Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

"Ιδού η Ρόδος ,ιδού και οι μάσες οι καλές " κ. Τσίπρα μας...για το μεγάλο Κεφάλαιο

"ΕΘΝΙΚΗ" ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 






ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσσωμες οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του Μαχαιρίδη και της Χρυσής Αυγής, υπερψήφισαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο τις προγραμματικές συμβάσεις για τα υδατοδρόμια, που έφερε η Περιφερειακή Αρχή. Μιας υποδομής, η οποία ακριβοπληρώνεται από το λαό για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του τουριστικού κεφαλαίου και των εταιρειών των υδροπλάνων.
Αποφάσισαν να διαθέσουν 3.000.000 ευρώ με τροποποίηση του προϋπολογισμού και με μεταφορά χρημάτων για συμπλήρωση του ποσού από προβλεπόμενα για κάλυψη βασικών κοινωνικών αναγκών (υγεία, υποδομές κλπ).


Η προσπάθεια εισηγητών και υποστηρικτών να παρουσιάσουν τα υδατοδρόμια σαν υποδομή για την εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών των μικρών νησιών έπεσε στο κενό με την αποκάλυψη από την Λίλα Καφαντάρη επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης, των δηλώσεων τόσο των υπεύθυνων των εταιρειών που ενδιαφέρονται, των κυβερνητικών παραγόντων της προηγούμενης κυβέρνησης, όσο και του ίδιου του Σαμαρά που στην ομιλία του στη Ρόδο υποστήριξε την δημιουργία και επισήμανε τη σημασία των υδατοδρομίων για το ξενοδοχειακό κεφάλαιο.
Τα υδατοδρόμια θα είναι υποδομές, οι οποίες ανεξάρτητα από το σημερινό φορέα διαχείρισης, θα περάσουν και αυτές μαζί με τα λιμάνια σε ιδιώτες μέσω των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), ή άλλων μορφών τις οποίες προβάλλει και υποστηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι επίσης τυχαίο το γεγονός της σύμπλευσης όλων των άλλων παρατάξεων εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης και στην συμμετοχή της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου σε ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΜΙΛΟ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (Ε.Ο.Ε.Σ.).
Οι Ε.Ο.Ε.Σ. αποτελούν ομίλους, οι οποίοι προωθούν τις πολιτικές της Ε.Ε. συμβάλλουν, στην εκπλήρωση των στόχων της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» και αποσκοπούν στη συνεργασία μεταξύ των δημόσιων φορέων, στην «εδαφική» και «κοινωνική συνοχή».


Ο κανονισμός του Ε.Ο.Ε.Σ. μεταξύ άλλων προβλέπει και ρόλο διαχειριστή δημοσίων υπηρεσιών, σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η κατάρτιση, υπηρεσιών ιατρικής περίθαλψης, κοινωνικών αναγκών σε σχέση με την υγεία και τη μακροχρόνια μέριμνα, φύλαξης παιδιών, πρόσβασης και επανένταξης στην αγορά εργασίας, κοινωνικής στέγασης και κοινωνικής ένταξης ευάλωτων ομάδων.
Με άλλα λόγια προβλέπει το πέρασμα αυτών των υπηρεσιών, οι οποίες θα έπρεπε να καλύπτονται από το κράτος, στα χέρια των Ε.Ο.Ε.Σ. και των ιδιωτών.
Οι αποφάσεις αυτές αποκαλύπτουν τον ρόλο της περιφέρειας και των παρατάξεων που υπερψηφίζουν, στην υποστήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων, το ρόλο τους στην επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα, βασικών κατευθυντήριων γραμμών της Ε.Ε.
Η αποκάλυψη αυτού του ρόλου από την επικεφαλή της Λαικής Συσπείρωσης, ενόχλησε το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, του οποίου, η προσπάθεια να φιμώσει τη Λίλα Καφαντάρη έπεσε στο κενό.

Τη πλήρη σύμπλευση όλων των άλλων παρατάξεων και ιδιαίτερα Χατζημάρκου - Μαχαιρίδη στα σοβαρά αυτά ζητήματα, προσπάθησαν, οι τελευταίοι, να καλύψουν με ανούσιες προσωπικές αντιπαραθέσεις με στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού από την ουσία της πολιτικής τους.
Επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά η ανάγκη ανάπτυξης και παρέμβασης του λαϊκού κινήματος ενάντια στις πολιτικές της Ε.Ε. ενάντια στο ρόλο που παίζουν οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, ενάντια στο ρόλο των περιφερειακών αρχών, που αποτελούν το δεξί χέρι του κράτους στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών, παρέμβαση με στόχο την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, με την αποδέσμευση από την Ε.Ε., την μονομερή διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, τον επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας.
Ρόδος 2-2-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου