Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Διπλός αποδέκτης













Στο κεντρικό του άρθρο, το χτεσινό ηλεκτρονικό «Βήμα» διαπίστωνε ότι η Ελλάδα περιέρχεται «σε μια ιδιότυπη κατάσταση μακράς αναμονής και επικίνδυνου μετεωρισμού», απαριθμώντας όλα τα «εσωτερικά και εξωτερικά μέτωπα» που «μένουν ανοιχτά σε διαρκή εκκρεμότητα, αφήνοντας πλήθος δαιμονίων να επιδρούν καταστροφικά και να διαμορφώνουν συνθήκες ανεξέλεγκτες». Γράφει ακόμα ότι «τα φαιοκόκκινα άκρα, συνεπικουρούμενα από τις πολλές εκφράσεις και εκδοχές του κυρίαρχου λαϊκισμού, πάνε να διαμορφώσουν αντιευρωπαϊκή ατμόσφαιρα» και ότι «το ίδιο πράττουν και γνωστοί επιχειρηματίες, οι οποίοι γιγαντώθηκαν στα χρόνια της δραχμής, δεν προσαρμόστηκαν ποτέ στον ανταγωνισμό της Ευρωζώνης και τώρα χτίζουν σενάρια εθνικού νομίσματος». Ο αρθρογράφος καταλήγει με την προειδοποίηση ότι «στην μετέωρη και διχασμένη Ελλάδα
όλα μπορούν να συμβούν πια. Από την εθνική περιχαράκωση μέχρι μια μεγάλη εθνικών διαστάσεων καταστροφή σαν εκείνη του 1922». Και καταλήγει: «Η χώρα έχει άμεση ανάγκη από διαδικασίες εσωτερικής ειρήνευσης, κατανόησης των κινδύνων που την απειλούν και συστράτευσης των πάντων».

Ποιοι είναι οι αποδέκτες του άρθρου, το οποίο βέβαια απηχεί τις απόψεις μιας ισχυρής μερίδας της πλουτοκρατίας στη χώρα μας; 

Πρώτον, ο λαός που αντιδρά στα αντιλαϊκά μέτρα και τον εκβιάζουν να βάλει την ουρά στα σκέλια, υπό το φόβο δυσμενέστερων εξελίξεων στην οικονομία και στα λεγόμενα «εθνικά ζητήματα». 

Και βέβαια, η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα, από τα οποία ζητείται «εθνική συνεννόηση», προφανώς στο έδαφος των σεναρίων που διαμορφώνονται στο παρασκήνιο για «πολιτική σταθερότητα», προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις.




1 σχόλιο:

  1. Οι ''κεντρικοί'' κονδυλοφόροι της κυρίαρχης αστικής ιδεολογίας δεν αισθάνονται, πλέον, την ανάγκη να διατηρούν ένα σοβαροφανές, έστω, επίπεδο έκφρασης, όπως συνέβαινε (με αρκετούς εξ' αυτών τουλάχιστον) στην περίοδο της φάσης της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Εκφράσεις του τύπου ''φαιοκόκκινα άκρα'' πριν από μερικά έτη εντοπίζονταν σε ''κείμενα'' της ΟΑΚΚΕ ή περιθωριακών φαιστικών σχηματισμών!
    Όσο για το εσχατολογικό περιεχόμενο και ύφος, αυτό, πλέον, είναι αναπόφευκτο!

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή