Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

"ΑΚΑΚΙΕΕΕΕ ...και μην ξεχάσεις τον ΕΝΦΙΑ να πληρώσεις !!!"


 Ο πίνακας δείχνει τη θέση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες εφοπλιστές, στην παγκόσμια κατάταξη. 
Σκεφτείτε τώρα ότι όλοι αυτοί  πληρώνουν φόρο ΜΟΛΙΣ 72 εκ. και οι Ναυτικοι τους ...145 !!!, 
 Σκεφτειται ακομα οτι το 13-14 "έχτισαν" 731 νεα πλοία σε Ναυπηγεια της Ασίας ,την ιδια ώρα που εχουν  κλειστά και τα 5 απο τα Ναυπηγεία μας (τα μεγαλύτερα της Ευρώπης) 
...την ιδια ωρα  όλοι οι υπόλοιποι έχουμε τρελαθεί από όσα πρέπει να πληρώνουμε καθε μήνα.
Σκεφτείτε ακόμα ...
Πριν απο κάτι μέρες, πέθανε ένας 55ρης απο καρδιά έξω απο τα Leeroy Merlin γιατί το ασθενοφόρο δεν είχε βενζίνη μέχρι την Αθήνα.
Την επόμενη φορά που θα ακούσεις ότι "λεφτά δεν υπάρχουν" σκέψου το συνδιασμό αυτού του γεγονότος με αυτό το άρθρο.

Και σκέψου έναν όρο: καπιταλισμός. 

(και μην τα βάζεις με τον Μπογιόπουλο και τον τίτλο στο βιβλίο του ....ο Κλίντον και ολοι αυτοί απο κάτω μας λένε ...ετσι ) 
απο εδω

Την παντοκρατορία των Ελλήνων στις θάλασσες αποδεικνύει περίτρανα η τελευταία ετήσια επετηρίδα“Lloyd's List Top 100” για το 2015 η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα την Τετάρτη. Σύμφωνα με αυτή οι στόλοι που ελέγχονται από Έλληνες εφοπλιστές φτάνουν τους 335 εκατ. τόνους dwt, ξεπερνώντας κατά 60 εκατ. τόνους από την δεύτερη Ιαπωνία ενώ η τρίτη Κίνα έχει σχεδόν την μισή χωρητικότητα (178 εκατ. τ.) από την Ελλάδα.
Μεγαλύτερος ιδιώτης εφοπλιστής στο κόσμο (πίσω από τέσσερα κρατικά ελεγχόμενες ή πολυμετοχικές εταιρείες) βρίσκεται ο Γιάννης Αγγελικούσης με στόλο δυναμικότητας 26,8 εκατ. τόνων που τον κατατάσσει πάνω από το σύνολο του στόλου των εφοπλιστών της Ρωσίας. Ο κ. Αγγελικούσης διαθέτει στόλο 143 πλοίων ενώ αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια καθώς έχει ήδη 8 πλοία που “χτίζονται” και άλλα 6 που βρίσκονται στην φάση της παραγγελίας.
Ο Γιάννης Αγγελικούσης, ο οποίος είχε βραβευθεί παλαιότερα και ως προσωπικότητα της χρονιάς στην ναυτηλία από τους Lloyd's σηκώνει την ελληνική σημαία στα περισσότερα από τα πλοία των τριών ναυτιλιακών του ( Maran Tankers, Anangel, Maran Gas) ενώ σε όλα τα πλοία του υπηρετούν Έλληνες αξιωματικοί.
O Χιώτης εφοπλιστής συνεχίζει δεύτερη γενιά πίσω από τον πατέρα του, Αντώνη ο οποίες διέπρεψε στην Εθνική Αντίσταση στην Ελλάδα και στην Μέση Ανατολή ενώ εδω και μερικά χρόνια ενεργό δράση έχει αναλάβει και η τρίτη γενιά με την κόρη του, την γιατρό Μαρία Αγγελικούση, να δραστηριοποιείται πλέον στην ναυτιλία.
Πέρα από τον Γιάννη Αγγελικούση ο οποίος βρίσκεται στην 5η θέση στην λίστα οι υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές είναι η Αγγελική Φράγκου (16), Γιώργος Οικονόμου (17), Γιώργος Προκοπίου (18), Παναγιώτης Γ. Λιβανός (21), Πέτρος Παππάς (31), Νικόλας Τσάκος (45), Πήτερ Γεωργιόπουλος (47), Θεόδωρος Βενιάμης (48),  Κωστής Κωνσταντακόπουλος (52), Ευάγγελος Μαρινάκης (65), Σίμος Παλιός (88) και Δημήτρης Μελισανίδης (98).


1 σχόλιο:

  1. Η Εθνικη Ενοτητα ειναι μια απατη. Τα βαρη πεφτουνε παντα στον Εργατη. Την καλημερα μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή