Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Υποκριτές και πολιτικοί απατεώνες !

Την υποκρισία και την απόπειρα πολιτικής εξαπάτησης του λαού έρχονται να απογειώσουν σε νέα ...«ύψη» τόσο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, με αφορμή τις διαδικτυακές αναρτήσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το κλείσιμο των συνόρων στο λεγόμενο βαλκανικό διάδρομο.
Ο μεν Αλ. Τσίπρας καλεί τον Ντ. Τουσκ «να εστιάσει στις προσπάθειες εφαρμογής των κοινών μας αποφάσεων και όχι να ενθαρρύνει αυτούς που τις αγνοούν», ισχυριζόμενος ότι «η οδός των Δυτικών Βαλκανίων έχει σταματήσει εξαιτίας μονομερών ενεργειών από συγκεκριμένες χώρες».
Τι έγραψε, αλήθεια, ο Ντ. Τουσκ στο διαδίκτυο, υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποτελεί κοινή απόφαση της ΕΕ των «28»;
Διαβάζουμε: «Irregular flows of migrants along Western Balkans route have come to an end». Δηλαδή: «Οι ακανόνιστες ροές μεταναστών κατά μήκος της οδού των Δυτικών Βαλκανίων έχουν σταματήσει».
Τι λέει για το θέμα η πρόσφατη απόφαση («Δήλωση») της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την οποία συνυπέγραψε και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ;
Διαβάζουμε και πάλι: «Irregular flows of migrants along the Western Balkans route have now come to an end». Δηλαδή: «Οι ακανόνιστες ροές μεταναστών κατά μήκος της οδού των Δυτικών Βαλκανίων έχουν πλέον σταματήσει»!!!
Όχι, δεν τα βλέπετε διπλά... Πρόκειται για την ίδια ακριβώς διατύπωση! Οι δηλώσεις του Τουσκ είναι απαράδεκτες, όχι γιατί «ενθαρρύνουν αυτούς που αγνοούν» τα συμφωνηθέντα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αλλά γιατί αναπαράγουν λέξη προς λέξη τις απαράδεκτες και επικίνδυνες αποφάσεις της, οι οποίες φέρουν φαρδιά - πλατιά και την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης.
Από κοντά με την κυβέρνηση στην υποκρισία στέκονται και όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. «Πέφτουν από τα σύννεφα», ζητούν «εξηγήσεις» από την κυβέρνηση κ.ο.κ.
Αλήθεια, όλοι αυτοί μαζί δεν ήταν - ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ - που υπέγραφαν το «κοινό ανακοινωθέν» στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στο οποίο ευθύς εξαρχής τονιζόταν ότι «η Ελλάδα (...) θα σεβασθεί στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, με τον τρόπο που αυτές καθορίζονται από τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων της ΕΕ»;
Δεν ήξεραν, άραγε, αυτό που ήταν ήδη φως - φανάρι, ότι όλες οι «αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων της ΕΕ» οδηγούν στο μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα;
Πού υπήρχε στο «κοινό ανακοινωθέν» που υπέγραψαν η απαίτηση για άμεσο άνοιγμα των βόρειων συνόρων της χώρας και απεγκλωβισμό όλων αυτών των ξεριζωμένων; Πουθενά!
Πού υπήρχε στο «κοινό ανακοινωθέν» τους η απαίτηση να πάνε οι πρόσφυγες στις χώρες προορισμού τους; Πουθενά!
Πού υπήρχε η απαίτηση να μη λογίζονται ως «παράτυποι μετανάστες» οι Αφγανοί πρόσφυγες, αλλά και όσοι πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ δεν προέρχονται από περιοχές που χαρακτηρίζονται εμπόλεμες; Πουθενά!
Ας αφήσουν, λοιπόν, το δούλεμα, τόσο η κυβέρνηση, όσο και τα άλλα αστικά κόμματα! Είναι τεράστιες οι ευθύνες τους για τις επικίνδυνες εξελίξεις και τις απαράδεκτες αποφάσεις, που στρέφονται τόσο ενάντια στους πρόσφυγες, όσο και ενάντια στον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Αναδημοσιεύεται από τον «Ριζοσπάστη» της 11ης Μάρτη 2016.1 σχόλιο:

  1. Το κοινο Ευρωπαικο μας σπιτι η Ε.Ε των λαων να κλεισει τα συνορα. Παραξενα πραγματα συμβαινουνε. Αφου το σιδηρουν παραπετασμα δεν υπαρχει πλεον τι στο καλο συμβαινει................ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή