Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Οι Συριζαίοι σταυρώσαν τον Χριστό!


απο το agkidapress.gr







Μ. Παρασκευή του 2016! Ο καιρός μουντός! Βρέχει! Η υγρασία τρυπάει τα κόκαλα. Η καμπάνα χτυπάει πένθιμα!
Ο γείτονάς μου ο Θέμης, ο «διανοούμενος» Συριζαίος, που έγινε και θεοσεβής, αφού η πίστη ήταν σκαλοπάτι για την εξουσία κι αφού ο αρχηγός για να γίνει πρωθυπουργούς αμολούσε περιστέρια στον εορτασμό των Θεοφανείων, πειράζει τον Σολομωνίκο, αφού η εξουσία δημιουργεί διάθεση για αστειάκια!
– Ει Σολομωνίκο! Πάλι ξανασταυρώσατε τον Χριστό;
– Εγώ Θέμη δεν σταύρωσα κανέναν!
– Οι Οβραίοι σταυρώσαν τον Χριστό. Οι πρόγονοί σου!
– Οι Εβραίοι δεν σταύρωσαν κανέναν Χριστό γιατί δεν πιστεύουν στην ύπαρξή του! Τώρα πάλι αν εσύ θέλεις να πιστεύεις σ’ έναν Εβραίο που τον σταύρωσαν άλλοι Εβραίοι, με γεια σου, με χαρά σου!
– Κι όμως όλος ο κόσμος το μαρτυράει Σολομωνίκο!
– Κι όμως μέχρι πριν λίγο καιρό, που παρίστανες τον επαναστάτη και τον άθεο, έλεγες ότι παλιές και νέες γραφές είναι παραμύθια!
– Ο άνθρωπος μεγαλώνει και βάζει μυαλό Σολομωνίκο!
– Ο άνθρωπος μεγαλώνει και αλλάζει! Δεν ξέρω αν οι Εβραίοι σταυρώσαν τον Χριστό! Ξέρω όμως ότι οι Εβραίοι καθημερινά σταυρώνουν τον Παλαιστινιακό λαό! Έχουν μάλιστα και νέους συνεταίρους! Εκτός από τους Αμερικανούς έχουν και την αριστερή σου κυβέρνηση!
– Αρχίσαμε την προβοκάτσια Σολομωνίκο;!
– Σοβάρεψες καλλιτέχνη μου;! Κι επειδή μίλησες για σταύρωση κι επειδή με τα θρησκευτικά τα είχα λίγο καλύτερα από εσένα, οι Χριστιανοί λένε πως ο Χριστός είναι παντού, στο πρόσωπο του φτωχού, του κυνηγημένου, του αδύναμου, του ζητιάνου!
– Τα είχες καλά με τα θρησκευτικά;! Δεν τα έχεις άλλο;!
– Ότι θέλεις κρατάς από τις κουβέντες καλλιτέχνη, αλλά εγώ δεν είμαι βόδι για να με αποπροσανατολίσεις!
– Περίεργες κουβέντες Σολομωνίκο!
– Δεν τέλειωσα αγαπημένε μου αριστερέ. Επειδή λοιπόν ο Χριστός βρίσκεται όπου βρίσκονται της γης οι θλιμμένοι, τον Χριστό σήμερα δεν τον σταυρώνουν μόνο οι Εβραίοι. Τον σταυρώνουν και πολλοί άλλοι, αλλά πρώτοι και καλύτεροι αυτοί που κατάφεραν και τον έπιασαν κορόιδο και τους εμπιστεύτηκε, που τον εξαπάτησαν όταν χτύπησε την πόρτα τους ζητιανεύοντας και τον έμπασαν μέσα δήθεν για να τον ντύσουν, να τον ποτίσουν και να τον χορτάσουν μια βούκα ψωμί κι αντί γι’ αυτό τον σταύρωσαν! Οι Συριζαίοι σταυρώσαν τον Χριστό, Θεμιστοκλή που έγινες Θέμης!
– Πολύ πονήρεψες Σολομωνίκο!
– Ξύπνησα Συριζαίε, ξύπνησα!
Παρακολούθησα όλη τη σκηνή από την βιτρίνα της καφετέριας που περίμενα τον Σολομωνίκο να πιούμε καφέ! Ο «αριστερός καλλιτέχνης» βλέποντας τον Σολομωνίκο να κάθεται μαζί μου πάγωσε! Είχε να με κοιτάξει από τότε που τον έβαλα να μετρήσει τα σκαλιά των γραφείων, τότε που προσπάθησε βρώμικα κι ελεεινά να γκρεμίσει το σπίτι μας! Τότε που προσπάθησε ν’ αφήσει τον λαό χωρίς καταφύγιο, τότε που επειδή δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την βρώμικη αποστολή του μας είπε γραφικούς και κολλημένους! Έμεινε το βλέμμα του να με κοιτάει.
– Οι Συριζαίοι σταυρώσαν τον Χριστό επανέλαβα τα λόγια του Σολομωνίκου, ενώ ο Θέμης διάβαζε τα χείλη μου, καθώς ακούγονταν πλέον όλο και περισσότερες κραυγές περαστικών:
– Εσύ δεν είσαι που μας έταξες ότι θα κόψεις τον ΕΝΦΙΑ;! Τον ήκοψες;!
Νάβις

1 σχόλιο: