από μακριά ....Η ενότητα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ..και η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών !Αυτό σας ενοχλεί και κάνετε οτι περνάει απ το χέρι σας για να πετύχετε το αντίθετο ! Αυτό σας ενοχλεί γιατί αυτό ενοχλεί την αστική τάξη που κυβερνά και απ αυτό κινδυνεύει η εξουσία της !!!Αυτή την τάξη υπηρετείτε με νύχια και με δόντια σαν μαντρόσκυλα αλλά έρχεται η ώρα που οι λαοί θα στείλουν και σας κι αυτή στα σκουπίδια της ιστορίας !

Κωσταντίνος Μπούρχας 





Και μια συντρόφισσα εγραψε γι αυτό : 

https://www.facebook.com/TeamHumanityDK/videos/582302991938715/

"Τους τελευταιους μηνες ΚΑΘΕ πρωι που ξυπναω επαναλαμβανω στον εαυτο μου αυτο που με προσωπικο αγωνα καταφερα με αρκετα μεγαλη επιτυχια να κατακτησω στο περασμα των χρονων, απο τοτε δηλαδη που μπορω να πω οτι αρχισα να αποκτω μια καπως πιο σαφη κοινωνικη και πολιτικη συνειδηση μεχρι σχετικα προσφατα.
"Στους ταξικους αγωνες δεν υπαρχει χωρος για δακρυα, μονο για οργη και μισος."
Και τα ειχα καταφερει πολυ καλα ολο αυτον τον καιρο. Μεχρι που ειδα αυτο."



2 σχόλια:

  1. Oταν βλέπω τον Λαό να ρίχνει τα αυτιά και να υποτάσσεται σε μνημόνια η να χειροκροτάει λαζόπουλα ζωχαδιάζομαι κι ετοιμάζομαι να πω "άει σιχτήρ".
    Αλλά μετά διαβάζω κάτι τέτοια, θυμάμαι και την "Χαλυβουργία", τους ναυτεργάτες, και εκείνο το βράδι στο Σύνταγμα με τα τρακτέρ, και ξαναπαίρνω τα πάνω μου...
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θελω απαγοητευση. Αισιοδοξια και δυναμη Συντροφε. Δεν θα μας παρει απο κατω. Μπολσεβικισμος και ψηλα το κεφαλι. ΟΒΕΡ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή