Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ακούραστα, με επιμονή και υπομονή

Για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, οι κομμουνιστές δεν χαίρονται με την, έτσι κι αλλιώς, αναμενόμενη αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κομμουνιστές δεν χαίρονται, που για άλλη μια φορά επιβεβαιώνονται. Δεν είμαστε κάποιοι αργόσχολοι παρατηρητές, που σκοπό έχουν να κριτικάρουν τα πάντα εκ του ασφαλούς.



Αυτό που κυρίως θέλουμε και επιζητούμε είναι να αναδείξουμε την μοναδική διέξοδο σε όφελος του λαού. Η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναμενόμενη και νομοτελειακή, δεν μπορείς να αλλάξεις μια λυκοσυμμαχία. Αυτο είναι ουτοπικό, άρα από την αρχή το διακύβευμα ήταν ή ψευδές ή αφελές.

Η μόνη διέξοδος είναι αυτή που προτείνουμε: έξοδος από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποιήση των βασικών μέσων παραγωγής κλπ. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν μόνο με τον λαό στην εξουσία. Την λαϊκή συμμαχία, όχι μια συμμαχία των ηγεσιών, επιβεβλημένη από τα πάνω. 
Αν ο λαός δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες του, τότε θα δέχεται συνεχώς ήττες και απογοητεύσεις. 

Θα περιμένει τον σωτήρα, με γραβάτα ή φουλάρι, μπας και του δώσει κάνα ψίχουλο, θα είναι επαίτης. Με τον λαό στην γωνία μόνο σε δικτατορικές λύσεις θα καταλήξουμε. Η ΕΕ και τα δεκανίκια της, τέτοια λύση είναι. Ή θα πάμε σε εθνικιστικού ( χρυσαυγίτικου ή μη) τύπου, η οποία θα είναι ακόμα χειρότερη (η Ουκρανία είναι ένα απτό παράδειγμα προς αποφυγή ).
Κατανοώ τον κόσμο που δυσκολεύεται να πιστέψει στην δύναμη του. Μια ζωή του λέγανε και του λένε "κάτσε στην άκρη, εγώ θα σε σώσω", τον αφήνουν "αγράμματο" με την κουτσουρεμένη, εκπαίδευση για παπαγάλους, που του δίνουν, ώστε να έχει πάντα ανάγκη τον αφέντη του (πολιτικό και οικονομικό). Τον χειραγωγούν με τα ΜΜΕ, ακόμα και με τα δήθεν ελεύθερα, κοινωνικά δίκτυα. Τον κρατάνε με τον τρόμο και τα εκβιαστικά διλήμματα.
Η δική μας δουλειά είναι να αναδεικνύουμε, ακούραστα, με επιμονή και υπομονή την μοναδική διέξοδο, που είναι ο λαός να πάρει την τύχη στα χέρια του.
Ο δρόμος είναι μακρύς, δύσκολος και καμιά φορά μοναχικός.
Εμείς θα τον τραβήξουμε μέχρι τέλους, γιατί είναι ο μοναδικός

Arkas Fallanthios 

1 σχόλιο: