Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

H AΡΙΣΤΕΡΗ AMHXANIA ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ





 Η Γενική Κρίση του Καπιταλισμού, πήρε πρόσφατα την απροσδόκητη(;) μορφή μιας σαρωτικής πανδημίας ίωσης με πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά. Υψηλή μεταδοτικότητα και μη αναμενόμενη συμπεριφορά με μεγάλη διασπορά κλινικών και ευρύτερων συμπτωμάτων, από ασυμπτωματική μέχρι βαριά ασθένεια και βασανιστικό θάνατο, με τα βαριά περιστατικά να εντοπίζονται περισότερο στις μεγάλες ηλικίες, δίνοντας λαβή και για διάφορες υποψίες, εν μέρει βάσιμες και περισσότερο συνωμοσιολογικές, π.χ. «τον ιό κατασκεύασαν για να εξοντώσουν τους γέρους και να αναζωογονήσουν τις ασφαλιστικές εταιρίες» κλπ.. Εφερε σε αμηχανία τους γιατρούς και την ιατρική επιστήμη γιατί είναι μια νέα αρρώστια, που ακόμη δεν έχει καταγραφεί πλήρως και εξαντλητικά ως προς τις συνέπειές της, ιδίως τις αφανείς και μακροχρόνιες, με αποτέλεσμα, ειδικά ειδικά στους πρώτους μήνες να μην ξέρουν και πως να την αντιμετωπίσουν.



Η Πανδημία του κορονοϊού ξεβράκωσε ταυτόχρονα το κυρίαρχο κοινωνικοοικονομικό σύστημα, και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας που προωθούσε στα πλαίσια του γενικού φιλελεύθερου τυφλοσούρτη της «αγορά», που θα θεράπευε «πάσαν νόσον (…κυριολεκτικά!) και πάσαν μαλακίαν». Αποκάλυψε τα κενά και τις αστοχίες, κυριολεκτικά την δομική ανεπάρκεια, όχι απλά των φιλελευθέρων συστημάτων υγείας, της παραγωγής φαρμάκων/εμβολίων κλπ., αλλά και της όλης οργάνωσης της οικονομικής ζωής, και εξ αιτίας αυτής, και της κοινωνικής ζωής, και της διαχείρισης του Περιβάλλοντος.
Μια καλή νύξη τέτοιων ανησυχιών και προβληματισμών θα βρείτε εδώ, από μια επίσης απροσδόκητη προέλευση:
https://www.in.gr/2020/10/29/world/ekthesi-oie-oi-pandimies-tha-ginoun-olo-kai-pio-fonikes-kai-tha-xtypoun-pio-syxna/
Παληά, αυτά «τα διέδιδαν κομμουνισταί, για να ενσπείρουν ανησυχίαν εις τον λαόν και να κλονίσουν τας βάσεις του ισχύοντος κοινωνικοπολιτικού συστήματος». Τώρα τα λένε και άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας.
Η εξέλιξη αυτή καθόλου δεν εξέπληξε τους μαρξιστές/λενινιστές, τους πραγματικούς κομμουνιστές, που εδώ και έναν αιώνα μιλάνε για «Γενική Κρίση», έστω και αν, λόγω έλλειψης των απαραιτήτων βαριών μελετητικών μέσων, δεν ήταν σε θέση να προφητέψουν την συγκεκριμένη μορφή και τον τρόπο εμφάνισής της. Γι αυτή τη δουλειά χρειάζεται πολλή και βαθιά Επιστήμη και επιστημονικό δυναμικό, που δεν διαθέτει η εργατική τάξη. Η αστική Επιστήμη, που επίσης δεν πρόβλεψε τίποτε και τώρα αγκομαχάει πίσω από τις συνέπειες και σε λάθος δρόμους αντιμετώπισής τους, ακριβώς γιατί μπορούσε να έχει όλα τα μέσα, απέδειξε περίτρανα την στοιχειακή της ανεπάρκεια, καθώς υπηρετεί την Κεφαλαιοκρατία και όχι την Κοινωνία. Και, τώρα πια, ενάντια στην Κοινωνία.




Όπως υπονοούν, έστω και αν δεν το συνειδητοποιούν, και οι παραπάνω επιστήμονες του ΟΗΕ και άλλες λιγοστές προς το παρόν εξαιρέσεις, βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι που μοιάζει με παροξυσμό, συμφόρηση (collapsus) η καλύτερα αχαλίνωτη/ορμητική χρεοκοπία του Καπιταλισμού, που επιχειρείται να ξεπεραστεί πηδώντας πιο δυνατά μέσα στον γκρεμό, που βαδίζει. Οξύνοντας ακόμη βαθύτερα, ήδη εκρηκτικές αντιθέσεις.
Πολλοί εντυπωσιάζονται από τις αλαζονικές δηλώσεις κορυφαίων απολογητών του Καπιταλισμού, για «επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, που αλλιώς θα χρειάζονταν δεκαετίες» λόγω της ευχέρειας, που θαρρούν πως τους παρέχουν τα έκτακτα μέτρα, για έκτακτη καταναγκαστική εκμετάλλευση και συναφή θηριώδη κερδοφορία.
Αλλά ο καταναγκασμός είναι δίκοπο μαχαίρι, και θα γίνει ηφαίστειο, όταν οι καταναγκαζόμενοι συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η καρικατούρα προστασίας της υγείας τους, εκτός από τεκμήριο εγκληματικής αδιαφορίας και έσχατο μέσο, που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αξιοποιείται και σαν πρόφαση για εντατικότερη εκμετάλλευση και αλλοτρίωση, κυριολεκτικά απανθρωποποίηση του ανθρώπου και κύρια των «ταπεινών και καταφρονεμένων».
Ο άνθρωπος είναι ένα κοινωνικό ον, που δεν μπορεί να ζήσει σε κλουβιά απομόνωσης με “delivery” και τροφοδοσίες drone, σα νάναι κοτόπουλο σε βιομηχανικό πτηνοτροφείο.
Η Κοινωνία, ακριβώς λόγω του στραβού δρόμου που πήρε με τον θρίαμβο του Καπιταλισμού, βιώνει αβίωτες συνέπειες και βαδίζει σε μεγάλες καταστροφές. Χρειάζεται ολική αλλαγή του «concept», καθώς λένε οι γιάπηδες, ριζική αλλαγή πορείας.
Πίσω στον δρόμο του Σοσιαλισμού, που ανακόπηκε βίαια από τους λίγους, αλλά και επιπόλαια, με αλαφρομυαλιά των πολλών.
Back in the USSR!



Εμπρός για μια καλύτερη ΕΣΣΔ, που θα πιάσει όλο τον κόσμο και θα σκοτώσει το καπιταλιστικό τέρας.

Αυτό το μήνυμα, πρέπει να περάσει ιδίως σε εκείνα τα εκτεταμένα τμήματα του Λαού, τα μικρομεσαία στρώματα και την επηρεαζόμενη από αυτά εργατιά, που από την αρχή και ενστικτώδικα δαγκώσανε το δόλωμα της παραπλανητικής συνωμοσιολογίας, πως τάχα «δεν υπάρχει ιός», πως μπορεί να καταπολεμηθεί με την «ανοσία της αγέλης», πως είναι δημιούργημα προπαγάνδας των κεφαλαιοκρατών, που πιθανότατα σε δεύτερο χρόνο θα ταυτοποιηθούν ως …εβραίοι(!) η δεν ξέρω-γω-τι, για να σωθεί ο καπιταλισμός!
Δεν είναι συνομωσία φίλοι του Serajevo και του εν γένει εξωκοινοβουλίου, η Πανδημία.
Είναι ατόφιο αποτέλεσμα της σήψης του Καπιταλισμού.
Μαζί με τα μέσα «αντιμετώπισής» του.


ΣΕΧΤΑΡ ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ 










7 σχόλια:

  1. Ολα έχουν σχέση με την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και το κέρδος. Αυτός ήταν ο λόγος που σταμάτησε η επιστημονική έρευνα πριν 5 χρόνια. Μιλάμε για Ιό σχεδόν ίδιο με τον προηγούμενο. Με δεδομένο πως ένα χρόνο μετά τα εμβόλια και τα φάρμακα είναι σχεδόν έτοιμα αν έλειπε το Καπιταλιστικό κέρδος όλα θα ήταν έτοιμα τρία χρόνια πριν εμφανιστεί και δεν θα είχαν δολοφονηθεί 1200000 άνθρωποι μέχρι τώρα. Το συμπέρασμα βγάζει μάτια για ..όποιον θέλει να δει.... Επιστροφή στον Σοσιαλισμό που οικοδόμησαν οι Μπολσεβίκοι με τους ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ στην ΕΣΣΔ μέχρι το 1953... Αυτό για να γίνει πρέπει πριν απο όλα να τσακίσουμε όλους τους φορείς των Οπορτουνιστικών απόψεων που είναι ο Καπιταλισμός με οπορτουνιστική προβιά. ΒΕΝΣΕΡΕΜΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μερικοί φίλοι και αριστεροί πρέπει να δουν πως δεν "είναι μια απλή γρίπη" - αυτό κι αν είναι το άκρον άωτο της συνομωσιολογίας με "άλλα λόγια"!
    Πως δηλαδή η κυρίαρχη μερίδα του μεγάλου κεφαλαίου ξύπνησε ένα πρωϊ, και είπε "ποια αφορμή θα βρώ σήμερα για να ξεκινήσω τον "Great Reset" και την "Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση" και του έκατσε ...ένα συνάχι!
    Ελεος, δεν είναι όλα τόσο απλά!
    Δεν είναι μια ακόμη γρίπη. Ρωτήστε αυτούς, που βρέθηκαν σε νοσοκομεία, που διασωληνώθηκαν οι ίδιοι η είδαν διασωληνωμένους, που τη γλύτωσαν, να σας πούν. Τα σαράντα εκατομμύρια βεβαιωμένα κρούματα μπορούσαν να ήταν και 4 δισεκατομμύρια, αν δεν είχαν παρθεί σε όλο τον κόσμο αυτά τα πρωτοφανή σε έκταση οριζόντια μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης. Κι ακόμη δεν ξέρουμε πως θα εξελιχτεί το πράμα.
    Μια κουβέντα είναι το "πρέπει να δεχτούμε την πρόκληση"!
    H "πρόκληση" χτυπάει την πόρτα μας εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ...φρονίμως ποιούσα φρόντιζε να μην διεγείρει μέχρι τώρα τα μικροαστικά ελευθεριακά αντανακλαστικά μας! Οσο για μας, (κι εσάς δηλαδή...) περί άλλα τυρβάζαμε (-τε). Αν τώρα το κάνει είναι γιατί τώρα ωρίμασε το μήλο για να πέσει από τη μηλιά. Και φαίνεται αυτό, από το πόσο εύκολα ο λαός τσιμπάει στην προβοκάτσια και πόσο έτοιμος είναι να "λακτίσει προς κέντρα". Σταματείστε να κάνετε του κεφαλιού σας, δεν υπάρχει μικροαστικός δρόμος προς τον Σοσιαλισμό. Μην έχουμε πάλι "πλατείες" και "ψεκασμένους"!
    Ο ιός δε χρειάζεται να είναι σχεδιασμένος για να είναι ατόφιο αποτέλεσμα της σήψης του Καπιταλισμού.
    Οπως και η ανεπαρκής και επαχθής προστασία του Λαού από αυτόν είναι επίσης αυτονόητα ανεπαρκής. Οπως και η αξιοποίησή του στα ενδοκαπιταλιστικά σκυλοφαγώματα για το κυνήγι της μονοπωλιακής υπεραξίας, την συνολική ένταση της εκμετάλλευσης, την συνολική εξαθλίωση, σχετική και, όπως προδιαγράφεται, και απόλυτη. Ολα θα τα δούμε, και όλα θα τα αντιμετωπίσουμε, αλλά όχι τσιμπώντας σε προβοκάτσιες.
    Ακολουθείστε το οργανωμένο εργατικό/κομμουνιστικό κίνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...Ο ιός δε χρειάζεται να είναι σχεδιασμένος για να είναι ατόφιο αποτέλεσμα της σήψης του Καπιταλισμού.
    Οπως και η ανεπαρκής και επαχθής προστασία του Λαού από αυτόν είναι επίσης αυτονόητα ανεπαρκής. Οπως και η αξιοποίησή του στα ενδοκαπιταλιστικά σκυλοφαγώματα για το κυνήγι της μονοπωλιακής υπεραξίας, την συνολική ένταση της εκμετάλλευσης, την συνολική εξαθλίωση, σχετική και, όπως προδιαγράφεται, και απόλυτη. Ολα θα τα δούμε, και όλα θα τα αντιμετωπίσουμε, αλλά όχι τσιμπώντας σε προβοκάτσιες.
    Ακολουθείστε το οργανωμένο εργατικό/κομμουνιστικό κίνημα........ Δείχνουμε απεριόριστη ανεκτικότητα στις διαφορετικές απόψεις απλών ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν σε οπορτουνιστικά αναχώματα. Ο Αγώνας για τον απεγκλωβισμό τους συνεχίζεται ακόμα και όταν βλέπουμε να διασπώνται. Πρόκειται για ανακάτεμα και αναδιάταξη. Δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται και του δείχνουμε τον δρόμο της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ να παλέψουμε ενωμένοι. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε με την ΑΥΤΟΤΕΛΗ δράση του κόμματος με θέσεις εργατικής λαικής αντιπολίτευσης. ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. χαχαχα Πως έγινε αυτό το θαύμα.... την στιγμή που το ...σιδηρούν παραπέτασμα..... δεν υπάρχει εδώ και 30 χρόνια.... Είπαμε ....περεστρόικα και γκλάσνοστ....ΟΥΦΦΦΦΦΦΦ......... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  5. Κι ένας ανεκδιήγητος τσαρλατάνος (και μόνο από την φάτσα, που αυτάρεσκα δε χάνει ευκαιρία να πλασάρει, τον κόβεις τι τενεκές είναι...) έχει γίνει ίνδαλμα του ψεκασμένου μικροαστικαριάτου.
    Το τι μπούρδες λέει, ντυμένες με φανταχτερούς "επιστημονικούς" τίτλους, από αυτούς, που αγόρασε κι ο Κούλης στο Γιουεσέη!
    Βέβαια αν κανείς γκουγκλάρει το όνομά του μαζί με "Naive Probabilsm" θα μάθει πολλά για τον δημοσιοσχεσάκια, που κάνει καριέρα όχι στα εργαστήρια/νοσοκομεία αλλά στα ...μήντια(!), χάρη στη αμάθεια/βλακεία των ψεκασμένων, που γοητεύει χαϊδεύοντας τα αυτάκια τους.
    Πάρτε έναν σοβαρό επιστήμονα, όχι των ΜΜΕ, που του κάνει μια καλή μπουγάδα, σε επιστημονική γλώσσα, μαζί με την κριτική του, εδώ:
    https://researchers.one/articles/naive-probabilism/5f52699d36a3e45f17ae7e52
    Mε την ευκαιρία, η "αφελής πιθανοκρατία" ("Naive Probabilsm") είναι ένα σύμπτωμα της κρίσης της "δυτικής" "επιστήμης", που ντύνει με ψευδομαθηματικά κουστούμια την χυδαία αγυρτεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή