Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

«Δεν προσκυνάμε ρε, πυροβολήστε! Πυροβόλησε ρε, τι μας κοιτάς;»


Σήμερα η εκδήλωση της Βουλής των Ελλήνων στις παλαιές Φυλακές Ωρωπού
Μια νίκη των ανθρώπων που αγωνίζονται για να μη σβήσουν οι μνήμες από τους αγώνες του λαού. Το συγκρότημα των φυλακών Ωρωπού παραχωρήθηκε στον δήμο με στόχο να μετατραπεί σε «Κέντρου Ιστορίας, Δημοκρατίας και Δομών Πολιτισμού». Θα δώσουμε μάχη για να γίνει πραγματικό κέντρο ιστορίας των αγώνων για τη δημοκρατία και τα δικαιώματα του λαού. Ο ΣΦΕΑ θα δώσει το παρών.
Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020, ώρα 19.30΄, ο Δήμος Ωρωπού υποδέχεται στον χώρο των παλαιών Φυλακών Ωρωπού, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Βουλής κυρίου Κωνσταντίνου Τασούλα, την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, σε εκδήλωση που πραγματοποιεί η Βουλή των Ελλήνων, με θέμα την παραχώρηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των παλαιών Φυλακών Ωρωπού στο Δήμο μας, με σκοπό την ίδρυση «Κέντρου Ιστορίας, Δημοκρατίας και Δομών Πολιτισμού» με αφορμή τη συμπλήρωση 46 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, οι διατελέσαντες Πρόεδροι Δημοκρατίας και Πρωθυπουργοί, Υπουργοί και Βουλευτές της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967-1974) κ. Σπυρίδων Χαλβατζής και η κα Φωτεινή Λεντάκη, σύζυγος του φυλακισθέντος στις φυλακές Ωρωπού Ανδρέα Λεντάκη.
Θα υποδεχθεί και θα χαιρετίσει την εκδήλωση ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιώργος Γιασημάκης, ενώ ο ηθοποιός κ. Γρηγόρης Βαλτινός θα εκφωνήσει μήνυμα του κ. Μίκη Θεοδωράκη.
Μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ.
Η είσοδος στον χώρο θα επιτραπεί μόνο για τους κατόχους πρόσκλησης.
Η παραχώρηση του συγκροτήματος των πρώην φυλακών στον Δήμο Ωρωπού έγινε με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, μεταξύ των Υπουργών Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, ΦΕΚ Β΄2772/08.07.2020, Αριθμ. απόφασης 23485.
Δεν ξεχνάμε την ιστορία μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου