Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Το ΚΚΕ δεν μασάει... σύντροφε








 ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ απο το "ποντίκι"




Οι αναφορές Τσίπρα στον Κουτσούμπα και η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος
Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, κατά την ομιλία του για το ασφαλιστικό και φορολογικό στη Βουλή, ήταν μόλις η δεύτερη παρόμοια μνημόνευση σε κορυφαίο νομοσχέδιο.
 
Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον Δημήτρη Κουτσούμπα, προσφωνώντας τον μάλιστα «Δημήτρη», τόνισε ότι «στις σημερινές συνθήκες αριστερό και ριζοσπαστικό δεν είναι να φαντασιώνεσαι μια ιδεατή κοινωνία, που ξέρεις ότι δεν είναι εύκολο να έρθει, αλλά να ματώνεις για να έρθουν σιγά - σιγά αλλά σταθερά οι συνθήκες στις οποίες θα μπορέσουν να ευδοκιμήσουν αλλαγές υπέρ του κόσμου της εργασίας».
 
Προσπάθησε δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, να παρουσιάσει την εναλλακτική που προβάλλει το ΚΚΕ ως ουτοπία και την ψήφιση νομοσχεδίων που κόβουν συντάξεις και αυξάνουν ακόμα περισσότερο τα φορολογικά βάρη των μικρομεσαίων ως ένα μακρύ δρόμο που στο τέλος του οδηγεί σε αλλαγές υπέρ του κόσμου της εργασίας.
 
Οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού δεν γίνονται βέβαια στον... αέρα και είναι πάντα πολύ καλά μελετημένες. Κάτι που φάνηκε και από την αναφορά σε ποίημα του Μαγιακόφσκι και στη φράση «Το μέλλον δεν θα έρθει μόνο του έτσι νέτο-σκέτο». Αναφορά που έμεινε... μισή, καθώς το υπόλοιπο κομμάτι του στίχου («αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς») σίγουρα δεν θα δημιουργούσε τους συνειρμούς που επεδίωκε ο πρωθυπουργός. 
 
Η προηγούμενη αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΚΚΕ, με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, ήταν τον περασμένο Ιούνιο κατά την επικύρωση του δημοψηφίσματος, όταν ο πρωθυπουργός κομπορρημονούσε για την κυβέρνησή του που «δεν θα υπογράψει μνημόνιο» και επεδίωκε να λάβει δέσμευση από το ΚΚΕ πως «θα στοιχιστεί» πίσω από το «ΟΧΙ», χωρίς όμως να επιβεβαιωθεί σε κανένα από τα δύο.
 


Άμεσος στόχος


Η φράση βέβαια του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια για το ασφαλιστικό το πιθανότερο είναι πως είχε ως άμεσο στόχο να απαντήσει στις απεργιακές κινητοποιήσεις του τριημέρου ή στο «αριστεροχώρι», όπως θα έλεγε ο ίδιος, και όχι στο ΚΚΕ. 
 
Επέλεξε προφανώς να αναφερθεί στο Κομμουνιστικό Κόμμα και τον επικεφαλής του, καθώς μόνο το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο έδωσε με όλες του τις δυνάμεις τη μάχη για να αποφευχθεί η ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου στη Βουλή. 
 
Η πρωτοφανής - ακόμα και για τα μέτρα τους - απουσία του επίσημου συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και του «εξωκοινοβουλίου» από αυτή την κρίσιμη για το εργατικό κίνημα μάχη δεν μπορεί παρά να είναι απόρροια των προηγούμενων επιλογών τους. Των μεν συνδικαλιστικών οργάνων να σιγήσουν για σχεδόν μια τριετία. Του δε «εξωκοινοβουλίου» η... λευκή στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα την περίοδο του δημοψηφίσματος, που έδωσε προίκα στην κυβέρνηση τον όποιο πληθυσμό του «αριστεροχωρίου»
 
Με το «αριστεροχώρι» λοιπόν να έχει σχεδόν ξεκληριστεί από τους... Ρωμαίους της κυβέρνησης, το βάρος της ευθύνης να δημιουργηθεί ένα «σοκ» που θα ανασυντάξει το συνδικαλιστικό κίνημα (αν και μιλάμε περισσότερο για μακρά διαδικασία και όχι για μια στιγμή) πέφτει στις πλάτες του «γαλατικού χωριού» που απέμεινε στην άκρη του χάρτη και, παρά τις όποιες δυσκολίες, έχει και τη διάθεση και την απήχηση για να το πετύχει.





4 σχόλια:

  1. Καμμια εκπληξη δεν μου προκαλει το θρασος και η Αθλιοτητα του Οπορτουνισμού που εξελιχτηκε σε Σοσιαλδημοκρατία την ωρα που τους χρειαστηκε ο Καπιταλισμός. Ητανε ετοιμοι εδω και 27 χρόνια τουλάχιστον για αυτη την βρωμικη δουλεια. Η Πρωτη αποπειρα εγινε το 1989 οταν με οχημα τον Συνασπισμο θα κανανε καθαρση στον Καπιταλισμο...χοχοχοχοχο και μετα με το καλο ΠΑΣΟΚ....θα αναλαμβάνανε την διαχείρηση του καπιταλισμού. Δυστυχως για αυτους το ΠΑΣΟΚ δεν ειχε φαει τα ψωμια του ακομα χασανε και το 13ο Συνεδριο το 1991 και ο Καπιταλισμός τους κρατησε εφεδρεια. Οπως εφεδρεια του Καπιταλισμού ητανε και οι Αριστεριστές του ΝΑΡ. Και έρχεται σημερα ο Κύριος Τζιφρας να κανει μαθήματα στο ΚΚΕ οτι αφου δεν ειναι η ωρα για Σοσιαλισμο γιατι δεν παμε μαζι τους. Λες και η ωρα του Σοσιαλισμου περνάει μέσα απο κυβερνήσεις μέσα στον καπιταλισμό. Εχωντας για δασκαλο τον Δραγασακη....που και αυτός έμαθε τον Μαρξισμό απο Δασκάλους σαν τον Φαρακο και τον Παρτσαλίδη.....δεν υπάρχει τίποτα παράξενο σε όλη αυτή την Γλίτσα. Για το ΑΑΔΜ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ που θα ελεγε και ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ ΧΟΧΟΧΟΟΧΟΧΟΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικα μεγαλη η πικρα του Τζιφρα και ολοκληρου του Οπορτουνιστικου συρφετου. Αν το σκεφτουμε θα δουμε οτι δεν εχει συμβει ξανα στην ιστορία η ΑΡΙΣΤΕΡΑ να ειναι διαχειρηστης του καπιταλισμου να εχει ξεφτιλιστεί ξεβρακωτη πλεον και το ΚΚΕ να είναι εξω απο αυτο το εγκλημα σε βάρος του λαού. Και δεν θα παω μακρια θα μεινω στην χωρα μας και στην 98 χρονη πορεια του ΚΚΕ βγαλμένη μέσα απο την φωτιά και το σίδερο ενάντια σε εχθρούς και Φίλους.........ΟΙ Σύντροφοι της ηγεσίας με επικεφαλής την ΑΛΕΚΑ θα γραφτούνε με χρυσά γράμματα. Δεν είναι μόνο οτι σταθήκανε ορθιοι στην λαίλαπα του 1991 Είναι οτι απο εκει και πέρα με σθένος και αποφασιστικότητα προχωρήσανε στην Ανασυγκρότηση του κόμματος και στην αποκατάσταση των Επαναστατικών του χαραχτηριστικών που απαιτούσε την ανάδειξη καινούργιων στελεχών πράγμα που έγινε μέσα στην 20 ετία αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά ΒΑΡΙΔΙΑ του τύπου ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΩΝΑΣ ΚΟΨΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ και σια......που δεν θέλανε να αλλάξει τίποτα απο αυτά που μας καταστρέψανε ωστε το 2012 να συμβούνε ξανά τα ίδια με τον Τζίφρα. ΑΡΕ ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΑΓΕ. Και βέβαια ποτέ δεν ξεχνάω Συντρόφους σαν τον Καπετάν Γιώτη που παρά το ότι την εποχή που ανέλαβε δεν μπορούσε να συμβεί τίποτα διαφορετικό άφησε γερές παρακαταθήκες για το σήμερα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ 76 χρονών άνθρωπος εφερε βόλτα λολοκληρη την χώρα για την σωτηρία του ΚΚΕ την ώρα που η Συμμορία με επικεφαλής τον Φαράκο........οργίαζε για την διάλυση του ΚΚΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ας εξαιρεσουμε τον Μητσο τον Κωστοπουλο γιατι αυτος δεν καταντησε σαν τους αλλους (προς το παρον) ...εργατικο DNA γαρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνησω μαζι σου απολυτα. Πραγματικα μεχρι στιγμης δεν εχει εμφανιστει πουθενα και εχεις απολυτο δικιο. Κρατησε την διαφωνια και πηγε σπιτι του. Το ειναι Εργατης εχει την σημασια του. Τα σεβη μου Συντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή