Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

"Συνταγμα" .....pretty-bra

απο polihni.blogspot.gr

"Ό,τι λέει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής"
"Τώρα τι θα γίνει κα Γεροβασίλη;
-Ό,τι λέει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής."
(διάλογος αμέσως μετά την παραίτηση Τσίπρα)
"Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας..."
(Τσίπρας-δακρυσμένος(!)-στις προγραμματικές δηλώσεις).
Κωνσταντοπούλαινα εναντίον Πάκη για το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής:
"Ζήτω η Δημοκρατία!"
(Γ.Παπανδρέου ο Α΄, ο αποκαλούμενος και "παπατζής")

Όλοι εδώ και 150 χρόνια με το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. Ούτε που νοιάζεται κανένας πως ψηφίστηκε το Σύνταγμα, πότε ψηφίστηκε, λες κι έπεσε από τον ουρανό.
Σύνταγμα και νόμοι να' ναι κι ότι να' ναι...
Ακόμα και πούροι "αντικαπιταλιστές" δίνουν όρκους πίστης στο Σύνταγμα και στη δημοκρατία που καταστρατηγείται(!) στο όνομα των μνημονίων. "Κουβεντιάσαμε 4 ώρες στη Βουλή και όχι 10, όπως προβλέπει ο κανονισμός", "δεν ενημερώθηκε η ΠτΒ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα" και άλλα τέτοια φαιδρά.

Λες και το Σύνταγμα δεν είναι της αστικής δημοκρατίας, λες και δεν είναι ταξικό, λες και ήρθε από τον ουρανό σαν τις δέκα εντολές του Μωυσή.

Βέβαια, οι όρκοι πίστης στο Σύνταγμα, τους νόμους και τους κανονισμούς ξεχνιούνται όταν δεν συμφέρουν, δηλαδή όταν δεν συμφέρουν την τάξη που βρίσκεται στην εξουσία.Η κοινοβουλευτική τους δημοκρατία είναι λάστιχο. Τεντώνει και ξεχειλώνει, αρκεί να κρατάει αιωνίως τη θηλιά δεμένη στο λαιμό των καταπιεσμένων.

Μερικά, μικρά παραδείγματα των τελευταίων χρόνων:

-Μετά τις εκλογές του 2012, το ΚΚΕ κατέθεσε νομοσχέδιο για την κατάργηση μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. Δεν έφτασε ποτέ στην ολομέλεια με τη σύμφωνη γνώμη ΟΛΩΝ των άλλων κομμάτων.
-Αμέσως μετά το ΚΚΕ κατέθεσε προτάσεις νόμου για τους ανέργους. Καλά μαντέψατε. Δεν έφτασε ποτέ στην ολομέλεια.
-το ίδιο και με την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τις βουλευτικές αποζημιώσεις και συντάξεις.

Τα παραπάνω επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ  και όταν πρόεδρος της Βουλής ήταν ο Βαγγέλας ο Μεϊμαράκης. 
Θα μου πείτε, αυτός ήταν ρέηντζερ. Τι να ξέρει από δημοκρατία;

Ας δούμε λοιπόν τι έγινε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ και "ευαίσθητης Ζωής Κωνσταντοπούλου"

-Παγκόσμιο ρεκόρ (WR) στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ). Πρόκειται για αποφάσεις με ισχύ νόμου, που δεν ψηφίζονται από την Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί ότι δεν θα κάνει ούτε μια. Έκανε ήδη δεκάδες. Και οι "δημοκράτες", τσιμουδιά...
-Φυσικά, η πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων ξανακατατέθηκε, αλλά αλλίμονο, κάπου η "ευαίσθητη ΠτΒ" την ...ξέχασε και επτά μήνες μετά δεν έχει έρθει για συζήτηση ούτε καν σε επιτροπές. Φυσικό, αφού για την Κωνσταντοπούλου η κατάργηση των μνημονίων ήταν σχήμα λόγου βλέπε και εδώ.
-Η συμφωνία της 20ης Φλεβάρη για κατάργηση των μνημονίων δεν ήρθε στη Βουλή ούτε για ενημέρωση. Υπενθυμίζουμε ήταν η συμφωνία για παράταση του 2ου μνημονίου με δεσμεύσεις που ανοίξανε τον δρόμο για το μνημόνιο Τσίπρα.
-Το βράδυ που η Βουλή αποφάσισε το δημοψήφισμα, το ΚΚΕ πρότεινε να συμπεριληφθούν και άλλα δύο ερωτήματα για να αποσαφηνιστεί η θέληση του λαού. Αυτό που λέγαμε τριπλό όχι! Η πρόταση δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία εν μέσω ειρωνιών από πλευράς Τσίπρα-Συριζα. Βίντεο εδω

Αυτή είναι η δημοκρατία τους! Την επικαλούνται όταν είναι τους είναι χρήσιμη.
Όταν πάει να σηκωθεί λίγο το πάπλωμα και να πάρει χαμπάρι ένας κόσμος τι παίζει από κάτω, οι κορώνες περί δημοκρατίας σταματάνε, ανακαλύπτονται χιλιάδες νομικά εμπόδια.
Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.
Σαν υπέρτατος νόμος του αστικού κράτους, το Σύνταγμα, αν και περιέχει την αναγνώριση κάποιων δικαιωμάτων, αποτελεί (όπως και όλο το νομικό οπλοστάσιο) εργαλείο για την ταξική καταπίεση ενάντια στην εργατική τάξη.
Μακριά λοιπόν από εμάς ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους Νόμους, που θα αντικαταστήσουμε άλλωστε από το Σύνταγμα της εργατικής-λαϊκής εξουσίας που θα εξασφαλίζει την πιο ολοκληρωμένη δημοκρατία.
Αν αξίζει κάτι η κουβέντα που γίνεται, είναι να αποκαλύπτεται ο φαρισαϊσμός των "δημοκρατών" για τους οποίους ο "Νόμος και η Τάξη" , Συντάγματα και Κανονισμοί, είναι φραγγέλιο που πέφτει στην πλάτη του λαού.
Αλλά για τους "δημοκράτες" θα τα ξαναπούμε...
L.K

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου