Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Αυτή είναι η Ιδιωτική πρωτοβουλία




Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (19/7), ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική και στη Ραφήνα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό το μέγεθος ήταν 5,3 ρίχτερ. Εστιακό βάθος 12 χιλιόμετρα, 23 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας.

Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας κατέρρευσαν και  όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά σε όλη τη χώρα για λίγα λεπτά, αν και βέβαια ο σεισμός δεν ήταν μεγέθους που θα επηρέαζε όλη την Ελλάδα, προκαλώντας αγανάκτηση.

Σύμφωνα με τις εταιρείες το δίκτυο έχει υπερφορτωθεί και γι’ αυτό υπάρχουν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες. Μάλιστα, υπήρξαν πληροφορίες ότι  έγιναν περίπου 20.000 κλήσεις ανά δευτερόλεπτο μέσω κινητών τηλεφώνων αμέσως μετά τον σεισμό.

ΦΤΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ...

Στην Αττική λοιπόν κατοικούν πάνω από 3 εκατομμύρια πολίτες. Αν ο σεισμός ήταν μεγαλύτερος είναι σαφές ότι όχι 20 χιλιάδες, αλλά πολλαπλάσιες κλήσεις θα γινόντουσαν ανα δευτερόλεπτο. 

Είναι απαράδεκτο, και πρέπει να επέμβει η δικαιοσύνη για το μπλακ άουτ στην κινητή τηλεφωνία που αποκαλύπτει, ότι ενώ έχουμε από την ακριβότερη κινητή τηλεφωνία στην Ευρώπη, εδώ στην χώρα μας, οι υποδομές των ιδιωτών επενδυτών είναι εμφανέστατα κατώτερες. Κατώτερες όχι απλά των απαιτήσεων των καταναλωτών, αλλά επικίνδυνα κατώτερες γιατί οι υπηρεσίες των ιδιωτικών εταιριών τηλεφωνίας αποτελούν κοινωνική ανάγκη. Από τον πακτωλό των εκατομμυρίων που κερδίζουν κάθε χρόνο, οφείλουν ένα σημαντικό μέρος να το ρίχνουν στις υποδομές.

Οφείλει η κυβέρνηση να αφήσει τις αρλούμπες περί αναζήτησης ιδιωτικών επενδύσεων και μέσω του κρατικού μηχανισμού να ελέγξει τις υπάρχουσες σε ότι αφορά τις υπηρεσίες που παρέχουν. 










5 σχόλια:

  1. Εδώ, που έχουμε φτάσει, και κρατικομονοπωλιακές νάναι οι επενδύσεις στις υποδομές (γιατί, με Καπιταλισμό, για τέτοιες συζητάμε),ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα θα έχουν. Γιατί θα είναι δομημένες ακριβώς στην ίδια φιλοσοφία: Το κέρδος, τα "ιδιωτικο-οικονομικά" κριτήρια. Μπορεί γι αυτές να λείψει η "ανταγωνιστικότητα", αφού, ως μονοπωλιακές, δε θάχουν ανταγωνιστή στον κλάδο, αλλά αυτή η έλλειψη επιφανειακή και απατηλή θάναι. Θα χρειαστούν κεφάλαια, που μόνο από την "αγορά" μπορούν να βρούν. Κι εκεί θα υπάρχει πάλι το κριτήριο της ανταγωνιστικότητας των επενδύσεων τα επιτόκια και τα "spread".
    Και, για να το πάω πάρα πέρα, αν η κοινωνία, ιδιαίτερα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ακόμη και φυσικών (και όχι "ανθρωπογενών") καταστροφών, όπως οι σεισμοί, πτώσεις μετεωριτών κλπ., έχει σαν μόνη διέξοδο ....το κινητό(!), το γιωτα-χί και την ατομική αντιμετώπιση, επίσης τα αποτελέσματα θα είναι παρεμφερή και μη διαχειρίσισμα.
    Για πολλά χρόνια, η Κούβα, τον καιρό, που πίστευε στον Σοσιαλισμό, αντιμετώπιζε τις συχνές στην περιοχή της θεομηνίες πολύ καλύτερα από τις γειτονικές της USA ...χωρίς πολλά-πολλά κινητά, και σχεδόν καθόλου γιωτα-χί.
    Αν οι άνθρωποι επιλέγουν να ζουν σαν κατσαρίδες, θα ψοφάνε και σαν κατσαρίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oλο και πιο εντονα και επιτακτικα ερχεται το διλλημα "Σοσιαλισμος ή Βαρβαροτητα "

      Διαγραφή
    2. Ηδη έχει αρχίσει να πληρώνει το τίμημα της στροφής προς τον Καπιταλισμό ο λαός της Κούβας. Θυμάμαι πρόσφατα Αεροπορικό ατύχημα με όλους νεκρούς σε Μεξικάνικη εταιρία χαμηλού κόστους. Οσο θα βαθαίνουν οι Καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής αυτά θα γίνονται κανόνας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Άλλη μια "ιδιωτική πρωτοβουλία"

    "Εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η διοίκηση της Cosmote eValue δεν εκκένωσε κτίριο εγκαίρως στον σεισμό."
    https://twitter.com/spir_arch/status/1152240557877542912

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μην το έκανε. Τι διάολο Σταλινισμό έχουμε. Αν σκοτωθεί ο κόσμος τι να κάνουμε θα είναι θέλημα....θεού..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή