Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Ο οπορτουνισμός και η 5η ολομέλεια







Ξέρουμε ότι οι οπορτουνιστές, κατά ΣΥΡΙΖΑ μεριά, βγάζουν σπυράκια με την απόφαση της 5ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ (30-31 του Γενάρη 1949) που διακήρυξε ότι «σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος προσφέροντας τώρα το αίμα του για να την αποχτήσει».
Δεν δέχονται την τότε θέση για αυτοδιάθεση του μακεδονικού λαού (Σλαβομακεδόνων) για να κτυπήσουν το… «ΚΚΕεξ.»!

Παράλληλα, σκίζουν τα ρούχα τους και κατηγορούν το ΚΚΕ γιατί αρνείται σήμερα αυτή την ίδια θέση και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με ΠΓΔΜ. Επικαλούνται την «αυτοδιάθεση» της θέσης, για να νομιμοποιήσουν τον λεγόμενο «αυτοπροσδιορισμό» που είναι συνώνυμο και όργανο της διάλυσης κρατών και λαών στα χέρια των ιμπεριαλιστών που διαλύουν κράτη.
Τόσο Μαρξ και Λένιν έχουν διαβάσει όλοι τους!
Δεν έχει σημασία αν οι δύο όροι δεν έχουν καμία σχέση.
Δεν έχει σημασία αν επικαλούνται σαν σωστή τη θέση αυτή και ταυτόχρονα βγάζουν σπυράκια εναντίον της.
Δεν έχει σημασία τίποτα!
Τους αρκεί που είναι βαθέως οπορτουνιστές και τους αρέσει και η καταδίκη και η θεοποίηση της θέσης του ΚΚΕ!!!
Σ.Σ. η θέση αυτή του ΚΚΕ έμεινε για λίγο χρόνο, χαρακτηρίστηκε λαθεμένη και διορθώθηκε, προσθέτοντας ότι αυτό αφορά την εντός Ελλάδος συνύπαρξη των διάφορων λαών σε μια σοσιαλιστική δημοκρατία και δεν γίνεται λόγος για απόσπαση εδαφών. Άλλες οι συνθήκες τότε.

Στεργιος Βασιλειου




1 σχόλιο:

  1. Οι συνθήκες τότε ήταν η εξής. Το ΚΚΕ χωρίς Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό αλλά την ....λαοκρατία.....ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ είχε φτιάξει το ΕΑΜ σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Αποτέλεσμα να μη διεκδικήση την ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944..... να γίνει σύγκρουση για ένα ...ποιό δημοκρατικό αστικό κράτος... σε χρόνο που διάλεξε η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ και να υπογραφεί η ΒΑΡΚΙΖΑ. Το ΚΚΕ ήταν ήδη ....ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ..... Και ενω ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ πίεζε απο την 1η μέρα για ΔΣΕ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΕΚΕΙ έπεφτε συνεχώς πάνε σε ...ΤΟΙΧΟ...... μέχρι που το ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ οργανώθηκε και κατόπιν απο το 1948 ήρθε η προδοσία του ΤΙΤΟ. Αυτές ήταν οι Συνθήκες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή