Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΥΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ-ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΥ ΤΟΥΣ
Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο  στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια, με κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ. Συλλαλητήριο  θα γίνει και στον Πειραιά, επίσης στις 7 μ.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη.Χτες Τρίτη, η αρχή αυτού του νέου γύρου κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ, εγινε στη Θεσσαλονίκη, με συλλαλητήριο στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

«Με τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, οι αγρότες, η νεολαία, κάναμε καθαρή την απόφασή μας: Ο νόμος - λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή!», σημειώνει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του και προσθέτει:

«Χωρίς αυτούς τους αγώνες τα μέτρα ήδη θα είχαν ψηφιστεί και θα ήταν πολύ χειρότερα (...) Πλέον γνωρίζουμε όλοι καλά τι σημαίνει η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και το αποτέλεσμά της! Ξέρουμε από την ίδια μας την πείρα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήρθε να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι. Δυναμώνουμε τον αγώνα παντού! Σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, σε κάθε πόλη και χωριό, στα χωράφια, στις γειτονιές!»

Πρωτοβουλίες για ανάλογες κινητοποιήσεις παίρνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και σε άλλες πόλεις, από σήμερα μέχρι και το Σάββατο. Κάλεσμα συμμετοχής έχει απευθύνει σε αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ η ΠΑΣΕΒΕ.

Ενιαία μάχη για συλλαλητήρια - απεργία

Στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ ανταποκρίνονται Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, που καλούν με ανακοινώσεις τους σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια.

Μεταξύ αυτών, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του: «Οι μεταλλεργάτες των Ναυπηγείων, των ΕΑΣ, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, των Χαλυβουργιών, της ΜΕΒΑΚΟ, της ΜΠΙΚ, του Μαλτέζου, της ΠΙΤΣΟΣ, της DOMUS κ.ά., μπορούμε, μαζί με όλο το ταξικό κίνημα, να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Να βάλουμε στη γωνία τους υποστηρικτές αυτής της βάρβαρης πολιτικής, τις δυνάμεις του συμβιβασμού και της συναίνεσης που πλειοψηφούν σε ΓΣΕΕ - ΠΟΕΜ και σε μια σειρά επιχειρησιακά σωματεία. Να παρεμποδίσουμε την καταστολή και το κλίμα υποταγής που θέλουν να περάσουν και με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Στην υποταγή και τη μοιρολατρία, στην υπονόμευση των αγώνων από τους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές απαντάμε: Με οργάνωση στο Συνδικάτο Μετάλλου, όλος ο κλάδος, Ναυπηγεία, ΕΑΣ, χαλυβουργίες, εργολαβικοί σε ΕΛΠΕ και αλλού, όλοι μια γροθιά συσπειρωμένοι με τις ταξικές δυνάμεις».

«Για τους εργαζόμενους του κλάδου αναγκαίο, δίκαιο, σύγχρονο και εφικτό είναι να έχουμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα, να μη δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, να μπορούμε να κάνουμε οικογένεια χωρίς να έχουμε το φόβο της απόλυσης, να έχουμε Υγεία και Πρόνοια που να καλύπτει τις ανάγκες μας, να έχουμε αξιοπρεπή ασφαλιστικά δικαιώματα και όχι συντάξεις φτωχοκομείου, να έχουμε μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους», τονίζει ηΠανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.

Απευθύνει κάλεσμα στα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου: «Καλούμε κάθε σωματείο - μέλος μας, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, να μετρήσουμε νέα μέλη μπροστά στη μάχη αυτή. Καλούμε κάθε εργαζόμενο του κλάδου και ειδικά τους νέους, να δοκιμάσουν την κατεύθυνση που δεν έχουν δοκιμάσει μέχρι σήμερα, αυτή της οργανωμένης πάλης και διεκδίκησης.

Κανείς δεν μπορεί να μένει μόνος απέναντι στην επίθεση εργοδοτών, κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που προετοιμάζουν νέα μέτρα στο Ασφαλιστικό, νέους δυσβάσταχτους φόρους, νέα προνόμια στους τραπεζίτες και θηλιά στο λαό με τα κόκκινα δάνεια, νέες ιδιωτικοποιήσεις, το τσάκισμα μισθών και μεροκαμάτων και άλλα πολλά».Κάλεσμα της ΟΓΕ

Κάλεσμα στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας μπροστά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ:

«Να αποτρέψουμε τον αντιασφαλιστικό νόμο που φέρνουν, ο οποίος μονιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή και όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες. Καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.

Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να βλέπουμε τη συνταξιοδότηση να γίνεται άπιαστο όνειρο για τις νέες γυναίκες, να βγάζουν από τη λίστα των ΒΑΕ εργαζόμενες, όπως για παράδειγμα τις εργαζόμενες στην καθαριότητα. Να μας φορτώνουν με 6 μήνες μέχρι 17 χρόνια επιπλέον εργασία. Δε συμβιβαζόμαστε η μητρότητα να "επιβραβεύεται" με ανεργία και κακοπληρωμένη - μισοανασφάλιστη δουλειά.

Δε θα δεχθούμε να ματώνουμε με τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ, τη φορολεηλασία, που τσακίζει ιδιαίτερα αυτοαπασχολούμενες και γυναίκες της υπαίθρου, τις αλλεπάλληλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, τις αυξήσεις σε εισιτήρια στα ΜΜΜ, ηλεκτρικό, νερό, τηλέφωνο.

Δε θα δεχθούμε να στερούμαστε εμείς και τα παιδιά μας τον παιδικό σταθμό, το δάσκαλο, το γιατρό, το νοσοκομείο και το φάρμακο και οι εκμεταλλευτές του λαού να τρίβουν τα χέρια τους για τα νέα αντιλαϊκά προνόμια».

Τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρ
 • Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινησε ο νέος γύρος των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ (φωτ. αρχείου)
  Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινάει σήμερα ο νέος γύρος των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ (φωτ. αρχείου)
  Motion T
Την Πέμπτη 31/3
 • Αθήνα, 7 μ.μ., Ομόνοια
 • Πειραιάς, 7 μ.μ., πλατεία Καραϊσκάκη
 • Αγρίνιο, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
 • Αλεξανδρούπολη, 7 μ.μ., Δημαρχείο
 • Αρτα, 7 μ.μ., πλατεία Κιλκίς
 • Γιαννιτσά, 7 μ.μ., πλατεία ΕΠΟΝ
 • Γιάννενα, 7 μ.μ., Δημαρχείο
 • Ελευσίνα, 7 μ.μ., πλατεία Ηρώων
 • Ζάκυνθος, 7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο
 • Ικαρία, 7.30 μ.μ., Εύδηλος
 • Καβάλα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
 • Καλαμάτα, 7 μ.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου
 • Καστοριά, 7.30 μ.μ., παλιά Νομαρχία
 • Λαύριο, 6.30 μ.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων
 • Μυτιλήνη, 7.30 μ.μ., πλατεία Σαπφούς
 • Ρόδος, 7 μ.μ., πλατεία Κύπρου
 • Σάμος, 7 μ.μ., πλατεία Καρλοβάσου
 • Φλώρινα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
 • Χαλκίδα, 7 μ.μ., πλατεία Αγοράς
Την Παρασκευή 1/4
 • Βόλος, 7 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου
 • Γρεβενά, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
 • Δράμα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
 • Καρδίτσα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
 • Κοζάνη, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
 • Λάρισα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
 • Πτολεμαΐδα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
Το Σάββατο 2/4
 • Κιλκίς, 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης


7 σχόλια:

 1. Ενας σημαντικοτατος αγωνας που αφηνει μεγαλες παρακαταθηκες. Ηδη υπάρχει καθυστερηση και δυσκολια στο να περασουνε τα μετρα. Περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει καλύτερα οτι απεναντι του εχει τους Καπιταλιστές και τις ενωσεις του. Ακουει καλυτερα την προταση εξουσιας του Κομματος και την διεξοδο που προτεινει. Καλη δυναμη σε ολους και να μην ξεχάσουμε την εκτελεση του σ.Μπελογιάννη πριν 64 χρονια και την μαχη στο Λιτοχωρο του ΔΣΕ πριν 70 χρονια. Την Καλημερα μου Στραταρχα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χτες στην Βουλη στηθηκε η γνωστη θεατρικη παρασταση με την διαφθορα και την διαπλοκη που θα την τσακισουνε. Με γατες Ιμαλαίων με Κουρη και ολη την σαπιλα του συστηματος τους. Οαση η ομιλια του Γ.Γ Στρατάρχα μου. Καθαρες κουβεντες ξασταρες. Κοιταγα εκεινο τον Δραγασακη στα εδρανα και μου ερχότανε σιχαμαρα. Μιλάμε για πολλα σκουπίδια..........................Σύντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. " Κάθε φορά που τα κόμματα των μνημονίων ένιωθαν τη λαϊκή πίεση, δυσαρέσκεια και αγανάκτηση...Κάθε φορά που τα ίδια αυτά κόμματα, όλο και περισσότερο συνέκλιναν σε θέσεις και προτάσεις διαχείρισης, τότε ανασύρονταν από τα συρτάρια η γνωστή, η αγαπημένη τους σκανδαλολογία, η πάταξη της διαφθοράς, η υπέρτατη δικαιοσύνη και η δήθεν υπεράσπισή της." ..... ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟ ΣΧΟΛΑΣΕ Μ ΑΥΤΟ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ποια ειναι η γνωμη σου θα μπορεσει να τα περασει τα μετρα με 153 η θα παμε σε αλλη μαγειρικη μεσα στα πλαισια αυτης της βουλης. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ολα τα χρονια αυτο το Καρναβαλι. Φως σκοταδι παραλαβαμε καμμενη Γη κινδυνευει το Εθνος.....τωρα το παιζει σκληρος και με το ποδοσφαιρο θεατρο σκετο. Δεν ζει και ο Γιαννοπουλος με τον Κουτσογιωργα γαμω τα βασανα. Αφου εφυγε αυτη η Δεξια το 1981.....ποτε ξαναγύρισε χοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τι να πω ρε Πανο αν δε δουνε κανα δυο εκατομμυρια λαο κατω να τους φυγουν τα τσισα ,μαλλον θα τα περασουν αλλα μπορει με απωλειες κι εκει ειναι δικοπο μαχαιρι ,χανεται δεδηλωμενη και πανε για αχταρμα λεβεντικο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και εγω μαλλον θα τα περασουνε λεω γιατι τους ενωνει η κουταλα. Ο Καμμένος το ειπε. Θελω το υπουργειο μεχρι τελος χοχοχοχοχο. Τα Οπορτουνια σου λεει αν πεσουμε θα χασουμε τη μασα και ορισμενοι την Καρεκλα. Παντως στην περπτωση που γίνει Κραχ Εκλογες δεν βλεπω και μετα εχει μαγειρικη με ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΑΜΙ ΛΕΒΕΝΤΗ μιλάμε για τσιρκο χαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή