Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Χιλιάδες νέοι αντάμωσαν και διαδήλωσαν στη Θεσσαλία
23ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ

Με τη συμμετοχή χιλιάδων νέων από όλη τη χώρα και αιχμή την απαίτηση να σταματήσει η λειτουργία του πολεμικού Στρατηγείου της ΕΕ στη Λάρισα ολοκληρώνεται σήμερα το 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, στο Στόμιο.
Από την Παρασκευή το μεσημέρι οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη, άρχισαν να καταφθάνουν στο χώρο της κατασκήνωσης. Εκεί τους περίμενε η «κόκκινη» πολιτεία που είχε ετοιμάσει η Οργάνωση Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ στην παραλία στο Στόμιο, δίπλα από το χώρο του δημοτικού κάμπινγκ. Τα τραπεζάκια και τα μπαρ, η σκιά στους χώρους που στήθηκαν οι σκηνές, το βιβλιοπωλείο με τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», όλα ήταν έτοιμα να υποδεχθούν τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ.

Τη βοήθειά τους στην προετοιμασία του χώρου πρόσφεραν οι εργαζόμενοι του δημοτικού κάμπινγκ, ενώ οι κάτοικοι του χωριού είδαν πολύ θετικά την παρουσία της ΚΝΕ και τη φροντίδα για το χώρο, από την καθαριότητα μέχρι την ηλεκτροδότησή του.
Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Στόμιο και τα γύρω χωριά πήραν πρωτοβουλίες με αφορμή το Διήμερο, οργάνωσαν συσκέψεις με τους επαγγελματίες, τους πολιτιστικούς και μορφωτικούς συλλόγους της περιοχής. Σε αυτές συζητήθηκε το περιεχόμενο των εκδηλώσεων, το πρόγραμμα του Διημέρου. Μάλιστα, ο σύλλογος από το κοντινό χωριό Ανατολή αποφάσισε να συμμετάσχει και ο ίδιος, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς την Παρασκευή το βράδυ.
Από τις εκδηλώσεις δεν έλειψαν το κέφι και η διασκέδαση, ο χορός και το γλέντι, οι αθλητικές δραστηριότητες, ενώ οργανώθηκαν και μαθήματα παραδοσιακών χορών. «Αγωνίσου! Κάνε τον αθλητισμό κομμάτι της ζωής σου», έγραφε ένα από τα πολλά πανό στην κατασκήνωση και τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ φρόντισαν να το κάνουν πράξη. Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 24 ομάδες είχαν δηλώσει συμμετοχή στο τουρνουά ποδοσφαίρου 8χ8.
Η ιστορία της περιοχής του Κισσάβου και των γύρω χωριών, στενά συνδεδεμένη με την πάλη του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, αναδείχθηκε επίσης μέσα από την επίσκεψη στο χωριό Αμπελάκια. Αποτελεί έναν ακόμα λόγο για τον οποίο ο λαός και η νεολαία δεν θα επιτρέψουν να γίνει ορμητήριο των ιμπεριαλιστών και των πολέμων τους, όπως συμβαίνει σήμερα με την επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Αυτή η απαίτηση σηματοδότησε και τη διαδήλωση του Διημέρου στη Λάρισα, στο Στρατηγείο της ΕΕ. 


Μεγάλη διαδήλωση έξω από την έδρα του Στρατηγείου της ΕΕ
Στο στόχαστρο της πάλης τους έβαλαν χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ το Στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα, πολιορκώντας το με τα πανό, τις σημαίες και τα συνθήματά τους.
«Να σταματήσει η λειτουργία του πολεμικού στρατηγείου της ΕΕ στη Λάρισα», έγραφε το μεγάλο πανό που ξεδιπλώθηκε μόλις η διαδήλωση έφτασε στην είσοδό του. Εστειλαν μήνυμα πως η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι, δε συμβιβάζεται με τους πολέμους των ιμπεριαλιστών. Δε νομιμοποιεί τις επεμβάσεις για τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, όπως αυτή που σχεδιάζει και υλοποιεί η ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, έχοντας επιτελείο το Στρατηγείο της Λάρισας. Γνωρίζει καλά πως η ΕΕ δεν προστατεύει από τους πολέμους αλλά τους οργανώνει. Και παλεύει για να σπάσει ο λαός τα δεσμά της, για να ζήσει απαλλαγμένος από τους πολέμους και την εκμετάλλευση.
Από το πρωί, οι προσυγκεντρώσεις συναντήθηκαν στην κεντρική πλατεία, ενώθηκαν σε μια μεγάλη διαδήλωση που ταρακούνησε την πόλη, σχημάτισαν ένα ατέλειωτο κόκκινο ποτάμι που έφτασε μέχρι το στρατηγείο της 1ης Στρατιάς.
Στην κεφαλή το μπλοκ της Οργάνωσης Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ με το πανό του έστειλε το μήνυμα του 23ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου: «Να σταματήσει η λειτουργία του Στρατηγείου της ΕΕ στη Λάρισα - Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών».

«Ενωση και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο», «Εξω απ' της Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία, οργάνωση κι αγώνας για άλλη εξουσία», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», ήταν μερικά από τα συνθήματα που δε σταμάτησαν να φωνάζουν οι διαδηλωτές.
Στη διαδήλωση, συμμετείχαν ο Κ. Παπαδάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο Γ. Λαμπρούλης, βουλευτής του Κόμματος και άλλα στελέχη του ΚΚΕ.

Το Υπόμνημα προς τη Διοίκηση της 1ης Στρατιάς
Το Υπόμνημα που επέδωσαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης, εκ μέρους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, προς τη στρατιωτική διοίκηση της 1ης Στρατιάς έχει ως εξής:
«Με τη σημερινή μας διαμαρτυρία δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας καθώς και στη συμμετοχή της χώρας σε αυτούς.
Εδώ στη Λάρισα εδρεύει το ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ που έχει αποστολή την προετοιμασία και τη διοίκηση της επέμβασης της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια της συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Η ελληνική κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνους για το λαό γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς για τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου.
Ο ελληνικός λαός, η νεολαία δεν έχουν κανένα συμφέρον από την οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας. Η συμμετοχή σε αυτούς τους σχεδιασμούς όχι μόνο δεν είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και της νεολαίας, αλλά ταυτόχρονα υποβαθμίζει την αμυντική ικανότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων αφορά την άμυνα και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.
Με τη σημερινή μας κινητοποίηση, για μια ακόμα φορά, καταγγέλλουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην προώθηση ιμπεριαλιστικών σχεδίων και ζητάμε:
  • Να σταματήσει η λειτουργία του ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων της ΕΕ στη Λάρισα.
  • Να μη διατεθεί καμία υποδομή που βρίσκεται στη χώρα μας και κανένας φαντάρος για την οργάνωση και το σχεδιασμό πολεμικών επιχειρήσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
  • Να γυρίσουν πίσω όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στο εξωτερικό, σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
«Καμία συμμετοχή στους σχεδιασμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ»
Στη διαδήλωση, στο Στρατηγείο της Λάρισας, παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος, μαζί με τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ,Θοδωρή Χιώνη, συναντήθηκαν, χτες, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 23ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, με τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο κ. Τελλίδη και τον επιτελάρχη του στρατηγείου Ταξίαρχο κ. Δρίβα, στο Στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα στον οποίο και επέδωσαν Υπόμνημα. Μετά τη συνάντηση, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράσαμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς της περιοχής. Το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμιά συμμετοχή σε αυτούς τους σχεδιασμούς, να μη διατεθεί καμία υποδομή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, κανένας φαντάρος να μη βρεθεί εκτός συνόρων, να επιστρέψουν αμέσως τα Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων.
Αυτή η κινητοποίηση σήμερα της νεολαίας της πατρίδας μας, της ΚΝΕ, της νεολαίας του ΚΚΕ, έχει αυτό το συμβολικό χαρακτήρα, εδώ έξω από το Στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα, που σχεδιάζει την πολεμική εμπλοκή απέναντι στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, αλλά και σε άλλους λαούς της περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου