Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Περί βλακείας





απο το A-kakos blogspot.gr






Στο ΣΚΑΙ, το οποίο κλείνει οσονούπω η κυβέρνηση, μην ξεχνιόμαστε ( lol ) - στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά (που αλλού) - ο υφυπουργός  Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας είπε, σήμερα το πρωί, ότι η κυβέρνηση μελετά σχέδιο εξέτασης του οικονομικού προφίλ των προσφύγων και ότι όσοι απ'αυτούς έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στην Ελλάδα από 250.000 € θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής.

Η δήλωση αυτή  προκάλεσε θυμηδία, εκνευρισμό, δυσαρέσκεια και  ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, τόσο στον πολιτικό κόσμο, όσο και στους πολίτες που εκφράστηκαν στα social media.

Ξεπερνώ το απάνθρωπο μέρος της δήλωσης (είσαι πλούσιος = είσαι καλοδεχούμενος πρόσφυγας, είσαι φτωχός = είσαι εξοβελιστέος  λαθρομετανάστης).  

Η δήλωση, αυτή καθ'αυτή, μπορεί να θεωρηθεί, επιεικώς, ως απολύτως βλακώδης, ακόμη κι αν θεωρήσουμε ότι πράγματι υπάρχουν μεταξύ των προσφύγων άνθρωποι που κατέχουν ένα τέτοιο ποσό. Και είναι απολύτως βλακώδης, διότι στη χώρα μας, και στην κατάσταση που βρίσκεται, δεν υπάρχει σώφρων άνθρωπος που θα ήθελε να μείνει, πόσο μάλλον να επενδύσει, αν είχε τόσα χρήματα στην κατοχή του.

Είναι λοιπόν βλαξ ο κ. υπουργός; Είναι βλάκες όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες που καθημερινά φιλοξενούνται από τα ΜΜΕ (που θα τα κλείσουν, ως διεφθαρμένα ε; - μην ξεχνιόμαστε , lol again) και πετάνε αντίστοιχες κοτσάνες;

Η άποψή μου είναι πως όχι. Ούτε ο Μάρδας είναι βλαξ, ούτε οι υπόλοιποι. Διατεταγμένη υπηρεσία εκτελούν.

Λέγοντας κάτι το ακραίο, κάτι το βλακώδες, κάτι το απεχθές, προκαλείς και αποπροσανατολίζεις την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα και κυρίως από τις πραγματικές κι εφαρμόσιμες λύσεις τους. Μ'αυτό τον τρόπο διαιωνίζεις την ίδια την ύπαρξή σου, συντηρείς την κατάσταση που σε...συντηρεί και κρατάς την κοινωνία δέσμια και σε μόνιμο αδιέξοδο.
Επίσης, μπορείς να εφαρμόσεις όποια πολιτική είχες εξ υπαρχής στο μυαλό σου, είτε εν κρυπτώ, είτε με πολύ λιγότερες, έως και καθόλου, αντιδράσεις απ'ότι θα είχες ν'αντιμετωπίσεις, αν δεν είχες δημιουργήσει έντεχνα σύγχυση κι αποπροσανατολισμό.

Την πρακτική αυτή βέβαια δεν την εφηύρε και δεν την εφάρμοσε για πρώτη φορά η παρούσα κυβέρνηση. Είναι πασίγνωστη κι εφαρμόζεται παγκόσμια σ'όλους τους λαούς, καθ'όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας.
Αυτό που συνεχίζει να με ξενίζει είναι ότι, παρά την κοινοτοπία της, έχει πάντα (ή σχεδόν πάντα) την επιτυχία που επιδιώκει αυτός που τη χρησιμοποιεί.









2 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση, εκτιμώ ιδιαίτερα την αναφορά στην πηγή, θα προτιμούσα την αναφορά του a-kakos.blogspot.gr στην αρχή του άρθρου. Φιλικά,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Συνέπεια και δεοντολογία αξιοθαύμαστη. Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας.
    Πάντα στη διάθεσή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή