Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ΜΕ ΓΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ





Κάποιες σκέψεις για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση από δω και πέρα.
Πριν λίγες ώρες υπογράφτηκε νέο μνημόνιο, το ύψος του θα είναι τουλάχιστον 35 δις, βέβαια τα παπαγαλάκια θα το λένε πακέτο ενίσχυσης ή οικονομική βοήθεια με την μορφή δανείου,η πραγματικότητα είναι ότι αποτελεί ένα νέο μνημόνιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ήταν αναμενόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο μετά και την οικονομική κρίση η οποία επέφερε η πανδημία του covid19, και όπως έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν, η κάθε μορφής κρίση, χρησιμοποιείται από το οικονομικό κατεστημένο για την αναδιανομή του πλούτου και τον πόλεμο ανάμεσα σε διάφορες μερίδες της αστικής τάξης για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι.

Στο κοινωνικό πεδίο, η κυβέρνηση κάνει επίδειξη δύναμης μέσω άγριας καταστολής και αυταρχισμού, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν θα γίνουν ανεκτές φωνές αντίδρασης και ανυπακοής σε αυτό που ετοιμάζεται και έρχεται από Σεπτέμβριο.
Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε ο περιορισμός των διαδηλώσεων,ο εκφοβισμός δημοσιογράφων, η χειραγώγηση και τρομοκράτηση του συνδικαλιστικού κινήματος, και συνολικά του ταξικού αγώνα.

Στα παραπάνω ήρθαν να προστεθούν οι αποκαλύψεις για τις δολοφονικές πυρκαγιές στο Μάτι, πριν δύο χρόνια, αποκαλύψεις οι οποίες δεν προκαλούν κάποια έκπληξη, συνάδουν απόλυτα με το ύφος και το ήθος της άθλιας συμμορίας που κυβέρνησε τον τόπο τα τελευταία 5 χρόνια.
Δεν ήταν βέβαια διόλου τυχαίο, ότι οι αποκαλύψεις ήρθαν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καθώς μαίνεται πόλεμος ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ,ο οποίος βρίσκεται λίγο πριν την πλήρη διάλυση του.
Μέσα σε όλη αυτή την ζοφερή πραγματικότητα, η μόνη δύναμη αντίστασης και προοπτικης είναι το ΚΚΕ και η συμπόρευση μαζί του.
Δεν υπάρχει απολύτως καμία άλλη επιλογή, για τον λαό, για τα στρώματα πού πλήττονται περισσότερο από όλη αυτή την κατάσταση, από την στήριξη στο ΚΚΕ και συνολικά στις συνεπείς ταξικές δυνάμεις.
Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του, μην πει όμως ότι δεν ήξερε...
ΥΓ Στα παραπάνω αν προσθέσουμε και τα εξωτερικά ζητήματα, ΗΠΑ ΝΑΤΟ, Τουρκία, Ισραήλ,ΕΕ κλπ,το μείγμα είναι παραπάνω από εκρηκτικό.


Σ .Τ.





1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι σαφές, σε ποιό μνημόνιο αναφέρεται ο υπογράφων Σ.Τ. Οι πρωϊνές ειδήσεις μιλούσαν για "πακέτο ανάκαμψης ~70 δις". Τα υπόλοιπα, που λέει, σωστά είναι αλλά θα είχα να προσθέσω κι άλλα, αν αναφέρεται στο "αποτέλεσμα" της ληξάσης "Συνόδου Κορυφής" της ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή