Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Μια «σημειολογία» των αμερικανικών εκλογών.





Με το που άρχισε να διαφαίνεται η «ήττα» του Τραμπ, διάφοροι ψεκασμένοι και όχι μόνο στην Αμερική, ξεκίνησαν μιαν αρκετά κατανοητή υστερία για «νοθείες», «σημεία και τέρατα» κλπ. στις αμερικανικές εκλογές.

Το μόνο σίγουρο, πέρα από τις τερατολογίες των "ψεκασμένων" του Τραμπ, είναι πως η αμερικανική δημοκρατία δεν είναι και ...υπόδειγμα ( χα,χα!) αστικής δημοκρατίας.
Ενα αποστεωμένο και απαρχαιωμένο πλειοψηφικό σύστημα εκλεκτόρων για την ανάδειξη του προέδρου, κατάλοιπο μιας εποχής, που η συγκοινωνία στην αχανή χώρα γινόταν με ...άλογα! Που είχε αναδείξει τον Τραμπ το 2016, παρόλο, που δεν πλειοψήφησε τότε.

Τότε οι "ψεκασμένοι" αναλυτές δεν συγκινήθηκαν να κάνουν "ανατριχιαστικές" αναλύσεις. Αλλά ούτε και κανάς άλλος από τους "Δημοκρατικούς", την πολιτική παράταξη των δουλοκτητών του Νότου και της Κου-Κλουξ-Κλαν, μην ξεχνάμε.
Η Αμερική είναι ένας βόθρος από σκατά.
Οπλοφορία, θρησκοληψία, γκαγκστερισμός, υποκριτικός πουριτανισμός δίπλα-δίπλα με την πορνογραφία, ρατσισμός, αμοραλισμός του κερατά, ανισότητες χωρίς όρια και όλα να έχουν μια τιμή.
Αυτό είναι το περίφημο "Αμερικανικό Ονειρο": Η ιδεολογία της "ευκαιρίας στην κονόμα" στην απόλυτη μορφή της, χωρίς άλλους κανόνες και αναστολές.
Αυτή η "κοινωνία" (ο θεός να την κάνει), αυτό το "σύστημα" ("καουμπόϊκο" το λέγαμε πιτσιρικάδες...) έχει φτάσει στα όρια της εσωτερικής του συμφόρησης, κι αυτά, που βλέπουμε τώρα είναι τα συμπτώματα.
Η κόντρα Μπάϊντεν-Τραμπ είναι εμφανώς εσωτερική κόντρα αμερικανών κεφαλαιοκρατών.

Ο Τραμπ εκφράζει παραδοσιακούς κεφαλαιοκράτες, που στην φάση αυτή έχουν υπερφαλαγγιστεί από τους κεφαλαιοκράτες των "νέων τεχνολογιών/νέας οικονομίας" και τους αχαλίνωτους παρασιτικού κερδοσκόπους του χρηματοπιστωτικού, νεόπλουτους και εξαιρετικά αλαζόνες/επιθετικούς. Ολα αυτά τα πρώην "τσογλάνια", Στηβ Τζομπς, Μπίλυ Γκέϊτς, (κάποιος έχει ήδη αποδημήσει), Ζούκερμπεργκ, Μπέζος, μαζί και οι τζογαδόροι χρηματιστές Warren Buffet κλπ. γίνανε μεγαλοδισεκατομμυριούχοι μέσα σε λίγα χρόνια, ορισμένοι από το τίποτε - η τέλεια ενσάρκωση του "αμερικανικού ονείρου". Που τρώει αυτούς, που το γέννησαν, την αμερικανική παραδοσιακή αστική τάξη, που νοιώθει να παραγκωνίζεται από αυτούς ενώ ταυτόχρονα εξουθενώνεται από την Κρίση. Το "rust-State", η Πενσυλβάνια της χρεοκοπημένης αμερικανικής βιομηχανίας και "προπύργιο" των Δημοκρατικών από το 1988, έδωσε τη νίκη στον Τράμπ το 2016 και φέτος χρειάστηκε να επιστρατευτούν τα "δέντρα" της "επιστολικής ψήφου" για να ..επανέλθει στην "κανονικότητα"!
Γενικά, νομίζω, πως αυτή η κυρίαρχη μερίδα του Κεφαλαίου στην Αμερική "ανέχτηκε" το 2016 τον "ψεκασμένο λαϊκιστή" μικροδισεκατομμυριούχο Τραμπ, μάλλον για να εκτονώσει προσωρινά την λαϊκή δυσαρέσκεια από την Καπιταλιστική Κρίση, να ανοίξει τα "jobs" δίνοντας κίνητρα για επαναπατρισμούς κεφαλαίων, ξεθάβοντας τον Προστατευτισμό κλπ., δηλαδή "βάζοντας νερό στο κρασί" και θέτοντας σε προσωρινή αναστολή, ίσως και ρίσκο, τα μεγάλα κέρδη και τις ευρύτερες στρατηγικές του κυρίαρχου αμερικανικού κεφαλαίου αλλά και του παγκοσμίου Καπιταλισμού.

Τον "χρησιμοποίησαν" με λίγα λόγια, σαν προσωρινό ελιγμό, και τώρα τον μαζεύουν. Κι όχι τόσο εύκολα, όσο τον αμόλυσαν προ τετραετίας, όπως βλέπουμε.
Μάλλον έχουν διδαχτεί από το πάθημα των γερμανών κεφαλαιοκρατών με τον Χίτλερ, στο Β' ΠΠ.
Αλλά στο μεταξύ, ανοίξανε τον ασκό του Αιόλου, γιατί ο Τραμπ απέκτησε λαϊκή βάση σε ένα αντιδραστικό-συντηρητικό "κίνημα" με πολλά μισοφασιστικά χαρακτηριστικά, που μοιάζει πολύ, τηρουμένων των αμερικανικών αναλογιών, με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, "αγανακτισμένοι", "πλατείες", «μακεδονομάχοι» σε μας εδώ, κλπ., πολύ χαρακτηριστικό της εποχής μας. Και χρειάστηκαν να κάνουν πολλές "ζαβολιές" από την μαζικοποίηση της επιστολικής ψήφου μέχρι την πλήρη κυριαρχία τους στην "ενημέρωση", δίνοντας τροφή και στους αντιδραστικού τερατολόγους του Τραμπ.
Θέλω να πω με όλα αυτά στους συμπατριώτες μου, να μην στηρίζουν φρούδες ελπίδες στον "δημοκρατικό" Μπάϊντεν, όσο και αν ακολουθεί μια λιγότερο προκλητική αισθητική από τον άξεστο Τραμπ. Ιδια σκατά και οι δύο είναι, χειρότερες μέρες έρχονται για μας, για την Πατρίδα μας και τα παιδιά μας. Οπως το ίδιο χειρότερες θα ήταν κι αν κέρδιζε ο Τραμπ.
Η πολιτική του αμερικανικού κράτους δεν είναι της επιλογής των όποιων προσώπων.
Οποιος και να βγεί θα παίρνει γραμμή από την Wall-Street, και τους δείκτες της.
Το αξιοσημείωτο για το εργατικό κίνημα, είναι η διαφαινομένη «παγκοσμιότητα» του Τραμπισμού και η αναλογίες της με το φασιστικό «κίνημα» του Μεσοπολέμου και της Βαϊμάρης.
Ελπίζουμε οι εμπειρίες των Λαών και η γνώση του εργατικού κινήματος να βάλουν φραγμό σε μιαν ανάλογη εξέλιξη. Και αυτός ο φραγμός θα είναι σίγουρα η απαρχή της επαναστροφής της Ιστορίας σε θετική κατεύθυνση, μετά το πισωγύρισμα, που σηματοδότησε η κατάλυση της ΕΣΣΔ το ’86-’91.


ΣΕΧΤΑΡ ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ 









25 σχόλια:

  1. Σεχτάρ. Πάντα υποδειγματικός. Μιλάμε για Μπολσεβίκικο σεμινάριο. Συνεχίζουμε και δεν κάνουμε βήμα πίσω. https://gkagkarin.blogspot.com/2020/11/blog-post_906.html Θαυμάστε και τον Κύριο Μπογιόπουλο με τις Οπορτουνιστικές μεταβατικές του Μπούρδες και Σταδιακές παπάτζες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμάν, ρε Πάνο! Εχουμε ξανασυζητήσει για κάποιες αμφιλεγόμενες απόψεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει ο Ν.Μ.
      Αλλά εδώ, με μια διαγώνια ματιά, δεν βρήκα κάτι επιλήψιμο. Ειδες κάτι, που δεν είδα;

      Διαγραφή
    2. Πανο ας του δωσουμε μια ευκαιρια να συνελθει ,εξ αλλου καταρτηση εχει

      Διαγραφή
    3. Να του δώσουμε μία ευκαιρία όπως λέει ο Στρατάρχης. Η Αποψη μου είναι πως δεν έχει σύγχυση ούτε άγνοια. Δεν τον θεωρώ εγκλωβισμένο. Τον θεωρώ φορέα των Οπορτουνιστικών απόψεων ΚΕΝΤΡΙΣΤΗ. Ολη η στάση του απο το 2012 κατα την γνώμη μου είναι ξεκάθαρη μαζί με το θέμα του Ριζοσπάστη. Αυτό πιστεύω. Εντάξει θα είμαι ήπιος... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Ο Νικόλας ο Μπογιόπουλοςμ έχει δώσει και δυνατές μάχες, όπως τότε με το "Κατίν". Τώρα, κουβαλάμε όλοι τις αμαρτίες, του κόσμου, που μας γέννησε, ουδείς αλάθητος. Γι αυτό αφήνουμε και ανοιχτές πόρτες, και "δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται".

      Διαγραφή
    5. Σεχτάρ και Στρατάρχη. Τον διαβάζω απο το 2012... και όλα έχουν ένα όριο... Είπε την γνώμη του στον Προσυνεδριακό διάλογο του 19ου διαστρεβλώνοντας το πρόγραμμα του 15ου το 1996.. και την ΑΛΕΚΑ. Συνέχισε με το θέμα του Ριζοσπάστη που διαφώνησε να είναι όλοι και ο ίδιος επαγγελματικά στελέχη με 800 Ευρώ. Ηθελε να συνεχιστεί το ΑΙΣΧΟΣ απο το παρελθόν... να συνεχίσει να έχει προνόμια. Πήρε την αποζημίωση όταν άλλοι την άφησαν στο κόμμα και έξω στην αγορά σε εργατικά δικαστήρια κάνεις 10 και 12 χρόνια να τελειώσεις. Και συνέχισε μετά το συνέδριο να προβάλει τις δικές του θέσεις. Διαβάστε το τελευταίο του άρθρο για την 28η Οκτώβρη του 1940 και πείτε μου αν λέει την δική του άποψη η του ΚΚΕ. Αυτά.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Οπότε στην παραπομπή που έβαλα σωστά δεν βρήκες τίποτα που να διαφωνείς Σεχτάρ. Αυτό είναι το παιχνίδι του Επιστημονικού οπορτουνισμού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. Παναγιώτη, 10 Νοεμβρίου 2020 - 12:09 μ.μ., αν η άποψή του στον Διάλογο είχε θεωρηθεί αντικομματική η υπονομευτική δεν θα είχε δημοσιευτεί. Ο συνεδριακός διάλογος δεν είναι "μπάτε πράχτορες κι αλέστε". Και ασφαλώς γίνεται για να συζητηθούν διαφωνίες. Οι ομοφωνίες δεν έχουν λόγο να συζητηθούν! Για τα 800 € δικαίωμά του ήταν να μην γίνει επαγγελματικό στέλεχος. Δεν ήθελε να γίνει ήρωας (λέω εγώ). Δεν μπορεί να κατηγορηθεί γι αυτό. Μπορεί κανείς να βοηθήσει στον αγώνα και χωρίς να είναι ήρωας. Ασφαλώς είναι τιμητικό γι κείνους, που την άφησαν την αποζημίωση στο Κόμμα, αλλά, αν την δικαιούταν και την πήρε δεν μπορεί να κατηγορηθεί. Τώρα, αν οι απόψεις του είναι αντικομματικές και είναι μέλος του κόμματος, αυτό αφορά πρώτιστα το Κόμμα και όχι εμένα και σένα. Εμείς νομίζω πως ως εξωκομματικοί έχουμε δικαίωμα να κριτικάρουμε και τις δικές του απόψεις αλλά και τις κομματικές, των οργάνων. Η ηθική υποχρέωσή μας είναι και παραμένει να είναι σε εποικοδομητικά πλαίσια και να μην κάνουμε ζημιά εν ονόματι της "κριτικής". Εγώ προσωπικά, μέχρι να διαβάσω στον "Ρ" την απόφαση κομματικής αποκήρυξης του Ν.Μ., θα εξακολουθώ να υποστηρίζω την θετική του συνεισφορά, που αρκετές φορές ήταν σπουδαία, και να διαφωνώ με όποιες απόψεις του δε με βρίσκουν σύμφωνο, χωρίς όμως να δίνω λαβή σε τρίτους, ξεφωνημένους αντικουκουέδες, να επωφελούνται και να σπέρνουν σύγχυση. Αυτό το τελευταίο σκέψου το κι εσύ.

      Διαγραφή
    8. Και σε σχέση με τούτο (10 Νοεμβρίου 2020 - 12:18 μ.μ.), δεν καταλαβαίνω, αν κάποιος διατυπώνει μια σωστή θέση θα του λέμε "διαφωνώ γιατί ..το λές εσύ";! Η θα τον βρίζουμε επειδή ...πήρε σωστή θέση;!! Τι παράδειγμα δίνουμε σε τρίτους;

      Διαγραφή
    9. Σεχτάρ. Το ότι κουβαλάμε όλοι τις αμαρτίες και κανείς αλάθητος συμφωνώ μαζί σου δεν υπάρχει αμφιβολία. Και δίνουμε το χέρι σε όποιον απλό άνθρωπο που εγκλωβίστηκε θέλει να σηκωθεί. Δεν έχω καμία αντίρρηση. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    10. Σεχτάρ. Συμφωνούμε απόλυτα στο τελευταίο που γράφεις. Δεν έχω αντίρρηση. Στα υπόλοιπα ασφαλώς ήταν δικαίωμα του το αν θα μείνει η όχι στον Ριζοσπάστη το να μιλάέι όμως για μνημόνια είναι απαράδεκτο. Οπως και το να μείνω χωρίς χρήματα και να έχω δικαίωμα να δουλεύω και αλλού. Οταν 28 Οκτώβρη γράφω άλλα και 20 ημέρες μετά γράφει τα εντελώς αντίθετα τι συμπέρασμα να βγάλω. Στην ηγεσία του Κόμματος έχω απόλυτη εμπιστοσύνη πως θα κάνει αυτό που πρέπει. Είμαστε σύμφωνοι λοιπόν. Αλλη φορά όταν τον Σχολιάζω θα προβάλω μόνο την πρόταση εξουσίας για τον Σοσιαλισμό και την μοναδική τακτική που μας οδηγεί στη νίκη το ΠΑΜΕ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Σου δίνω τον λόγο μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Ενα μεγάλο μπράβο και στον Στρατάρχη για την πολύ καλή δουλειά που κάνει με τις αναρτήσεις. Τα Σέβη μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περισσότερο με διαίσθηση έγραψα το παραπάνω.
    Αλλά ένας φίλος από το «Cogito Ergo Sum” φρόντισε να επιβεβαιώσει, πως δεν έπεσα έξω.
    Διαβάστε και τα ακόλουθα λινκ, που μου παρέθεσε. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα:
    Γενική επισκόπηση χρηματοδοτών, κατά τομέα οικονομίας
    Μεγάλοι χρηματοδότες, σαν ιδιώτες
    All Federal Contributions, 2019 – 2020 Μεγάλοι χρηματοδότες πίσω από εταιρίες
    Τα «ιδεολογικά» ιδρύματα
    Και η κίνηση κατά της οπλοχρησίας
    Ορεξη νάχουμε, να μαθαίνουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μεγάλο ατού του Τραμπ ήταν ότι ...μιμείται τον ψηφοφόρο του!
    Κι έτσι ταυτίζεται με αυτόν.
    Αλλά τον ψηφοφόρο του, τα μυαλά του (...στα κάγκελα!) και την ψυχολογία του, τα διαμόρφωσε ο ..διπλανός του "αντίπαλος", όπως λεγόταν κάθε φορά, και συνοπτικά ο πυρήνας της ενιαίας πολιτικής του Κεφαλαίου στο ΓιουΕσΑίη, ανεξάρτητα από τακτικίστικους ελιγμούς.
    Ετσι έγινε και στην Ευρώπη. Τους Giudananos, τους Μακεδονομάχους, τους "ψεκασμένους", τις "πλατείες" τις διαμόρφωσε ο αντικομμουνισμός/αντισοβιετισμός, ο αντι-κουκουεδισμός σε μας εδώ.
    Πρόκειται για ένα ενιαίο παγκόσμιο "κίνημα"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερωτήσεις προς τους ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ/"Ζούκοφ" και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ:

    Ποιος σας έχρισε κριτές του Νίκου Μπογιόπουλου; Είσαστε καν μέλη οργανωμένα του ΚΚΕ; Από πού κι ως πού το παίζετε "κομματικό δικαστήριο" και "θεματοφύλακες της γραμμής"; Κι επειδή κοτσάρετε το έμβλημα του Κόμματος, ποιος σας δίνει το δικαίωμα να υποδύεστε την ΚΕ του ΚΚΕ; Νομίζετε ότι επ' άπειρο θα μπορείτε να βρίζετε εκ του ασφαλούς ("δεν αντιπροσωπεύω το ΚΚΕ αλλά το υποστηρίζω και γι' αυτό έχω το ελεύθερο να γράφω ό,τι γουστάρω");

    Αν έχετε τα κότσια απαντήστε!

    "Δεν είμαι κάπηλος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανεις λαθος για το μπλοκ συντροφε .
      Μαλιστα συχνα πυκνα ανεβαζουμε και αρθρα του Νικολα
      Γυρνα σε παλιοτερες αναρτησεις και θα το δεις

      Διαγραφή
    2. Περιμένω απαντήσεις επι της ουσίας για όλα όσα έγραψα. Το ποιός βρίζει το κρίνουν όσοι διαβάζουν. Για την ουσία λοιπόν. Περιμένω... ΕΜΠΡΟΣ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Βρε, που "Δεν είσαι κάπηλος", τα ίδια που λες, μπορεί να προσάψει κανείς και σε σένα! Εσένα ποιός σε έχρισε συνήγορο του Ν.Μ. και κήνσορα μιας κατ' εσένα ...κλεψίτυπης ΚΕ του ΚΚΕ;!
      Προφανώς και δεν είναι οργανωμένα μέλη του ΚΚΕ οι "κατηγορούμενοι"(!), οπότε προς τι η ..."αστυνομική" σου τοποθέτηση;
      Καλύτερα να λες την άποψή σου η την διαφωνία σου ευθέως, αποφεύγοντας κατά το δυνατόν άβάσιμες κατηγορίες. Και όποιος διατυπώνει δημοσίως τις απόψεις του, περιμένει και κριτική.

      Διαγραφή
  6. ......Καλύτερα να λες την άποψή σου η την διαφωνία σου ευθέως, αποφεύγοντας κατά το δυνατόν άβάσιμες κατηγορίες. Και όποιος διατυπώνει δημοσίως τις απόψεις του, περιμένει και κριτική...... Με υπομονή Σεχτάρ θα εκδηλωθεί μην έχεις αμφιβολία... ΟΥΦΦΦ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μία ιστορική αναδρομή είναι απαραίτητη κατά την γνώμη μου. Η Θεωρία των πολιτικών μετώπων και σταδίων που λέει ο Μπογιόπουλος και άλλοι...υπήρχε στο 9ο συνέδριο του 1973... Για να δούμε την εφαρμογή της στην ...μεταπολίτευση.... ενωμένη αριστερά... με τους προδότες του ...εσωτερικού το 1974.. πραγματική αλλαγή..2η κατανομή το 1981 ουρά της ...πασοκάρας σε δήμους παντού... Επιτροπή για την ...ενότητα της αριστεράς... με τον συνθέτη της συμφοράς.... Σαρτζετάκης το 1985. Εφημερίδα ΠΡΩΤΗ με τον Καλογρίτσα το 1986 με τα χρέη να μένουν στο ΚΚΕ. 1988 κοινό πόρισμα με ΕΑΡ.. συνασπισμός και συμμετοχή σε δύο κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού το 1989 γενική έφοδο απο τους Τροτσκιστές του ΝΑΡ και την συμμορία του ...φαράκου για την διάλυση του ΚΚΕ. Αν δεν είχαμε ακολουθήσει απο το 1996 την γραμμή ΠΑΜΕ και Κοινωνική Συμμαχία και είχαμε ακολουθήσει αυτά που προτείνει ο Μπογιόπουλος κ.α το 2012... θα είχαμε πέσει στον Βόθρο με τα Οπορτουνιστικά Σκατά και θα εγκλωβιζόμαστε σε κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού. Αυτή είναι η πραγματικότητα είναι πεισματάρα και ο λαός το πλήρωσε με το αίμα του όταν δεν πήρε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 λόγω ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ...λαοκρατία ευρωκομουνισμός. Κριτική λοιπόν επί της ουσίας και αν μου πει κάποιος απο αυτούς που δικαιώθηκε η γραμμή που μας σερβίρουν θα τους βγάλω το καπέλο... Εστω μία... ΟΥΦΦΦΦΦ...... ΠΑΜΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aς το βάλω κι εδώ, που ταιριάζει και με το σκεπτικό της ανάρτησης.
    ---------------------------------
    Δείτε κι αυτό:
    https://ppapacon.blogspot.com/2020/11/blog-post_7.html

    Αυτός ο μάπας βιάζεται (...πάλι;!) να δει ..."ταξική διάσταση"(!) στις αμερικανικές εκλογές!
    Την ίδια πατάτα είχε κάνει και στην Λιβύη, όπου είχε μεταβεί σαν ανταποκριτής του "ΠΡΙΝ" και έκανε ρεπορτάζ για ..."Λαϊκή Εξέγερση"(!!) τρομάρα του!
    Μετά από εκείνο το πάθημά του [τον ...διώξανε από το ΝΑΡ, κατόπιν εορτής, βέβαια, και ...άδικα(!), αφού όλοι κει μέσα τα ίδια μυαλά κουβαλάνε], αυτή την φορά συγκρατήθηκε και δεν ...πήρε ανοιχτά το μέρος του ..."αντιϊμπεριαλιστή"(!) Τραμπ!
    Τον είχα ικανό!
    Επί της ουσίας, τώρα, σαφώς και υπάρχει εντονότατο ταξικό πρόβλημα στο ΓιουΕσΑίη, αλλά ...τέτοιο υπήρχε και στην Βαϊμάρη του Μεσοπολέμου, υπάρχει και σήμερα παντού!
    Το θέμα είναι πως δεν εκφράζεται στην αντίθεση Τραμπ-Μπάϊντεν, όπως τότε, στη μεσοπολεμική Γερμανία δεν εκφράστηκε στην αντίθεση Χίτλερ-Σοσιαλδημοκρατών, και όπως στην Ελλάδα δεν εκφράστηκε με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σε ...όποια εκδοχή του τελευταίου, μέχρι και σήμερα!
    Ετσι την πατήσανε αυτά τα ηλίθια, το 2015 και τρέξανε να υποστηρίξουν τον ..τΣύπριζα!
    Και, κατά την προσωπική μου άποψη, για τον ίδιο λόγο το 1989 υποστηρίξανε στην πράξη τον Αντρέα Παπαντρέου, πίσω από τις υπερεπαναστατικές αντικουκουέδικες κορώνες, για "Τζανετακισμό" κλπ.
    Το ίδιο και με τις "πλατείες" το '11, κ.ο.κ.
    Πίσω έχει η μικροαστική αχλάδα την ουρίτσα της.
    Η "κόντρα" Τραμπ-Μπάϊντεν είναι μια κλασσική ενδοαστική διαμάχη, με τον Λαό κομπάρσο, που αξιοποιείται και για να τον αποπροσανατολίσει από τα δικά του προβλήματα, ασφαλώς. Για να τον στραβώσουν, όχι να τον ξεστραβώσουν, αξιοποιείται.
    Είναι πολύ μακρυά ο Αμερικανικανικός Λαός από του να απειλεί το σύστημα, και άρα να προσδιορίζει την τακτική του, δυστυχώς. Οπως, μέσες-άκρες, και ο Ελληνικός.
    Ταξική πάλη θα δούμε μόνο όταν και εάν δυναμώσει το κομμ. κίνημα και τα μ/λ κ.κ.
    Μέχρι τότε θα βλέπουμε την ταξική πάλη σαν ...φάρσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρχίζω να ...συμπαθώ τον Τραμπ!
    Ούτε γιατί και πως έγινε Πρόεδρος κατάλαβε, ούτε γιατί τον σουτάρουνε!
    Τον παρατάει και η Μελάνια! Γυναίκες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή