Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΚΩΝ




της iLuna απο το polihni.blogspot
Αποτέλεσμα εικόνας για αρουραιος


Οι ποντικοί πηδάνε απ' το καράβι και πέφτουν στην θάλασσα, την οποία μάλλον πέρασαν για κολυμβήθρα του Σιλωάμ που θα τους ξεπλύνει από τις αμαρτίες τους. 
Παρθενογεννημένος λοιπόν ο Λαφαζάνης και η παρέα του...

Τι κι αν παραμένουν στην κοινοβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης; 
Τι κι αν μόλις μετά τις 12 Ιούλη "θυμήθηκαν" να κάνουν "αντιπολίτευση"΄;
 Τι κι αν δεν προτείνουν τίποτα παραπάνω από αλλαγή νομίσματος;

Αφού τους αναγόρευσαν τα ΜΜΕ σε "σκληρούς αριστερούς", "κομμουνιστές" και μάλιστα "παλαιοκομμουνιστές", "παιδιά του Χαρίλαου"(!), αν μη τι άλλο "τίμιους, που πάντα τα λέγανε" θεωρούν  ότι έχουν πια "πρόσωπο" να επιτεθούν εκεί που πάντα ήταν ο καημός τους. 
Που αλλού; στο ΚΚΕ!
Σχεδόν στα μισά άρθρα στην "iskra" είναι αφιερωμένα (εξαιρετικά) στο ΚΚΕ με απίστευτα ψέμματα, με απύθμενο θράσσος, με ξετσιπωσιά και ξιπασιά. 
Κατηγορούν το ΚΚΕ ακόμα και για ευρωλαγνεία!

Τα ευρωλιγούρια που ψήφισαν το Μάαστιχτ, το Άμστερνταμ, που κάνανε γαργάρα Λισσαβόνες, Λευκές και Πράσινες Βίβλους, που κατάπιαν αμάσητα τα ευρωσυντάγματα, τους ευρωστρατούς, αυτοί που συναγελάζονται στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) με καραμπινάτους αντικομμουνιστές, κατηγορούν το ΚΚΕ για ευρωλαγνεία!
Αυτοί που προσπάθησαν να διαλύσουν το ΚΚΕ το 90-91, που φεύγοντας από το Κόμμα βούτηξαν ακόμα και τα τασάκια από τις ΚΟΒες, μας κουνάνε το δάχτυλο για το "πως πρέπει να είναι ένα Κομμουνιστικό Κόμμα". Αυτοί, που παίρνουν πιστοποιητικά "κομμουνιστοσύνης" από τα ΜΜΕ!
Αυτά τα ποντίκια λοιπόν, δεν γεννήθηκαν χθες. 

Εδώ και 25 χρόνια είναι το αριστερό άλλοθι του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΝ παλιότερα). 
Εδώ και 25 χρόνια παραμυθιάζουν τον λαό από κοινού.
Ειδικά τα τελευταία πέντε χρόνια και ακόμα περισσότερο προεκλογικά και (κυρίως) μετεκλογικά το ψέμα πήγε σύννεφο.

Μαζί, ΟΛΟΣ ο ΣΥΡΙΖΑ, σκορπούσαν αυταπάτες ότι αρκεί μια κυβέρνηση της "αριστεράς" (με ολίγη από  καραδεξιούς ΑΝΕΛ), για να απαλλαγούμε από μνημόνια, εντός ΕΕ και -φυσικά!-εντός καπιταλισμού.
Μαζί, ΟΛΟΣ ο ΣΥΡΙΖΑ, αποκοίμιζαν το λαϊκό κίνημα θέτοντας ως υπέρτατο στόχο την κυβερνητική εναλλαγή για να βελτιωθεί η ζωή του λαού.
Μαζί, ΟΛΟΣ ο ΣΥΡΙΖΑ, χώριζαν τους ιμπεριαλιστές σε "καλούς" και "κακούς" (άλλους κάθε μέρα) στους οποίους μπορούμε "να ακουμπήσουμε ως χώρα" για να ανοίξει η βρύση με τα εκατομμύρια...
Μαζί, ΟΛΟΣ ο ΣΥΡΙΖΑ, συκοφάντησαν τον σοσιαλισμό ως "Δευτέρα Παρουσία"..

Σε αυτούς τους 6 μήνες τα ποντίκια δεν έβγαλαν άχνα όταν:
-ο Βαρουφάκης συμφωνούσε με το 70% του μνημονίου
-η κυβέρνηση υπέγραφε τη συμφωνία της 20 Φλεβάρη για παράταση του μνημονίου, βάζοντας τις βάσεις για το 3ο μνημόνιο
-όταν η κυβέρνηση υπέγραφε παράταση του εμπάργκο κατά της Ρωσίας
-όταν η κυβέρνηση υποσχόταν καινούρια ΝΑΤΟϊκή βάση στην Κάρπαθο
-όταν ο Καμμένος μιλούσε για "εγγύηση της εσωτερικής ασφάλειας από τον Στρατό"
-όταν ο Τσίπρας έστελνε τις προτάσεις των 47 σελίδων και όλες τις προτάσεις που συμπεριλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο
-όταν (αφού είχε εξαγγελθεί το δημοψήφισμα) ο Δραγασάκης έλεγε ότι μπορεί να ακυρωθεί, ο Βαρουφάκης ότι η κυβέρνηση μπορεί να ψηφίσει τελικά "ΝΑΙ", ο Τσίπρας έστελνε επιστολή συμφωνίας με τις προτάσεις της τρόικας.
-και άλλα πολλά ων ουκ έστι αριθμός.

Και όποτε έπρεπε να διαφοροποιηθεί κατέθετε μια...τροπολογία στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Εκ του ασφαλούς. Να 'χαμε να λέγαμε. (Μια φορά που φάνηκε ότι μπορεί μια από τις τροπολογίες αυτές να περάσει, ο Λαφαζάνης έστειλε τους έμπιστούς του για καφέ...για να μην περάσει!Όπως έκανε και η ΚΟΕ στην τελευταία ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που παραίτησε τους 17 δικούς της για να αποκτήσουν πλειοψηφία οι τσιπρικοί-τέτοιο στήσιμο!)
Παπαρολογούντες μια ζωή, από κοινού με την άλλη συνιστώσα, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα υπόλοιπα ναυάγια της ταξικής πάλης, παραληρούσαν κάτω από την εξέδρα όπου ο Τσίπρας έβγαζε selfie με τον Καμμένο.

Οι μωρές παρθένες, οι αποπλανημένες.
Μήπως, όμως δεν τα ήξεραν; Μήπως αλλιώς τα περίμεναν;
Όχι. Και τα ήξεραν και τα περίμεναν. 
Όλα τα ξέρει ο οππορτουνισμός. Απλώς έχει διαλέξει ταξικό μετερίζι. Και δεν είναι τυχαίο που πχ το newsbomb του μεγαλοκαπιταλιστή Τάκη-Βιανέξ-Γιαννακόπουλου στο εβδομαδιαίο βαρόμετρο δίνει +9 !!!!!!!!! στον Λαφαζάνη, μακράν του δεύτερου...

Ο ρόλος τους μέσα στο αστικό σύστημα είναι ο ρόλος του αμορτισέρ. Να απορροφήσουν τους κραδασμούς. Να μην επιτρέψουν να φύγει ο κόσμος από το μαντρί του καπιταλισμού.
Τι σου λένε: "Είσαι οργισμένος; είσαι ριζοσπάστης; Πήγαινε με τον Στρατούλη που είναι με την δραχμή. Αυτή είναι η σύγκρουση: δραχμή ή ευρώ".
Δηλαδή καπιταλιστική Ελλάδα με δραχμή ή καπιταλιστική Ελλάδα με ευρώ. Πάντα όμως καπιταλιστική.
Αυτό είναι το νέο "αφήγημα". Ψήφισε εσύ και μη σε νοιάζει. Κι ούτε που να σκεφτείς ότι μπορείς να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου. 
Και κυρίως μακριά από το ΚΚΕ.
Τα ποντίκια, είτε μείνουν-είτε φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, φροντίζουν για σένα.

2 σχόλια: