Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

ΚΟΚΚΙΝΗ AΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ


Το αγωνιστικό - αντιιμπεριαλιστικό συναπάντημα της ΚΝΕ στο Στόμιο ξεκινά σήμερα, για να στείλει το μήνυμα της ανυποχώρητης μάχης ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σε στόχο και μαγνήτη μεγάλων κινδύνων για το λαό και τη νεολαία.
Σε απόσταση αναπνοής από τις βάσεις που έχουν σπείρει οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η ΚΝΕ στήνει από σήμερα τη δική της «βάση»: Αυτή της ζωντανής νεανικής δράσης για την αλληλεγγύη των λαών, για να ξεκουμπιστούν οι βάσεις του θανάτου, για να μπει τέρμα σε ένα βάρβαρο σύστημα που γεννάει τον πόλεμο, την προσφυγιά, τη δυστυχία στους λαούς. Για να περάσουμε στην αντεπίθεση, με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό, όπως λέει και το φετινό σύνθημα του Διημέρου.

Το μήνυμα που στέλνει το Διήμερο γίνεται από τα ίδια τα πράγματα επίκαιρο, με τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά να επιβεβαιώνουν ότι οι αναβαθμισμένοι ρόλοι στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, που αναλαμβάνει η Ελλάδα, πάνε μαζί με την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της Ανατ. Μεσογείου, τους εκβιασμούς για μια ιμπεριαλιστική «ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών.
Αυτά τα θέματα βάζει στην ατζέντα της λαϊκής και νεολαιίστικης πάλης η αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση, το πρόγραμμά της, το πολιτικό της περιεχόμενο, η μεγάλη συγκέντρωση του Σαββάτου με τον ΓΓ της ΚΕ. Η Θεσσαλία, άλλωστε, που φιλοξενεί το Διήμερο, αποτελεί τα τελευταία χρόνια, με αποφάσεις των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, άλλη μια απόδειξη της επικίνδυνης ιμπεριαλιστικής εμπλοκής.


Εχουμε και λέμε: Στην αεροπορική βάση στη Λάρισα σταθμεύουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) των ΗΠΑ, που έχουν αναλάβει τη σάρωση της καυτής ζώνης από τη Συρία και τη Λιβύη μέχρι την Ουκρανία και τα «σύνορα» με τη Ρωσία. Τη ζώνη δηλαδή που συγκεντρώνει τα διασταυρούμενα πυρά των ΗΠΑ και άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, ματώνοντας τους λαούς.
Στη στρατιωτική βάση στο Στεφανοβίκειο σταθμεύουν και εκπαιδεύονται τα επιθετικά πολεμικά ελικόπτερα των ΗΠΑ, με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας να τους παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση για να έχει επιτυχία το δολοφονικό τους έργο στην περιοχή.
Στη Λάρισα εδρεύει το ελληνικό στρατηγείο επιχειρήσεων της ΕΕ, που συντονίζει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της λυκοσυμμαχίας, στις οποίες παίζει ενεργό ρόλο και η Ελλάδα, προκαλώντας τα κύματα των προσφύγων και των μεταναστών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τελευταία τη Λιβύη.

Η άλλη όψη αυτής της βαρβαρότητας είναι τα 4 δισ. ευρώ που δαπανά το κράτος κάθε χρόνο για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες, την ώρα που ο λαός στενάζει και στη Θεσσαλία, οι φτωχοί αγρότες αγκομαχούν, οι νεότεροι δεν βλέπουν μέλλον στη γη των γονιών τους, κυβέρνηση - τράπεζες και βιομήχανοι τους τσακίζουν και τους αφήνουν χωρίς εισόδημα...
Το Διήμερο της ΚΝΕ, αυτός ο θεσμός που συνδυάζει την επαφή και γνώση χιλιάδων νέων ανθρώπων με κορυφαίες στιγμές της Ιστορίας του εργατικού - λαϊκού κινήματος και της ταξικής πάλης με τον σύγχρονο αντικαπιταλιστικό αγώνα, φέτος αποκτά και άλλη μια διάσταση: Αποδεικνύει στην πράξη τη δύναμη της «πειθαρχημένης απειθαρχίας», της συλλογικής - συντροφικής και ακούραστης δουλειάς με οδηγό τα ανώτερα ιδανικά μας.
Γιατί πράγματι, το φετινό Διήμερο θα είναι «διαφορετικό», αφού παίρνει τη σκυτάλη από τους πολύμορφους αγώνες στους οποίους πρωτοστάτησαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ για να «μείνουν δυνατοί» ο λαός και η νεολαία, διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους.


Θα είναι «διαφορετικό» γιατί η Νεολαία του ΚΚΕ θα αποδείξει τι σημαίνει στην πράξη να μην αφεθεί τίποτα στην «τύχη», σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας των κατασκηνωτών και των επισκεπτών, στον αντίποδα των ημίμετρων - κοροϊδία της κυβέρνησης και της «ατομικής ευθύνης» - κρατικής ανευθυνότητας.
Για όλα αυτά που συμπυκνώνει η φετινή πρωτοβουλία της ΚΝΕ, συγκεντρώνει τα «πυρά» από διάφορους πρόθυμους και ετερόκλητους, που πασχίζουν απεγνωσμένα να υποβαθμίσουν και να συκοφαντήσουν το γνήσιο αντιιμπεριαλιστικό της περιεχόμενο. Μάταιος ο κόπος τους...
Το μεγάλο αυτό αντάμωμα αποτελεί άλλη μια δυναμική πολιτική παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στις εξελίξεις. Θα δώσει κουράγιο, περισσότερη δύναμη και αισιοδοξία για τον αγώνα που έχει ξεκινήσει, ώστε να μην πληρώσει ο λαός την κρίση και τους σφοδρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Ραντεβού λοιπόν από σήμερα στο Στόμιο!
Το άρθρο αυτό αναδημοσιεύεται από την στήλη «Η Άποψή μας» του Ριζοσπάστη της Παρασκευής 17 Ιούλη 2020.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου