Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Μισή αλήθεια, ολόκληρο ψέμα...


Με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, η δημοσιογράφος Ελενα Ακρίτα με άρθρο της στην εφημερίδα «Τα Νέα» επιτέθηκε στο ΚΚΕ ότι προβαίνει σε σεξιστικά σχόλια για τον νέο πρόεδρο του ΔΣ του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα. Αναρωτιόμαστε, αλήθεια, σε ποια στοιχεία βασίζει η αρθρογράφος το λάβρο κατηγορητήριό της για το ΚΚΕ; «Χτενίζοντας» το διαδίκτυο, δεν βρήκαμε ούτε ένα σχόλιο αυτού του είδους που να προέρχεται από το ΚΚΕ. Αλλωστε η ίδια η ιδεολογία και η στρατηγική του ΚΚΕ για κατάργηση όλων των ταξικών, κοινωνικών, εθνικών, φυλετικών κ.ά. διαιρέσεων το καθιστούν αδιάλλακτο αντίπαλο του ρατσισμού κάθε είδους. Για το ΚΚΕ οι διακρίσεις αυτές είναι τόσο εχθρικές προς τα λαϊκά στρώματα, όσο εχθρική είναι γι' αυτά και η εκμεταλλευτική κοινωνία που τις γεννά.
Επειδή η συντάκτρια του άρθρου φαίνεται πως διαισθάνεται ότι οι αβάσιμοι ισχυρισμοί της δεν έχουν ίχνος πειστικότητας, καταφεύγει στο τέχνασμα της επιλεκτικής αποκοπής μίας φράσης από την τοποθέτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια, παραχαράζοντας ολοσχερώς τη θέση του Κόμματος για το θέμα και επιβεβαιώνοντας το λαϊκό γνωμικό πως η μισή αλήθεια ισοδυναμεί με ψέμα. Πίσω από όλα αυτά νομίζουμε πως διακρίνεται η αδυναμία ευθείας και έντιμης πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά και μια αμηχανία για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, που σε συνθήκες πρωτοφανούς μαζικότητας ανέδειξαν για άλλη μία φορά πρώτη τη «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών», τη συνδικαλιστική δύναμη που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Ισως πάλι όλα αυτά να αποτελούν μια απόπειρα να διασκεδαστούν οι αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε η θλιβερή στάση της δεύτερης και της τρίτης σε ψήφους παράταξης να ενωθούν για να εξοστρακίσουν παντελώς τη «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» από το προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, παραβιάζοντας ωμά την εντολή του κλάδου των ηθοποιών.


3 σχόλια:

  1. Είχε γράψει κανά-δυο θετικά για το ΚΚΕ η το εργατικό κίνημα (ΠΑΜΕ) κείμενα και φαίνεται της την πέσανε: "Η το κόβεις η σε κόβουμε".
    Αυτό σήμερα είναι η "διόρθωση", όπως λένε στα χρηματιστήρια!
    "Είν' ελεύθερος ο Τύπος, φτάνει μόνο να μη γράφεις"! (Γ. Σουρής)

    ΑπάντησηΔιαγραφή