Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Οργανώνονται τα φράικορπ της νέας σοσιαλδημοκρατίας;




Οι Αγανακτισμένοι επιστρέφουν


Συντάκτης: Ντίνα Δασκαλοπούλου 

Χιλιάδες πολίτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και πολλοί ακόμα σε Πάτρα, Ηράκλειο και Χανιά, ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους στις 17 του μήνα, ή όποτε άλλοτε αποφασίσουν με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Οι Αγανακτισμένοι επιστρέφουν, ενθουσιασμένοι αυτήν τη φορά και αποφασισμένοι να στηρίξουν την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση για το χρέος. 

Το κάλεσμα ξεκίνησε από τον Κώστα Πουλή και τον Περικλή Δανόπουλο,όταν την προηγούμενη Τετάρτη δημιούργησαν στο facebook μια σελίδα, καλώντας σε συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την ώρα που η ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες.
[...]
Γρήγορα η πρωτοβουλία τους βρήκε πρωτόγνωρη απήχηση: μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν δηλώσει συμμετοχή 10.000 πολίτες και την επομένη ξεπέρασαν τις 13.000. Σήμερα φτάνουν τις 40.000.
[...]


Πρόκειται για ένα κανονικό κάλεσμα Αγανακτισμένων: δεν αναφέρεται στον τίτλο ή στην περιγραφή της εκδήλωσης, αλλά ο συνειρμός είναι άμεσος, αφού η φωτογραφία της σελίδας είναι από την πλατεία Συντάγματος του 2011.
[...]
Το μέγεθος που αποκτά η κινητοποίηση οδήγησε τους εμπνευστές της να αποφασίσουν να «παραδώσουν την ηγεσία στα ίδια τα μέλη του event»: έτσι, όποια απόφαση χρειαστεί να πάρουν από εδώ και πέρα θα τη λάβουν ψηφίζοντας, με τη χρήση του δημοσκοπικού εργαλείου του Facebook. Αλλωστε, η άμεση δημοκρατίαήταν από τα βασικά χαρακτηριστικά των Αγανακτισμένων. Γίνεται σαφές πως δεν πρόκειται για ένα συλλαλητήριο ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για μιακινητοποίηση των πολιτών, χωρίς κομματικές ταυτότητες, με ξεκάθαρη διάθεση στήριξης, αλλά ταυτόχρονα διεκδίκησης από την κυβέρνηση. 

[...] η οργάνωση Youth Business Network καλεί σε συγκέντρωση στις 15 του μήνα στο Σύνταγμα, γιατί:«Πρέπει να δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πολιτικούς μας πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ενωση! Καλούμε όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ανεξαρτήτως του κόμματος που ψήφισαν». Η οργάνωση, που έχει ως σκοπό την «ανάπτυξη επιχειρηματικής συνείδησης σε νέους ηλικίας 18-30 ετών», είναι δημιούργημα του Νίκου Κωστόπουλου, συνδιοργανωτή με τον Θάνο Τζήμερο ημερίδας με θέμα «Φοιτητικές παρατάξεις - πόσο τις χρειαζόμαστε;». Μέχρι ώρας 1.000 άτομα έχουν δηλώσει πως θα ανταποκριθούν.

Ζύμωση στα Τρίκαλα 
 

Ταυτόχρονα, από τα Τρίκαλα ξεκινάει μια άλλη πρωτότυπη πρωτοβουλία, αφού εκείοργανώνεται η πρώτη «Επιτροπή Στήριξης της Κυβέρνησης». Οπως διαβάζουμε στο http://trikkipress.gr"αυτή η κίνηση δεν έχει ξαναγίνει, αφού ποτέ άλλοτε η Αριστερά δεν ήταν στην εξουσία..." (σ.σ. ασχολίαστο...)
[...]
Την ίδια ώρα, πολίτες συλλέγουν υπογραφές διαδικτυακά ώστε να συγκροτήσουν«Κίνημα Λαϊκής Υποστήριξης της Ελληνικής Κυβέρνησης». Η συλλογή υπογραφών ξεκίνησε πριν από τέσσερις μέρες και μέχρι χθες το βράδυ είχε φτάσει τις 22.000.
[...]
Πηγή: ΕΦ.ΣΥΝ
Βλέπε και το προηγούμενο άρθρο του Fadomduck2 για το "κίνημα" ..."ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΩ"

Ο Μάκης Βορίδης ως "αγανακτισμένος πολίτης" το 1985
Σε αυτό το σημείο και ενώ συλλέγουμε ακόμη τα κομμάτια του παραπάνω άκρως ανησυχητικού παζλ, θα κάνουμε μια μικρή υπενθύμηση στο τι ακριβώς σημαίνει "αγανακτισμένοι πολίτες" στην υπηρεσία μιας αστικής κυβέρνησης:
Και ας προβληματιστούμε για το που είναι ικανές να φτάσουν οι παρακρατικές συμμορίες που οργανώνονται για "την υπεράσπιση της κυβέρνησης", αλλά και το κυριότερο.
-Από ποιόν ακριβώς σκοπεύουν να "υπερασπίσουν" την συγκυβέρνηση;




ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ απο fadomduck2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου