Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

...και παιχνίδια πατριδοκάπηλων



Το βασικό είναι να είσαι πατριώτης.
Δεν πειράζει που ζεις σε μια χώρα διαλυμένη. Δεν πειράζει που δεν έχεις κουνηθεί απ' τον καναπέ σου όταν ξεπουλάνε τα λιμάνια, τα αεροδρόμιά, τα τραίνα, τις επικοινωνίες, την ενέργεια.
Δεν πειράζει που θεωρείς φυσιολογικό να καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις, να μειώνονται οι μισθοί, να καταργείται το οχτάωρο, να μένουν οι άνθρωποι άνεργοι, να ξενιτεύονται οι νέοι. Γιατί να ξεκουνηθεί κανείς "αφού με τις απεργίες δεν γίνεται τίποτα".
Αλλά άμα είσαι πατριώτης, δεν μπορεί ν' αφήσεις τους γείτονες να διαδηλώνουν πως θέλουν σκέτο "Μακεδονία" και να μην απαντήσεις πως δεν θες "Βόρεια Μακεδονία" μ' ένα Μεγαλέξανδρο, μ' ένα αστέρι της Βεργίνας, με μια "Μακεδονία που είναι ΜΙΑ και ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΉ"! Σκασίλα σου για τα υπάρχοντα σύνορα. Σκασίλα σου για την πραγματικότητα. Σκασίλα σου για τη λογική.
Εσύ θες τη Μακεδονία του Φιλίππου. Είσαι πατριώτης. Κι επειδή γεννήθηκες πρόσφατα, έστω κι αν δεν είσαι 17άρης, δεν ξέρεις τίποτα για τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913 και για το τί έχει συμβεί τον προηγούμενο αιώνα.

Ε.Ριτσου 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου