Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Ο Ταμπάρες το πήρε....







Μονο ΣΕΒΑΣΜΟ για το σύντροφο ΑμεΑ, προπονητή της Ουρουγουάης , ειναι ο πραγματικός νικητής
Η Ουρουγουάη έχασε από τη Γαλλία, αλλά μας έχει κλέψει την καρδιά.

Στην άκρη του πάγκου της κάθεται εδώ και αρκετά χρόνια ένας πολύ ωραίος τύπος. Ένας ηλικιωμένος άντρας, ο οποίος στηρίζεται στο μπαστούνι του λόγω ενός σοβαρού θέματος υγείας, ήρεμος, με καθησυχαστικό βλέμμα. Πρόκειται για τον 71χρονο Όσκαρ Ταμπάρεζ, τον γηραιότερο προπονητή του Μουντιάλ, τον άνθρωπο που κρατάει τα κλειδιά της εθνικής ομάδας.

Αδιάφορος ως παίκτης, αλλά θαυμάσιος ως δάσκαλος σε σχολεία φτωχογειτονιών, συμβάλλοντας στην πάταξη του αναλφαβητισμού και στην παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε άτομα με προβλήματα όρασης. Σπουδαίος, βέβαια, και ως προπόνητης ποδοσφαίρου, γνωστός ως «Maestro».
Όλες οι ομάδες από τις οποίες πέρασε έχουν όμορφες αναμνήσεις από τον Ταμπάρεζ - από την Πενιαρόλ στο Μοντεβιδέο, μέχρι την Μπόκα Τζούνιορς στην Αργεντινή, την Οβιέδο στην Ισπανία, την Κάλιαρι και την Μίλαν στην Ιταλία, και βέβαια τις μικρές εθνικές ομάδες της Ουρουγουάης, αλλά και την εθνική ανδρών.
Ο Ταμπάρεζ πιστεύει πως το ποδόσφαιρο πρέπει να λειτουργεί ως αγωγός κοινωνικής αλλαγής και πως μπορεί να επαναφέρει τους περιθωριοποιημένους στην κοινωνία, να προωθήσει ένα σύστημα με ίσες ευκαιρίες.
Ένθερμος υποστηρικτής του Τσε Γκεβάρα, έχει δώσει στην κόρη του το όνομα της συναγωνίστριάς του κατά την κουβανική επανάσταση, Τάνια, ενώ έχει μετατρέψει σε πυξίδα ζωής μια φράση του Αργεντινού επαναστάτη: «Πρέπει να σκληραίνεις χωρίς να χάνεις στιγμή την τρυφερότητά σου».



“...γνωρίζω ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν όμως και πράγματα στα οποία το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει. Ο αθλητισμός βοηθά στην υγεία και την εκπαίδευση, που είναι μεγέθη που μετρούν την ανάπτυξη, όχι μόνο ο πλούτος. Το ποδόσφαιρο πρέπει να βοηθά ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας, να δίνει ίσες ευκαιρίες, να ενθαρρύνεται από το κράτος η ενασχόληση με αυτό“

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου