Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Το μάθημά τους ΤΟ ΠΗΡΑΝ

 


Σήμερα ο Pyatt, και όχι απλά η Κυβέρνηση των αχρήστων, πήρε ένα μεγάλο μάθημα: Τα κόλπα της Ουκρανίας, των πορτοκαλο-λαχανί "εξεγέρσεων" και των "ανοίξεων" δεν πιάνουν εδώ!
Από μέρες στηνόταν ένα γνώριμο σκηνικό: Μια ημιφασιστική (και πάντα προκλητική) "απαγόρευση" για να ταπεινώσει τον Λαό άλλη μια φορά, και ταυτόχρονα να δημιουργήσει πλαίσιο προβοκάτσιας με τα γνώριμα "παιδιά", που θα παίζανε το γνώριμο "κρυφτούλι" ("κλέφτες και αστυνόμοι") τριγύρω από τα Εξάρχεια. Η γνώριμη συνταγή για την δημιουργία του επομένου "αναχώματος". Που έχει εφαρμοστεί με τρομερή επιτυχία σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο κι έχει στείλει τους Λαούς και τα προοδευτικά κινήματα να παραπατάνε σαν ζαλισμένα.
Με ένα "σμπάρο" δηλαδή δυο τρυγώνια: Και καταστολή και αποπροσανατολισμός.
Αλλά αυτή τη φορά το ΚΚΕ ήταν καλά προετοιμασμένο!
Θάλεγα, πως μάλλον τους την είχε στημένη στη γωνία και τους περίμενε!
Πέσανε από τα σύννεφα. Δεν περιμένανε τέτοια αντίδραση.
Βέβαια κάποιες τροχιοδεικτικές, όπως το κράξιμο της ΓΣΕΕ και το ξύλο στο άγαλμα Τρούμαν, είχαν πέσει και θάπρεπε να είχαν καταλάβει, πως το ΚΚΕ δεν είναι πια προβλέψιμο. Την πατήσανε σήμερα, και πανηγυρικά.
Η σχεδιασμένη ημιφασιστική καταστολή αναγκαστικά έγινε φασιστική βεριτάμπλ, και τους γύρισε μπούμεραγκ. Πάει το τάχατες "δημοκρατικό" και "λάρτζ" προσωπείο.
Και το χειρότερο: ακυρώθηκε η προβοκάτσια με τα "παιδιά", και πάει περίπατο, για το εγγύς μέλλον τουλάχιστον, το περιπόθητο "ανάχωμα".
Σήμερα, όποιος άνοιγε ΜΜΕ, μάθαινε ότι η μόνη αντιπολίτευση είναι το ΚΚΕ, καθώς του την είχαν πέσει όλοι οι παπαγάλοι, μπογδάνια, πασόκες, μητσοντόρες, κυρανάκια και δε συμμαζεύεται. Τι ΟΑΚΕΕ, κατεβάσανε, τι ..."Πανσπουδαστικές Νο.8", ...χαμός! Αλήθεια, πόσοι θα δαγκωθήκανε σήμερα....
Και πόσα "χαρτιά" καήκανε!
Πάει και η "αριστερή" μας Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Την κάψανε κι αυτήν!
Πάει κι ο "φωτισμένος" και "ασυμβίβαστος" μας συνταγματολόγος Αλιβιζάτος.
Πόσοι δήθεν «υπεράνω» και «πόλοι αναφοράς» αποδειχτήκανε τιποτένιοι σκαντζόχοιροι.
Και κάθομαι και σκέφτομαι: Γιατί την πατήσανε τα αφεντικά έτσι;
Αλλην εξήγηση δεν έχω, παρά τούτη: Είναι πιεσμένοι, επείγονται για πιο άγρια αντιλαϊκά και αντεθνικά μέτρα!
Οικονομική κρίση, και ευρύτερες ενδοϊμπεριαλιστικές ανακατατάξεις τους εξωθούν σε σπασμωδικές κινήσεις.
Το ΚΚΕ ας ετοιμάζεται για άγριες καταστάσεις.
Και σήμερα γράψαμε κάποιους πόντους στην ταξική πάλη.

Και, βέβαια, για να μην παρεξηγηθώ, οι μεγάλες, και πολιτικές, "τροχιοδεικτικές" της καθαρής πλέον ταξικής πολιτικής του ΚΚΕ, που εγκαινιάστηκε πανηγυρικά με το 19ο Συνέδριο, ήταν οι αποφάσεις-ορόσημα του 2012, με την άρνηση σχηματισμού "αριστερής" αστικής κυβέρνησης, και του 2015, με την άρνηση σύμπραξης στο "δημιοψήφισμα"!

Αλλά ποιο ήτανε το μεγαλύτερο κέρδος της χθεσινής μέρας;
Νομίζω πως αυτό, που ανταποκρίνεται στην πυρήνα της πολιτικής του ΚΚΕ: Να πειστεί ο κόσμος ότι για τα προβλήματά του χρειάζεται τις ριζικές λύσεις, που συνοψίζονται στο σύνθημα «Σοσιαλισμός η Βαρβαρότητα». Πως πλέον τα σοσιαλδημοκρατικά ημίμετρα και τα πασαλείμματα μας πάνε πίσω, όπως επίσης μας πάει ολοταχώς πίσω και η φιλελεύθερη παλινόρθωση, που επιχειρεί η ΝΔ, και στην οποίαν ο Λαός κατέφυγε μουδιασμένος και μη έχοντας άλλην επιλογή, καθώς η «ΠΦΑ» απέδειξε πως απλά ήταν «μια από τα ίδια και χειρότερα». Εφτασε ένας χρόνος και κάτι μήνες φιλελεύθερης διακυβέρνησης για να φανεί η πλήρης ανεπάρκεια και της τελευταίας να ανταποκριθεί στις προσδοκίες ενός ολόκληρου Λαού, που μόνον η απογοήτευση τον είχε οδηγήσει σε αυτήν. Κι αν κάτι είχε φανεί μέσα σε αυτό τον χρόνο, αυτό δεν ήταν άλλο από την καταθλιπτική απουσία μιας πειστικής αντιπολίτευσης, ένα τεράστιο «τίποτε», ένα τεράστιο κενό, σαν απάντηση στην λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων, των διαβόητων «μεταρρυθμίσεων» της ΝΔ.
Η αντιπολιτευτική χρεοκοπία του Σύριζα δεν ήταν παρά η αναγκαία συνέπεια και συνέχεια της κυβερνητικής χρεοκοπίας της «ΠΦΑ».
Απλά δεν έχουν πλέον τίποτε να πουν!
Είναι όμως γνωστό, πως αν «η Φύση απεχθάνεται το κενό», το ίδιο συμβαίνει και με την ταξική πάλι και την πολιτική της έκφραση.
Σε αυτό το κενό εισόρμησε το ΚΚΕ, ακριβώς γιατί έχει εδώ και πολύ καιρό δημιουργήσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις. Είναι ένας χώρος, που δικαιωματικά και από την ίδια την ύπαρξή του του ανήκει, άσχετα αν για τους γνωστούς ιστορικούς λόγους η Αντίδραση είχε καταφέρει να το εκτοπίσει και από εκεί με τα διάφορα υποκατάστατά της.
Κάτι τέτοιο προσπαθούσε εδώ και καιρό να κάνει, καθώς γινόταν φανερό πλέον, πως ο Σύριζα είναι καμμένο χαρτί και έπρεπε να βρεθεί υποκατάστατο.
Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δείχνουν πως το εναλλακτικό υποκατάστατο συστημικής «αντιπολίτευσης» προς τα παρόν δεν είναι ορατό, και αυτό σημαίνει πως μπαίνουμε σε μια περίοδο πιο ευνοϊκή για να βρούν ευρύτερη απήχηση οι προτάσεις του ΚΚΕ για την Λαϊκή Εξουσία και το όλο Πρόγραμμά του, μαζί με την δράση του στο λαϊκό κίνημα. Και σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον απότομης όξυνσης όλων των κοινωνικών και εθνικών προβλημάτων.

ΣΕΧΤΑΡ ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ 


6 σχόλια:

 1. Τα κείμενα του συντρόφου εξαιρετικά πάντα αξίζει τα κομπλιμέντα γνωρίζοντας την σεμνότητα του. Ξεκάθαρη Μπολσεβίκικη σκέψη που με βοήθησε να μάθω πολλά πράγματα στα 8 χρόνια που διαβάζω σχόλια του. Να είναι πάντα καλά με υγεία αισιοδοξία και δύναμη στον αγώνα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. https://www.ergatikosagwnas.gr/kinisi-ea/14-anakoinosis-ea/2533-apantame-ston-aftarxismo-me-enotikoys-agones ...ενωτικούς αγώνες.... θέλουνε οι χαφιέδες του Μανιαδάκη για να επιστρέψει ο σύριζα στην κυβέρνηση να συνεχίσει τα εγκλήματα του. Τους ευχαριστούμε.... αλλά δεν θα πάρουμε... Οποιος θέλει ενωτικό αγώνα σε ταξική βάση τον περιμένουμε στο ΠΑΜΕ χωρίς να χρειάζεται να είναι κομμουνιστής. Αυτό σημαίνει ενότητα και όχι αβάντα στον σύριζα και στον καπιταλισμό. Περαστικά και ξυδάκι... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επειδή στο διαδίκτυο αλλά και πολύ περισσότερο στα ΜΜ"Ε" και στην αντιδραστική ΕΡΤ κυκλοφοράει πολύ αρβύλα σχετικά με τις ανοιχτές συγκεντρώσεις, καλά είναι να διαδοθεί κι αυτό εδώ:
  https://www.rizospastis.gr/columnStory.do?publDate=19/11/2020&id=18060&columnId=7124

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/pedia/2534-parte-metra-gia-ta-sxoleia-i-tilekpaidefsi-einai-ena-fiasko Η ...Κακιά δεξιά κυβέρνηση απο τους αβανταδόρους του σύριζα και του ...ανθρώπινου καπιταλισμού.... κάθε φορά με διαφορετικό ψευδώνυμο τη μία οπορτουνιστικός αγώνας και την άλλη συντονισμός οπορτουνιστικών δυνάμεων. Το Φαρμακείο... με το καπιταλιστικό κέρδος και η αυγή των ...συντακτών... να είναι καλά... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. http://www.katiousa.gr/koinonia/ygeia/anoigontas-tin-kerkoporta-tou-choris-elegcho-tourismou-stin-pandimia/

  Η κυβέρνηση κρατάει όμως και μαχαίρι και πεπόνι με τα τεστ και μπορεί να παρουσιάσει όποια εικόνα θέλει όταν το θέλει. Εναλλακτική εικόνα δίνεται από την ανάλυση λυμάτων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σύγκριση κυρίως και ανά 24 ώρες!, μέχρι να ενσωματώσουν και αυτό.

  ΑΧΠ

  ΑπάντησηΔιαγραφή