Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΚΙ ΟΣΟ ΟΙ ΒΑΡΟΥΦΙΤΣΕΣ ΠΑΡΑΛΗΡΟΥΝ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ...



Ταξικά ναυτεργατικά σωματεία: Δικάζονται μέλη των διοικήσεων αύριο Τετάρτη





Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά θα βρεθούν, την Τετάρτη 4 Φλεβάρη, το πρωί, 5 μέλη των προεδρείων των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ». Κατηγορούνται ότι δεν συμμορφώθηκαν σε δικαστική απόφαση που έκρινε την απεργία στις 23 Ιούνη του 2010 παράνομη.
Υπενθυμίζεται ότι την απεργία στις 23 Ιούνη του 2010 είχαν κηρύξει, μετά την απεργοσπαστική στάση της ΠΝΟ, τα δύο ναυτεργατικά σωματεία με διεκδικητικό πλαίσιο την κατάργηση του μνημονίου - που τότε η υποταγμένη πλειοψηφία της ΠΝΟ έλεγε «δε μας πιάνει» - και συγκεκριμένα του ν. 3845/2010, ενάντια στην κατάργηση του καμποτάζ, για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Τότε η απεργία είχε κριθεί από τα δικαστήρια του Πειραιά παράνομη, μετά από την αξίωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.
Τα προεδρεία των δύο ταξικών ναυτεργατικών σωματείων κάνοντας πράξη το καθήκον τους πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή των αποφάσεων των συνδικαλιστικών οργάνων και υπερασπίστηκαν το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία.

Aπoλύονται και οι τελευταίοι εργαζόμενοι στο ΔΗΠΕΘΕ Βόλου





Τις διοικητικές διαδικασίες για την απόλυση και των 7 εργαζομένων που είχαν απομείνει στο «ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ» του Δήμου Βόλου φαίνεται να ξεκινά -σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τοπικά ΜΜΕ- η νέα δημοτική αρχή Μπέου, συνεχίζοντας το έργο του προκατόχου της.

Οι επτά εργαζόμενοι, μετά από συνδικαλιστικές και πολιτικές παρεμβάσεις και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2012, είχαν πετύχει τη μεταφορά τους σε προσωποπαγείς θέσεις, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου. Τώρα, όμως, με πρόταση του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, προωθείται η απόλυσή τους και κινδυνεύουν κι αυτοί να πεταχτούν στον Καιάδα της ανεργίας.

Σε επερώτηση που κατέθεσαν γι' αυτό το θέμα οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου τονίζεται: «Η Δημοτική Αρχή Βόλου έχει σοβαρές πολιτικές ευθύνες, αφού από την πρώτη στιγμή, με βάση και τις νέες εξελίξεις, δεν φρόντισε να παρέμβει για να υπερασπιστεί το δικαίωμα όχι μόνο αυτών των επτά εργαζομένων για να κρατήσουν τις θέσεις τους, αλλά και των υπολοίπων που ήδη απολύθηκαν ώστε να επαναπροσληφθούν. Αντίθετα, με τη στάση της, λειτουργώντας ως μακρύ χέρι στην εφαρμογή της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει καθημερινά τα εργασιακά δικαιώματα, ενεργεί ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου