Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Βία κ Καταστολή απέναντι σε Συνδικαλιστές συνοδεύουν τα Βάρβαρα Μέτρα






ΠΑΜΕ: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!




Με καταστολή, εργοδοσία και κυβέρνηση προσπαθούν να κάμψουν τις αγωνιστικές αντιδράσεις των χιλιάδων απεργών σε όλη τη χώρα, πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό. 
Προσαγωγές και συλλήψεις έγιναν στο Δέλτα Φαλήρου και στο λιμάνι του Βόλου 
ενώ οι εφοπλιστές κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα ώστε να βγει παράνομη η απεργία στα ρυμουλκά.
Συγκεκριμένα, σε προκλητικές προσαγωγές 30 οικοδόμων προχώρησε η Αστυνομία το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το εργοτάξιο του Νιάρχου.


Μετά την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα εργαζόμενοι κατήγγειλαν στο Συνδικάτο Οικοδόμων ότι η εργοδοσία τούς εκβιάζει και τους απειλεί να πάνε για δουλειά.

Το Συνδικάτο πήγε να περιφρουρήσει την απεργία και η εργοδοσία κάλεσε την Αστυνομία. 
Βγαίνοντας οι οικοδόμοι από το εργοτάξιο, η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 5 ατόμων, ενώ λίγο αργότερα προσήγαγε επιπλέον 25 άτομα, τα οποία πορεύονταν προς το τοπικό παράρτημα του Συνδικάτου. 
Αυτή τη στιγμή μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ.
 Ενημερώνουμε άμεσα όποιον μπορούμε και κατεβαίνουμε για συμπαράσταση. 
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση. Κοινοποιείστε.

Με κατασταλτικά μέτρα εφοπλιστές και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιτίθενται και στους απεργούς ναυτεργάτες, που αγωνίζονται ενάντια στο νόμο λαιμητόμο σε ασφαλιστικό – φορολογικό.

Στο λιμάνι του Βόλου κατ' εντολή των εφοπλιστών και με την παρουσία 30 λιμενικών επιχείρησαν να επιβάλουν απεργοσπασία στο FLYING DOLPHIN «ΕΡΑΤΩ», επιτέθηκαν στο απεργιακό κλιμάκιο και συνέλαβαν εργαζόμενο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που συμμετείχε στον απεργιακό αγώνα.

Επίσης οι εφοπλιστές των Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών, προχώρησαν σε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της διοίκησης της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών, επειδή αποφάσισαν και συμμετέχουν στον απεργιακό αγώνα.

Στην πορθμειακή γραμμή Ρίο – Αντίρριο με παρέμβαση των εφοπλιστών και της λιμενικής αρχής απειλούν για εισαγγελική παρέμβαση σε βάρος των ναυτεργατών και του απεργιακού κλιμακίου για να υπονομεύσουν την απεργία.

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες τους εργαζόμενους σε γενικό ξεσηκωμό, όλοι στο δρόμοι του αγώνα, να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος για ασφαλιστικό – φορολογικό. 

Καταγγελία του ΠΑΜΕ

Σε ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ τονίζει:

«Καταγγέλλουμε την εργοδοτική τρομοκρατία και το όργιο καταστολής που βρίσκεται σε εξέλιξη απέναντι στην πανεργατική-πανελλαδική απεργία, σε εργαζόμενους απεργούς και σε συνδικαλιστές.

Αυτή τη στιγμή 30 συνδικαλιστές οικοδόμοι που υπερασπίζονταν το δικαίωμα τους στην απεργία, ύστερα από απαίτηση της εργοδοσίας και με βίαιες προσαγωγές οδηγούνται στη ΓΑΔΑ. Επιπλέον έχουμε μία σύλληψη συνδικαλιστή εργαζόμενου στο Βόλο και δικαστήριο το απόγευμα στον Πειραιά με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τους εφοπλιστές ώστε να βγει παράνομη η απεργία των ρυμουλκών.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι οι συνδικαλιστές και να σταματήσει το κλίμα τρομοκρατίας!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!
Όλοι στην απεργία!
Όλοι στον αγώνα!
Όλοι στις διαδηλώσεις!»
«Την ίδια στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, σε μειώσεις συντάξεων, σε νέα φορολογικά βάρη για τον ελληνικό λαό, 
την ίδια ώρα προχωρά σε μεγάλες φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο, δίνοντάς του επίσης ζεστό χρήμα, κρατική χρηματοδότηση με το νέο αναπτυξιακό νόμο που έφερε σε διαβούλευση. 
Δυο κόσμοι συγκρούονται στην ελληνική κοινωνία: 
Από τη μια ο κόσμος της δουλειάς, των εργαζομένων, όλων όσων υποφέρουν και ματώνουν αυτά τα χρόνια 
και από την άλλη ο κόσμος του πλούτου, μιας απίστευτης χλιδής, ο κόσμος της διαφθοράς. 
Το δίκιο θα κριθεί μόνο στους δρόμους, γι' αυτό χρειάζεται
 παλλαϊκός ξεσηκωμός, λαϊκή κινητοποίηση, δράση με οργανωμένες, μαζικές, δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, από 'δω και πέρα και κάθε μέρα».

Δες περισσότερα εδώ:http://www.902.gr/

1 σχόλιο:

  1. Αυτος ειναι ο Καπιταλισμος δολοφονικος και αδιστακτος μπροστα στο κερδος. Ποιό αδιστακτοι ειναι οι Ορντινάτζες τους οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ. Χρυση εφεδρεια του καπιταλισμου για χρονια περναει μετρα που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα τολμουσανε ποτε. Λιμενικοι εναντια σε απεργους Ναυτεργατες. Τα τσιρακια των Εφοπλιστων που τους έχουνε με τον μηνα. Κανονικες ορντινατζες τους Περιουσιες απιστευτες που δημιουργηθήκανε μεσα απο τετοια αγαστη συνεργασια. Αλητεία και Σαπίλα σε όλο της το μεγαλείο. Και μετα ακους την Μακακία για Ανθρώπινο Καπιταλισμό ΡΕ ΟΥΣΤ........ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή