Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

ΝΑΙ ΡΕ !!! "Σοβιετία " θέλουμε να γίνουμε !!

 


Η φωτογραφία είναι απο Λ.Δ.Β.Κορέας και δείχνει ενα χώρο εργασίας και μιαν νοσηλεύτρια που ελέγχει για Covid-19 μια εργάτρια .Ο έλεγχος είναι καθημερινός και η ΛΔΒ.Κορέα έχει τα λιγότερα κρούσματα παγκοσμίως ,οπως κι η Κούβα !! Η οποία Κούβα μετρά περί τους 135 νεκρούς μόλις απο την αρχή της πανδημίας εδώ και μήνες σταθερά γιατί έβγαλε αμέσως 20.000 γιατρούς και φοιτητές ιατρικής στο δρόμο για να ελέγχουν και να ενημερώνουν τον λαό .Οπότε ναι ρε Κικίλια μακάρι να είμασταν ΣΟΒΙΕΤΙΑ γιατί εκει αγαπούσαν τους πολίτες τους και πρόσεχαν σαν τα μάτια τους την υγεία τους !!!Εκεί η Υγεία δεν ήταν εμπόρευμα αλλά ΑΓΑΘΟ !! 


Δεν θα σας πω ένα παραμύθι για να σας κοιμίσω, αλλά θα σας παραθέσω ένα γεγονός, μήπως και σας ξυπνήσω.
Πριν από μερικές μέρες η αδελφή κάποιου γνωστού παρουσίασε κάποιο νευρολογικό σύμπτωμα. Την παίρνει και την πηγαίνει σε έναν ιδιώτη νευρολόγο. Αυτός την εξετάζει και ζητά μία αξονική τομογραφία. Την κάνει, ξαναπηγαίνει στο ιατρείο του με την εξέταση και ανήσυχος ο γιατρός της λέει ότι βρέθηκε ένας όγκος στον εγκέφαλο και πρέπει οπωσδήποτε να τη δει νευροχειρουργός και αν μπορεί να τη χειρουργήσει. Κλείνει ραντεβού στο ιατρείο ενός νευροχειρουργού και πηγαίνει να την εξετάσει. Της λέει ότι όντως είναι ένας όγκος που μπορεί να χειρουργηθεί και μάλιστα πρέπει να γίνει η επέμβαση σχετικά σύντομα, γιατί αλλιώς θα πιέσει γειτονικά στοιχεία που θα προκαλέσουν μόνιμες βλάβες ή ακόμη και το θάνατο. Της ανακοινώνει ότι θα της στοιχίσει 10.000 ευρώ.
Δεν τα έχει όμως τα χρήματα αυτά η οικογένεια, οπότε τηλεφωνεί ο αδελφός σε γνωστό του νοσοκομειακό γιατρό για να βρει λύση στο ΕΣΥ. Ο συνάδελφος, άλλης ειδικότητας, του απαντά: Να κλείσεις ραντεβού πρωινό ή απογευματινό στα νοσοκομεία της χώρας δεν υπάρχει, γιατί έχουν κλείσει (απαγορευτεί) όλα τα τακτικά ραντεβού. Αν έλθεις στα επείγοντα του νοσοκομείου, ήδη στη διαλογή των επειγόντων θα σε κόψουν γιατί δεν έχεις άμεσο επείγον πρόβλημα. Έστω και αν βάλουμε μέσον και σε αφήσουν να εξεταστείς από νευροχειρούργο, το πιθανότερο είναι να σου πει ότι θα σε ειδοποιήσουμε αργότερα όταν ανοίξει η κανονική λειτουργία των χειρουργικών κλινικών του ΕΣΥ. Αν βάλουμε μέσον και στο νευροχειρουργό και σου κάνει εισαγωγή και σε βάλει στο πρόγραμμα χειρουργείου, θα σε κόψουν οι αναισθησιολόγοι γιατί δεν υπάρχει κρεβάτι σε ΜΕΘ για μη Covid περιστατικό ούτε για δείγμα. Άρα καλύτερα ξεκίνα τις προσευχές.
ΥΓ1: Αν δεν σας άρεσε η ιστορία και προτιμάτε τα παραμύθια, σας προτείνω τις ειδήσεις στα τηλεοπτικά κανάλια.
ΥΓ2: Προτείνω στους συναδέλφους μου να σταματήσουν πλέον να ανακυκλώνουν τα αυτονόητα και σωστά μέτρα για προστασία, αποστάσεις, απομόνωση, πλύσιμο κ.λπ. και να τοποθετούνται πάνω στα ουσιαστικά προβλήματα και να προτείνουν λύσεις.
*Ο Άγγελος Νικολάου είναι Συντονιστής Διευθυντής της ΩΡΛ κλινικής του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» (το άρθρο αναδημοσιεύεται από το «parallaxi»)


"ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ "







1 σχόλιο:

  1. Στην Κορέα και στην Κούβα γίνανε Επαναστάσεις που κοινωνικοποίησαν τα μέσα παραγωγής ξήλωσαν το καπιταλιστικό κέρδος για αυτό έχουν και αυτά τα θετικά αποτελέσματα. Στην Κούβα θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα αν την τελευταία δεκαετία δεν είχε ξεκινήσει ΣΤΑΔΙΑΚΑ το ξήλωμα του Σοσιαλισμού και η επιστροφή του καπιταλιστικού κέρδους. Οσο θα προχωράει αυτή η διαδικασία τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά. Οπως έγινε στην ΕΣΣΔ μετά το 1956...... Σοβιετία λοιπόν αλλά των ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ 1917 1956... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή