Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ο ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ 1000 ΠΛΕΟΝ

ΑΠΟ ΤΟΝ "WrongTendency"...και σχόλιο του στο leninreloaded



Αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους δύο μήνες είναι τρομακτικό (αλλά τελικά όχι και τόσο αναπάντεχο)

Γνωρίζαμε ότι η συνείδηση του κόσμου δεν είχε κάνει καμία "στροφή προς τα αριστερά",παρόλα αυτά ως προς το ψευτοδίλημμα του μνημονίου έδειχνε να παίρνει αντανακλαστικά θέση από την σωστή πλευρά(με λάθος ανάλυση-κατανόηση κτλπ). Υπήρχε αρχικά μια σχετική αντίσταση απέναντι στην ανελέητη επίθεση,η οποία τελικά καναλιζαρίστηκε μέσω του ΣΥΡΙΖΑ,μένοντας τουλάχιστον σε ρητορικό επίπεδο μέχρι την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση.
Αλλά και σε πιο απλά ζητήματα όπως απέναντι στα σκάνδαλα, η στάση του κόσμου ήταν αντανακλαστικά έντονα επικριτική και πίστωνε στον κάθε νομικά ή ηθικά ένοχο,τον χλευασμό που του αντιστοιχούσε απαξιώνοντας τον πολιτικά.

Από την άλλη στο ζήτημα του φασισμού-εθνικισμού,αν και ήταν και είναι κατανοητό ότι ο ψηφοφόρος ενός φασιστικού και ενός -πλέον- σοσιαλδημοκρατικού κόμματος δεν έχουν τεράστιες διαφορές στον τρόπο που κατανοούν τον κόσμο γύρω τους ,δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι τουλάχιστον σε αυτό το θέμα και με την αντιφασιστική ρ-η-τ-ο-ρ-ε-ί-α(τονίζω τη ρητορεία) του ΣΥΡΙΖΑ ίσως να είχε κάποια αποτελέσματα στην θωράκιση ενός απολίτικου κόσμου ή πρώην πασόκων ή αντιμνημονιακών πρώην ΝΔκρατων που ταυτίστηκαν πρόσφατα με τον ΣΥΡΙΖΑ,απέναντι στα κελεύσματα της ΧΑ(δεν λέω απέναντι στον εκφασισμό γιατί αυτός επιτυγχάνεται και διαφορετικά...τελικά).



Τι βλέπουμε τελικά ως αποτέλεσμα;

Βλέπουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλώβισε ένα κόσμο που δείχνει να τον ακολουθεί και μετά την κωλοτούμπα και έτσι να περνάει πλέον -και σε ρητορικό επίπεδο- από την πλευρά αυτού που λέμε "μνημονίου".Και λέω "και σε ρητορικό επίπεδο" γιατί δεν πείθομαι ότι αυτός ο κόσμος ήταν ποτέ ουσιαστικά εναντίον του "μνημονίου"(ευρωενωσιακών πολιτικών) ακόμη και αν ο ίδιος το πίστευε(αντιφάσεις).
Αυτό όμως δυστυχώς είναι βήματα προς τα πίσω για την συνείδηση του κόσμου.
Και μάλιστα συμβαίνει το εξής εκπληκτικό.Αυτός ο κόσμος ,ως άλλοι γενίτσαροι από την πλευρά του Κεφαλαίου,επιτίθεται σε οτιδήποτε αντιστέκεται σε αυτό με την προβιά του "αριστερού","αγωνιστή"κτλπ. Το κεφάλαιο μας τρολάρει και μας επιτίθεται με αυτό που έκλεψε(με την βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ) από το κίνημα που του αντιστεκόταν.Σατανικό!!
Η παράλυση του κινήματος μπροστά στον εχθρό με προβιά είναι αποτελεσματικότερη από την ευθεία επίθεση ενός εχθρού σκιάχτρου.
Άλλο παράδειγμα είναι η υπόθεση Κατρούγκαλου.Βλέπουμε μια ήπια αντίδραση από τον κόσμο,μια τραγελαφική δικαίωση του "ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό ",από τους ίδιους που βγάζανε αφρούς -και δικαίως- για τον Βουλγαράκη.Και επίσης βλέπουμε μια γελοία προσπάθεια "δικαιολόγησης" μέσω της εξίσωσης: "και εσεις τα ίδια κάνατε" ή "σιγά το σκάνδαλο το δικό σας της energa ήταν μεγαλύτερο". 
Ύπνωση...



Πάμε και στο ζήτημα του εκφασισμού.

Τα σαλιαρίσματα του ΣΥΡΙΖΑ με την ΧΑ τα ξέρουμε οι όλοι.Τέτοια σαλιαρίσματα είχε και η ΝΔ.Το διαφορετικό όμως τώρα είναι ότι ενώ για τα σαλιαρίσματα της ΝΔ διάφοροι βγαίνανε στα κάγκελα,τώρα υπάρχει μια απέραντη σιωπή,εξάλλου "πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση έχουμε" και αυτό τα..λύνει όλα και όποιος την επικρίνει σίγουρα το κάνει από τα δεξιά(ακόμη και αν την επικρίνει για τις γλύκες με την ΧΑ).Το τρολάρισμα συνεχίζεται...
Και να'σου ξαφνικά η διύλιση των νομικών ερμηνειών και να'σου ένας περίεργος πολιτικός πολιτισμός,απέναντι...σε φασίστες.
Και από κάτω οι Συριζαίοι..."Μπράβο Ζωή,πήδα τους όλους,εσένα θέλουμε"

Άλλο παράδειγμα είναι ο ξαφνικός υπερπατριωτισμός που χτύπησε την αριστερά μας. 
Πατριωτισμός να πληρώνουμε τα χαράτσια.
Πατριωτισμός να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της αστικής μας τάξης.
Αντιπατριώτες όσοι δεν συντάσσονται με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Δεν υπάρχουν ταξικές διαφορές. Εθνική ομοψυχία!Το ματσάκι είναι Ελλάδα-Γερμανία.
Ζήτω Ελλαδάρα!!
Όλοι μαζί!!

Και από κάτω οι Συριζαίοι με όλε και ...ουγκ!! 

Και το κερασάκι στην τούρτα.
Μια περίεργη πλειοδοσία σε δήθεν πατριωτισμό και δήθεν αντί-χυδαίο διεθνισμό,μέχρι του σημείου της δικαίωσης όσων έγραψαν την ιστορία του 1821 όπως βόλευε το παπαδαριό και την "ελληνοχριστιανική" αφήγηση.Και μια κατηγορία προς το κράτος της αστικής τάξης ότι η παιδεία της δεν είναι αρκετά...αστική.Πάντα φυσικά με τα ανάλογα "μπράβο" και τους επαίνους από το συριζαικό όχλο...

http://www.enikos.gr/stathis/306130,To-Aristeion-Mpalta.html

http://www.enikos.gr/stathis/306620,Jeme8ysame-ap-to-a8anato-krasi-toy-21.html

http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/i-siopi-gia-21

Δόξα τω ...Κάρολο στο τελευταίο άρθρο "Η σιωπή για το '21" υπήρχε και η εξής απάντηση:

"Αντώνης Σφαλής · Κορυφαίος σχολιαστής · 2ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης
Όταν αγανακτούμε για κάποιο υποτιθέμενο "έγκλημα" οφείλουμε και να αναρωτηθούμε περί του κινήτρου και περί του ποιος οφελείται. Είναι τουλάχιστον αφελές να θεωρούμε ως κίνητρο τη μείωση της εθνικής συνείδησης, η οποία ως γνωστόν υπερκαλλιεργείται στη μέση εκπαίδευση. Αντιθέτως, η τριτοβάθμια (με δεδομένη και την ωριμότητα του διδασκομένου) εστιάζει στην επιστημονικότητα. Προσωπικά, αν ήθελα να προστατέψω τα σωβινιστικά στερεότυπα θα φρόντιζα να υποβαθμίσω το μάθημα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ο νοών νοείτο."


-Και τέλος,η γαργάρα έως δικαιολόγηση για τα εθνικιστικά συνθήματα των ο.υ.κ. από αυτούς που στα αντίστοιχα όταν ήταν η ΝΔ κυβέρνηση μιλούσαν για χούντες και ακροδεξιές.
Ενδεικτική αντίδραση στο TVXS:

Vagelis Sane Black · Κορυφαίος σχολιαστής · Vólos
Εντάξει πιστεύω οτι βρίσκονται σε φυσιολογικά πλαίσια πλέον.Δεν περιμένω να τραγουδήσουν το imagine του Λένον στην παρέλαση.Ας απέχουν απο τα ρατσιστικά και ας μείνουν στα εθνικιστικά.


-Γενικά,τεράστιο πισωγύρισμα μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Νομίζω ότι αρχίζω να σιγουρεύομαι ,τι ,πώς και από ποιους θα μας έρθει....






ΥΓ : Και το ξέπλυμα-αβάντα του φασισμού-εθνικισμού συνεχίζεται...

Πανούσης: Η χώρα δεν αντέχει άλλους μετανάστες
http://www.protothema.gr/politics/article/463212/panousis-i-hora-den-adehei-allous-metanastes/

Πανούσης: «Θέλουμε καταδρομείς με λουλούδια στο χέρι;»
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=404194&catID=1

Ειδικά το τελευταίο είναι μεγάλη παπαριά.
Δηλαδή κάθε κράτος και κάθε στρατός βασίζεται αναγκαστικά στους εθνικιστές;
Δηλαδή το αντίθετο από το να κρατάει ο στρατός λουλούδια είναι ο εθνικισμός;
Κρατούσαν οι στρατιώτες του ΕΛΑΣ λουλούδια ή ήταν εθνικιστές;
Δηλαδή η ΕΣΣΔ για την ασφάλεια της έπρεπε να είχε ένα στρατό με εθνικιστική ιδεολογία ;
Τι είναι ο εθνικισμός δηλαδή,κάποιου είδους "ανδρεία" ενώ οι μη εθνικιστές είναι φλώροι και δεν μπορούν να πολεμήσουν;
Ο Κόκκινος Στρατός αποτελούνταν από εθνικιστές,ή ήταν φλώροι αυτοί που ακινητοποίησαν και πήραν παραμάζωμα τους "ανίκητους" στο Στάλινγκραντ και κάρφωσαν την Κόκκινη σημαία στο Ραιχσταγκ;;

Για άλλα πράγματα χρειάζεται ένας εθνικιστικός στρατός στα καπιταλιστικά κράτη.
Για να αιματοκυλιούνται οι λαοί με περίσσιο πάθος για τα συμφέροντα των αστικών τους τάξεων και για να στρέφονται οι στρατοί εναντίον του λαού,όταν αυτός ανακηρυχθεί εσωτερικός εχθρός.
Και ένα τέτοιο κράτος υπηρετούν οι κύριοι της "πρώτη φορά Αριστερά". Το ξέρουν.Και το κάνουν αρκετά καλά... 

Και όπως έλεγε ο Χατζιδάκις:" Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει".


*Και μπόνους "αποστομωτική" απάντηση Κατρούγκαλου...
http://www.enikos.gr/politics/307078,Kontra-Katroygkaloy-Mhtsotakh-sto-twitter.html

Προφανώς και ο μέσος Συριζαίος είναι απλό μαθητούδι μπροστά στο μέγεθος τέτοιων δασκάλων....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου