Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Καλό ταξίδι συντρόφισσα Μαριλένα







Ανακοίνωση για το θάνατο της συντρόφισσας Μαριλένας Φράγκου εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ τουΚΚΕ, σημειώνοντας:

«Έφυγε πρόωρα από τη ζωή η συντρόφισσα Μαριλένα (Μαρία - Ελένη) Φράγκου, μέλος του ΚΚΕ και εργαζόμενη του "902" για πολλά χρόνια.
Γεννημένη το Γενάρη του 1980, εντάχθηκε στην οργανωμένη ζωή της ΚΝΕ το 1997, ενώ μέλος του Κόμματος έγινε το 2007.
Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της έδωσε όλες της τις δυνάμεις στην υπόθεση του Κόμματος.
Στον "902" εργάστηκε από το Νοέμβρη του 2007 και μεταξύ άλλων κάλυπτε το εργατικό, το ναυτιλιακό και το ελεύθερο ρεπορτάζ.
Στις δύσκολες ώρες με το κλείσιμο του "902" η Μαριλένα υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του Κόμματος, ακόμα και με αρθρογραφία στον "Ριζοσπάστη" και το πόρταλ, ενώ εθελοντικά προσέφερε την όποια βοήθεια της ζητούσε το Kόμμα στο πόρταλ του 902.gr.
Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στο σύζυγό της Γιάννη, τη μητέρα της, τον αδελφό της και όλους τους οικείους της.
Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο 26 Μάρτη στις 11.30 το πρωί από το Νεκροταφείο Βύρωνα».









Τη θλίψη του για τον πρόωρο χαμό της Μαριλένας Φράγκου εκφράζει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Όπως σημειώνει, «η Μ. Φράγκου υπήρξε μια δυναμική και άξια συνάδελφος. Ξεχώριζε για το ήθος και την επαγγελματική της συμπεριφορά, καθώς και για τη συναδελφική της αλληλεγγύη. Από πολύ νεαρή ηλικία είχε αναπτύξει έντονη πολιτική και κοινωνική δράση και αγωνίστηκε σθεναρά για την επίτευξη των ιδανικών στα οποία πίστευε. Το πάθος και ο ζήλος της για επαγγελματική και πολιτική δράση δεν ανακόπηκαν ούτε από την ασθένεια που άδικα την έπληξε. Παρέμεινε αισιόδοξη και ενεργή έως την τελευταία ημέρα της ζωής της, χωρίς ποτέ να καταθέσει τα όπλα».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται θερμά το σύζυγό της και τους οικείους της και «αποχαιρετά την αγωνίστρια Μαριλένα, που έφυγε πρόωρα και άδικα από τη ζωή, χωρίς να μπορέσει να ολοκληρώσει τα σχέδια και τις επιθυμίες της».




Σάββατο 26 Μάρτη  Νεκροταφείο Βύρωνα


Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και θλίψης, πλήθος συγγενών, συντρόφων, φίλων και συναδέλφων, απεύθυναν το Σάββατο το πρωί στο Νεκροταφείο του Βύρωνα, το στερνό αντίο στη συντρόφισσα Μαριλένα Φράγκου, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή, στα 36 της χρόνια. Το «παρών» έδωσε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου, Κύριλλο Παπασταύρου και Νίκο Σοφιανό.
Η σ. Μαριλένα εντάχθηκε στην οργανωμένη ζωή της ΚΝΕ το 1997, ενώ μέλος του Κόμματος έγινε το 2007. Από το Νοέμβρη 2007 εργαζόταν ως δημοσιογράφος στο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό «902» και, μεταξύ άλλων, κάλυπτε το εργατικό, το ναυτιλιακό και το ελεύθερο ρεπορτάζ. Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της έδωσε όλες της τις δυνάμεις στην υπόθεση του Κόμματος. Στις δύσκολες ώρες με το κλείσιμο του «902», η Μαριλένα υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του Κόμματος, ακόμα και με αρθρογραφία στο «Ριζοσπάστη» και το πόρταλ, ενώ εθελοντικά προσέφερε την όποια βοήθεια της ζητούσε το Κόμμα στο πόρταλ του «902.gr».
Σε κλίμα έντονης συγκίνησης, τον ύστατο χαιρετισμό στη σ. Μαριλένα απεύθυνε εκ μέρους των συντρόφων της από τον «902» και το πόρταλ «902.gr», η Ελένη Χατζηγεωργίου, με τα παρακάτω λόγια:
«Συντρόφισσα Μαριλένα,
Έφυγες πολύ νωρίς. Έφυγες πολύ άδικα.
Ήδη μας λείπεις.
Μας λείπει το χαμόγελό σου.
Η χαρά κι η αισιοδοξία σου για τη ζωή.
Το πείσμα να παλεύεις τις δυσκολίες.
Η μαχητικότητά σου, που σε χαρακτήριζε μέχρι την τελευταία στιγμή.
Η ακούραστη διάθεσή σου να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου σε κάθε ρεπορτάζ που σου χρέωνε ο "902", χωρίς αυτό να το κανείς μόνο από επαγγελματική κυρίως ευθύνη, αλλά από Κομματική ευθύνη, υπηρετώντας την προσπάθεια να ενημερωθεί η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα για την πολιτική του Κόμματός μας, του ΚΚΕ. Με την ίδια κομματική υπευθυνότητα, συνέβαλλες με την εθελοντική προσφορά σου και στα ρεπορτάζ του πόρταλ, όσες φορές το Κόμμα σου το ζήτησε.
Αυτή η κομματικότητά σου, το χαμόγελο και η μαχητική αισιοδοξία σου, η σταθερότητα και η ακεραιότητά σου, ήταν το δικό σου, σεμνό μερίδιο στον καθημερινό δύσκολο αγώνα που δίνουμε όλοι μας για να ανθρωπέψει ο άνθρωπος, για να γίνουν πράξη τα ιδανικά μας, χτισμένα και θεμελιωμένα πάνω στο επαναστατικό δίκιο της εργατικής τάξης και του Κόμματός της, του Κόμματός μας, του ΚΚΕ.
Αυτή σου τη στάση, επιβεβαίωσες και με το παραπάνω, με την υπεράσπιση των αποφάσεων του Κόμματος, ακόμα και σε δύσκολες στιγμές που πέρασε το Κόμμα, σε δύσκολες στιγμές για τον "902" και με την κρυστάλλινη αρθρογραφία σου στο πόρταλ και στο "Ριζοσπάστη".
Αυτή σου η στάση σε χαρακτήριζε, με αυτήν πορεύτηκες και στην πιο σκληρή μάχη που έδωσες για τη ζωή και πάλεψες σαν γενναία μαχήτρια, γνήσιο μέλος του ΚΚΕ.
Ένα πρόσφατο δείγμα αυτής της λεβέντικης στάσης σου είναι το χαιρετιστήριο καλωσόρισμα που έστειλες στους μικρομεσαίους αγρότες, αλλά δεν ήθελες να το υπογράψεις, παρά μόνο με τα αρχικά σου, γιατί όπως είπες, δεν διέφερες από τους άλλους.
Και να τι έλεγε ανάμεσα στα άλλα:
"Συναγωνιστές αγρότες σας στέλνω τους θερμούς μου χαιρετισμούς από τον «Ευαγγελισμό» όπου νοσηλεύομαι τους τελευταίους 3 μήνες μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών. Δίνω μια μάχη για την επιβίωσή μου όπως ακριβώς κι εσείς. Ενώνω τη φωνή μου μαζί σας γιατί ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή είναι κοινός. Πρόκειται για έναν αγώνα με στόχο να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας όχι απλώς τα απαραίτητα αλλά αυτά που μας αξίζουν με βάση αυτό που παράγουμε.
Οι μέρες που λαχταρήσαμε θα 'ρθούν. Με τον αγώνα και την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Σε μια κοινωνία και εξουσία όπου θα διαφεντεύουμε η εργατική τάξη, η αγροτιά και τα άλλα λαϊκά στρωματά τον πλούτο που παράγουμε και μας ανήκει".
Καλό σου ταξίδι συντρόφισσα Μαριλένα.
Θα είσαι μαζί μας στον αγώνα για όλα όσα συνειδητά μέσα από το Κόμμα, αποφασίζουμε και υλοποιούμε, για να 'ρθει το φωτεινό μας μέλλον πιο γρήγορα.
Στο σύζυγό σου, στην αγαπημένη σου μητέρα και τον αδελφό, αλλά και σε όλους τους συγγενείς σου, βαθιά συντροφικά συλλυπητήρια».



2 σχόλια:

  1. Προσφορα και ηθος Συντροφων ανεκτιμητη. Υπερασπιστηκε τις αποφασεις του κομματος οταν αναγκαστηκαμε να πουλησουμε τον 902 με αρθρογραφια προσφερε εθελοντικα την βοηθεια της στο Πορταλ οποτε τις ζητηθηκε απο το Κόμμα ΟΒΕΡ Στραταρχα μου ΖΑΒΑΡΑΚΑΤΡΑΝΕΜΙΑ.....................ΟΥΦ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσo νέα!
    Υπήρξε πολύ καλή δημοσιογράφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή