Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

"Αλέξης Σφουγγαράκης"Τι θυμηθήκαμε τωρα κι εμεις με τις ομιλιες του Πρωθύπουργα Τσίπρα ,τις αναφορές στα "αριστεροχώρια" κλπ προκειμένου να κρύψει τον βαθιά αντιδραστικό του ρολο ,την αντιλαική κατάντια της σοσιαλδημοκρατίας του , τον κατήφορο του που μοιάζει πλέον χωρίς πάτο !!!! Τελικά την είχε αυτή την αντικομμουνιστίλα εμφυτη απο μικρό παιδί ,αυτο το αντιαριστερό αντιπροοδευτικό απωθημένο ,αυτήν την ξυνίλα για τον κομμουνισμό και καθε τι σχετικό με αυτον ,ακόμα και για όσο εκανε την περατζάδα του απο την ΚΝΕ ,πρέπει να το είχε ως απωθημένο ,οικογενειακό ή αλλο ,ποιος ξερει  ,παντως συχνά πυκνά του έβγαινε τ ανθρώπου ...Τι πήγαμε λοιπόν κι εμεις και θυμηθήκαμε ... μια παρόμοια αντικομμουνιστική του αποστροφή πριν 3 χρόνια περίπου τοτε που κλείσαν οι "πρώτοι δοσίλογοι " (ωσπου να ερθουν ο ΔΦΔ-Δευτερη φουρνιά δοσιλόγων ) την ΕΡΤ  και ανοιξαν την ΝΕΡΙΤ .Τότε προσωπικά δεν δώσαμε και πολύ σημασία ,αλλα τελικά είχε δίκιο το ΚΚΕ που το είχε εντοπίσει και καυτηριάσει αναλόγως .Είπε τότε σε μια αποστροφή του λόγου του στην Βουλη το γνωστο "τσόγλαν μπόϊ" : 


«…Εκπέμψατε παρανόμως και από ιδιωτικό στούντιο ένα πειρατικό σήμα, που εκθέτει τη χώρα διεθνώς, με αισθητική που παραπέμπει στα κανάλια της Σοβιετικής Ένωσης της δεκαετίας του 1970 και στα κινούμενα σχέδια του Μπόλεκ και Λόλεκ». (ομιλία Τσίπρα στη Βουλή στο ν/σ για ΝΕΡΙΤ).

Και του είχε απαντήσει το ΚΚΕ μέσω το πορτάλ του 902 : 

" Άμα θέλεις να κυβερνήσεις, να διαχειριστείς δηλαδή το σύστημα και την κρίση του, δεν σε σταματάει τίποτα. Λογικό και επόμενο είναι να καταφεύγεις κι εσύ στον αντικομμουνισμό και τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού. Πώς αλλιώς θα πείσεις το σύστημα πως είσαι ικανός να πάρεις το χρίσμα; Αλλά τον Μπόλεκ και Λόλεκ τι τον πιάνεις στο στόμα σου; Δεν σου κόβει; Και καλά δεν ήξερες, δεν ρώταγες; Γιατί θα ‘πρεπε να ξέρεις, και αν δεν το ξέρεις να το μάθεις, ότι τα πολωνικής καταγωγής σκανταλιάρικα αγοράκια, ο Μπόλεκ και ο Λόλεκ, είναι από τα καλύτερα στον τομέα της ψυχαγωγίας των μικρών παιδιών. Κινούμενα σχέδια πολύ ανώτερα από κάθε παιδαγωγική άποψη, με προβολή ιδανικών και αξιών ιδιαίτερα επωφελή σε μικρά παιδιά που χτίζουν την προσωπικότητα τους. Κινούμενα σχέδια παραγωγής της δεκαετίας του ’70, κι όμως τόσο σύγχρονα που για δεκαετίες ολόκληρες έχουν ψυχαγωγήσει και ενθουσιάσει γενιές και γενιές παιδιών, με τα καμώματά τους. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο γιατί περιγράφουν τις καθημερινές σκανταλιές και «περιπέτειες» δύο μικρών αγοριών που παίζουν ανέμελα, χωρίς έγνοιες και σκοτούρες. Έτσι δεν θα ‘πρεπε να είναι τα μικρά παιδιά; Και έτσι ήταν τα παιδιά που ζούσαν στις χώρες του σοσιαλισμού, όπου στο λεξιλόγιο το δικό τους και των γονιών τους δεν υπήρχε ούτε η ανεργία, ούτε η φτώχεια, ούτε η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα. 
ΥΓ. Μήπως ο κ. Τσίπρας προτιμάει τις σημερινές σαβούρες της σύγχρονης καπιταλιστικής βιομηχανίας κινούμενων σχεδίων που προβάλλουν τον ανταγωνισμό, τη βία, το «ο θάνατός σου η ζωή μου»; Μήπως ο Μπομπ Σφουγγαράκης, που υποκλίνεται στο αφεντικό του τον κ. Καβούρη που τον καταπιέζει και εκμεταλλεύεται, είναι το πρότυπό του;"


Συμπέρασμα πρώτο λοιπόν : Ο Τσίπρας και γενικά οι συριζοπασόκοι εννοιωθαν  παντα μια αποστροφή για τα γνωστά κινούμενα σχέδια του "Μπόλεκ και Λόλεκ " 
Συμπέρασμα δεύτερο : Η αποστροφή προερχόταν απο το οτι αυτά ηταν προιόν του Υπαρκτού Σοσιαλισμού 
Συμπέρασμα τρίτο : Η αποστροφή προερχόταν τελικά απο όλα αυτά που πρέσβευαν αυτές οι κοινωνίες που  πάλευαν και νίκησαν την φτώχεια ,την ανασφάλεια ,την ανεργία ,την αβεβαιοτητα 
Συμπέρασμα τέταρτο : Ηταν παντα στα πιστεύω τους ,τα ιδανικά και οι αξίες των "κ.κ. Καβούρηδων" ,απλά το κρύβαν έντεχνα ,λέγοντας αισχρά ψέμματα στο ...πόπολο .Ηταν πάντα στα πιστεύω τους και επιβεβλημενη η υπόκλιση των εργαζόμενων στα αφεντικά και στον κόσμο τους ... εξ ου και η θητεία τους στην κυβέρνηση ... εξ ου και τα εκτρώματα που έφερε για να διαλύσει οτι έμεινε όρθιο απο τον κοσμο των Μπολεκ και Λόλεκ .. ομως : ΑΛΕΞΗ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ,ΤΟΝ ΜΠΟΛΕΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΛΕΚ ΜΑΣ ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΞΑΝΑ 
3 σχόλια: