Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ο Νεραντζοπόλεμος



 (Της επανάληψης είναι, μιας και έπεσαν τα νεράντζια, αλλά μόνο αυτά έχουν εποχή)

''Ο έρωτας είναι αδηφάγος,τρώει το παρελθόν,το χρόνο των φινάλε.
Ο έρωτας έχει μόνο αρχή,όταν αποκτήσει τέλος δεν είναι πια ο εαυτός του!''

(η ταύτιση με πρόσωπα είναι εντελώς προαιρετική)

Έχω δυό φίλους, δλδ πολλούς και καλούς έχω, αλλά σήμερα θα πω γι'αυτούς τους δυό...
Τους θυμήθηκα και τους δυό επειδή λένε τα ίδια κι ας είναι διαφορετικής γενιάς. Δεν υπάρχει χάσμα ανάμεσά τους γιατί απλά ο Κομμουνισμός είναι η νιότη του Κόσμου...
'Ετσι αν και ο ένας έχει μακριά μαύρα υπέροχα μαλλιά, ενώ ο άλλος γκρίζα και κοντεύει να το πετύχει το καρέ,κανείς τους δεν έχει ούτε μια άσπρη τρίχα στην ψυχή...που λέει κι ο ποιητής ,το ''τύμπανο της επανάστασης'' ο Μαγιακόφσκι....
Αυτοί λοιπόν τι λένε; 
Λένε: Βαρέθηκα να ακούω φοβάμαι ν' αγωνιστώ,φοβάμαι να ερωτευτώ...
Μου είπαν! Μη φοβάσαι Λίλυα...Ζήσε! Ερωτεύσου...κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει...Δεν υπάρχουν στερεότυπα και κανόνες στον έρωτα! Παρά μονάχα των αστών η γλιτσιασμένη ηθική...Μπρος μη διστάζεις! Ερωτεύσου ρίσκαρε τη μιζέρια της ζωής,παίξ' την στα ζάρια στους μαχαλάδες,να την χάσεις, και να σεριανάς τον έρωτά σου. Τότε θα γίνει αληθινός , μου είπαν. Όταν τα μάτια των ανθρώπων ,εκεί στις γειτονιές του κόσμου, τον εγκλωβίσουν στις κόρες των ματιών τους, κανένας δεν θα θέλει να σε χάσει από το οπτικό του πεδίο. Η όψη των ερωτευμένων εκπέμπει δύναμη κι αισιοδοξία. Οι γενναίοι και οι τολμηροί ερωτεύονται σπάνε το φόβο και την υποταγή της συναισθηματικής τρομοκρατίας..Κανένας φόβος καμμιά υποταγή,γράψε την ερωτική σου ιστορία με το κόκκινο χρώμα των φιλιών σου. Λάβαρα ύφανε με τις ηδονικές στιγμές της ζήσης και της σκέψης και κράτα τα ψηλά να φαίνονται μπροστάρικα ,να σ'οδηγούν .Πρόλαβε την νιότη ανέβα στο άρμα της, στρατεύσου στην πάλη του έρωτα! Κάνε επανάσταση!
Σαν καλεστείς να καθοδηγήσεις την επάνασταση, μη διστάσεις να το κάνεις,να'σαι γενναία και οργανωμένη!
Ζήτα συμμετοχή και όχι στήριξη! Τις αυταπάτες των ερωτικών σταδίων διέλυσε!
Ο έρωτας είναι μπροστάρης ,ανατρεπτικός,ρομαντικός,οπαδός του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού,το εφικτό το πλάθει,δεν αρκείται,ζητά το δικαίωμα της πλήρωσής του,αγωνίζεται και το κατακτά!
Λίλυα, μου είπαν, σαν αισθανθείς έτσι μη τα παρατήσεις!
Να΄χεις υπομονή,στου έρωτα τη μάχη δεν ματώνουν οι ερωτευμένοι.
Στου έρωτα τη μάχη ματώνουν ,ξεσκίζονται,ξεψυχούν,η συνήθεια, η ένδεια των αχάρακτων καρδιών ,των αποστειρωμένων δακτύλων,η φτώχεια των νόων,ο εξορθολογισμός!
Ο έρωτας είναι αδηφάγος,τρώει το παρελθόν,το χρόνο των φινάλε.
Ο έρωτας έχει μόνο αρχή,όταν αποκτήσει τέλος δεν είναι πια ο εαυτός του!
Τα δεσμά του είναι δίκαια , οι δυνάμεις του ελεύθερες και τις προσφέρει,δίνει ισχύ στη λογική..
Θυμήσου μου είπαν και οι δυό,αν τον προδώσεις τον έρωτα προδίδεις τον εαυτό σου..
Ο έρωτας την σιωπή την απεχθάνεται,αλλά η δική του η σιωπή είναι γλώσσα.. Γλώσσα αισθαντική,γλώσσα των μελών του σώματος,γλώσσα μυστική της σκέψης, μπορεί ν ' αναπαράγει διάλογο παράλληλα με τους μονολόγους της συνείδησης! Τη γλώσσα αυτή την μιλάνε μόνο δυό στον κόσμο..... Οι σφοι ερωτευμένοι!


Λίλυα κορίτσι μου, είπαν κι οι δυό...Μη φοβάσαι , να ριχτείς στην μάχη αυτή, το πολύ πολύ που θα πάθεις είναι μερικοί μώλωπες από τα νεράτζια των δέντρων του δρόμου(...)
Κοίταξα έξω από το παράθυρο και είδα το ερωτευμένο ζευγάρι που έπαιζε νερατζοπόλεμο σε κάποιο δρόμο της πόλης που κρύωνε, που έπασχε!

Ήξερα πως οι νερατζιές ανθίζουν κάθε χρόνο, τις μύριζα , τις είδα πέρσι να φορούν πουλόβερ (...) , μα πραγματικά σαν τον νερατζοπόλεμο δεν έχει... Συνειδητοποίησα πως εκτός από το γλυκό νερατζάκι,η φύση έφτιαξε τα νεράτζια για να παίζουν πόλεμο οι ερωτευμένοι!

Λίλυα, μου είπαν, οι δυό καλύτεροί μου φίλοι:
Όταν τα δέντρα ρίξουν τα νεράτζια, δεν τελειώνει ο έρωτας. Ο έρωτας είναι σαν την επανάσταση, διαρκεί ,όσο έχει κατακτήσεις, επιδιώξεις, όσο αγωνίζεται να βελτιώσει, ν'ανατρέψει, ν' αλλάξει.. 
Αντέχει όσο υπάρχει πίστη στο σκοπό, όσο πείθει πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, σαν το πιστέψεις, τίποτα δεν αποκλείεται μιας και η δύναμη των επαναστατών είναι μοχλός επίτευξης των στόχων.. Δεν έχει καθορισμένη ημερομηνία λήξης, αν δεν ετεροκαθορίζεται. Αντέχει μένοντας πιστός σε όσα τον τρέφουν, για να μεγαλώνει, να καταλαμβάνει χώρο στη ζωή σου!

Κατάλαβα!
Καλώ κι εγώ με τη σειρά μου τώρα ...παρρησία και λέω δυνατά:
Μη φοβάσαι να ''συνηθίσεις'' να απογειώνεσαι ,να αποθεώνεις το κορμί σου και το νου σου,και τα δικά μου σφε! Δεν συνηθίζεται αυτό...απελευθερώνει δεσμά και αλυσίδες πάθους...Υπόσχομαι να μη σταματήσω μέχρι να τις συντρίψουμε να μείνουμε μόνο με τα δίκαια δεσμά. Μαζί. Μόνο ο πρόστυχος ο άνθρωπος τα συνηθίζει όλα..όχι ο επαναστάτης! Εγώ απλά αρέσκομαι να απαγγέλω Λειβαδίτη τρυπωμένη μέσα στην αγκαλιά σου....πώς να τη συνηθίσει κανείς αυτή τη ηδονή;
Ας αναρωτηθείς! Επανάσταση; Αγώνας ρήξη κι ανατροπή; 
Ή διαχείριση μιζέριας και φτώχεια ερωτική; Πάρε την ζωή σου στα χέρια σου, δεν είσαι μόνος! Είναι κι έρωτας μαζί!


Μαρία Καραπιπέρη

3 σχόλια:

  1. Ας αναρωτηθείς! Επανάσταση; Αγώνας ρήξη κι ανατροπή;
    Ή διαχείριση μιζέριας και φτώχεια ερωτική; Πάρε την ζωή σου στα χέρια σου, δεν είσαι μόνος! Είναι κι έρωτας μαζί!

    Μαρία Καραπιπέρη.........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ημαρτον ! ακατανοητο ,ασαφες ως προ τη καταταξη. μια ακροβατικη αλχημεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια? τι να πεις και πως να απαντήσεις σε όλο τούτο?βγαλμένο μέσα από ψυχή γιομάτη αγάπη,δικαιοσύνη και οράματα!!!!!!!!!!Δεν μπορεί παρά να είναι ΥΠΕΡΟΧΟ! Όπως υπέροχα είναι τα ιδανικά για τα οποία αγωνιζόμαστε!!!!!!!!!!!!!!Δεν υπάρχει χάσμα γενεών είναι σίγουρο και διαπιστωμένο γιατί ο Κομουνισμός είναι η νιότη του κόσμου!!!!!!!!!!!!!!!Τιμή μας που προσφέρουμε έστω κι ένα λιθαράκι για αυτό.Έρωτας σήμερα που παλεύουμε,άδολη αγάπη αν το καταφέρουμε!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή