Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

"ΣΩΤΗΡΕΣ" ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ







Ωμός προπαγανδιστής των επιδιώξεων του κεφαλαίου

Στη γνωστή βαθιά αντιδραστική τακτική του να λέει τις ωμές αλήθειες για τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και την επιβολή τους ενάντια στους εργαζόμενους με κάθε μέσο, τις οποίες τα άλλα αστικά κόμματα λένε με τη «διπλωματική γλώσσα» πασχίζοντας να συγκαλύπτουν την ταξική υπέρ του κεφαλαίου στρατηγική τους, εξέφρασε και αυτή τη φορά ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, με συνέντευξή του την περασμένη Δευτέρα στην εκπομπή «Ενικός». Βέβαια, δεν παρέλειψε, για άλλη μια φορά, να επιδοθεί σε αντικομμουνισμό, «αυριανικού τύπου» που μυρίζει μούχλα.
Για το Προσφυγικό, ο Β. Λεβέντης «ανέδειξε την ανάγκη» για πλήρη ταύτιση με τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δηλαδή των μονοπωλίων και της αντίδρασης. «Να ικανοποιήσουμε ό,τι αποφασίσει η Κομισιόν ακόμα και το κλείσιμο των συνόρων. Με τα "όχι" που είπαμε είδατε τα αποτελέσματα. Αντάρτικο θα κάνουμε;», ήταν η θέση του.
Το ίδιο «ξεκάθαρος» ήταν, «φιλώντας την ποδιά της Μέρκελ», και των Γερμανών καπιταλιστών, όσον αφορά τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, αλλά και την υπόθεση με το σκάνδαλο της «Ζήμενς». Είπε: «Είμαστε σε ένα στάδιο που τα περιμένουμε όλα από την Μέρκελ», «ο Τσίπρας κρέμεται από το μεσοφόρι τη Γερμανίας και θα πάμε την ίδια ώρα να κάνουμε διεκδικητικές αγωγές;»! Οχι βέβαια ότι η κυβέρνηση δεν είναι μαζί τους, αλλά είπαμε, ωμός με τις αλήθειες του κεφαλαίου ο Λεβέντης.
Αναφορά έκανε και για την Παιδεία. Ως κανονικός «λαγός» του συστήματος και με αφορμή τον προσχηματικό διάλογο της κυβέρνησης για την Παιδεία, που είναι σε εξέλιξη, είπε ότι συμφωνεί για την αύξηση των κονδυλίων για την Παιδεία όμως «όχι απευθείας από το κράτος, αλλά διά άλλων τρόπων», όπως «μέσω χρηματιστηρίου από εταιρείες»!
Επανέλαβε τα περί συνεργασίας του ΚΚΕ με τη ΝΔ και άλλα παρόμοια φληναφήματα, όπως και τις γνωστές του προτάσεις είτε για οικουμενική είτε για κυβερνητικό «μεγάλο συνασπισμό» του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, κάνοντας σαφές ότι, όπως και να έχει, αυτό που προκρίνει είναι «πολιτική σταθερότητα προκειμένου να έρθουν επενδύσεις». Μάλιστα, κατέκρινε την κυβέρνηση, καθώς μέχρι τώρα «δεν έχει κάνει καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση από το μνημόνιο».


Θέλει «Ιδιώνυμο» και καταναγκαστικά έργα για τους πρόσφυγες



«Ιδιώνυμο» και «καταναγκαστικά έργα» για τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης ανασύρει η Χρυσή Αυγή ως ...«λύση» για το Προσφυγικό, αποκαλύπτοντας πλήρως το ναζιστικό, εγκληματικό της χαρακτήρα.
Αυτό θα είναι, όπως προαναγγέλλει στην ιστοσελίδα της, το περιεχόμενο «σχεδίου νόμου» που θα καταθέσει τις επόμενες μέρες στη Βουλή, για «την άμεση λύση του λαθρομεταναστευτικού»!
Αξιοποιώντας το οξυμένο προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα, επιχειρεί να δηλητηριάσει λαϊκές συνειδήσεις με την εγκληματική της ιδεολογία, ενισχύοντας και με αυτόν τον τρόπο το εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετεί.
Βγάζοντας «λάδι» τις λυκοσυμμαχίες και τις ιμπεριαλιστικές τους επεμβάσεις, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά, η ΧΑ επιτίθεται στους ξεριζωμένους γιατί «εισέρχονται παράνομα στη χώρα», τους χαρακτηρίζει «παραβάτες», σε βάρος των οποίων θα πρέπει να επιβάλλεται «ιδιώνυμο αδίκημα για την παράνομη διέλευσή τους» και προβλέπει ότι δεν θα πρέπει να «μεταφέρονται σε hot-spot όπου σιτίζονται και στεγάζονται δωρεάν την ώρα που ο ελληνικός λαός πένεται, αλλά σε ειδικούς χώρους κράτησης, δηλαδή σε φυλακές, όπου θα τους παρέχεται η δυνατότητα να παράγουν έργο υπέρ του Δημοσίου»!




Την ρώτησαν:
- Και σκότωσες 309 άντρες;;;
Κι η μεγαλειώδης ατάκα ως απάντηση:
- Κανέναν άντρα. Σκότωσα 309 φασίστες...




1 σχόλιο: