Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Venceremos !!!

 




«Δεν μπορώ να τον αγγίξω», είπε ο Κουβανός επιστήμονας.
🔴Δεν είναι και τόσο εύκολο να σκάβεις με το φτυαράκι σου και να ξέρεις ότι σε λίγο θα αγγίξεις τα οστά του κομαντάντε Τσε Γκεβάρα, θα αγγίξεις το κρανίο του, τα ακρωτηριασμένα χέρια του. Σε πιάνει δέος και σύγκρυο πως σε λίγο θα δεις τον Άγιο Che μπροστά σου. Θα λυγίσεις, όσο και επαγγελματίας αρχαιολόγος- ερευνητής κι αν είσαι. Σε αυτή τη θέση βρέθηκε και ο Έκτορ Σότο, ο Κουβανός ανθρωπολόγος, που είχε παραλύσει και δεν μπορούσε να σκάψει ούτε με το κουτάλι του, λέγοντας ξανά και ξανά, σαν ρομπότ, στον επικεφαλής της ομάδας, «Δεν μπορώ να τον αγγίξω».
🔴Ο Τσε Γκεβάρα εκτελέστηκε σε μία αίθουσα ενός εγκαταλελειμμένου σχολείου στο χωριό Λα Χιγκέρα. Ο εκτελεστής του ήταν ο λοχίας Μάριο Τεράν, που έδωσε μάχη με τους συναδέλφους για το ποιος θα έχει την τιμή να σκοτώσει τον διακεκριμένο αιχμάλωτο. Και τον εκτέλεσε.
Ένας στρατιωτικός γιατρός τού ακρωτηρίασε τα δύο χέρια, ως αποδεικτικό στοιχείο και στη συνέχεια το υπόλοιπο της σορού του τάφηκε σε άγνωστο σημείο.
🔴Ωστόσο, τριάντα χρόνια μετά τη δολοφονία του, το 1997, όταν άρχισαν οι ανασκαφές από Αργεντίνους και Κουβανούς επιστήμονες, για τη σορό του Τσε Γκεβάρα, που ήταν θαμμένη, όπως έλεγαν οι πληροφορίες, μαζί με άλλους 4 συντρόφους του, σε ομαδικό τάφο στο κοντά στο αεροδρόμιο του Βαγιεγκράντε, στη Βολιβία και, σκάβοντας πέντε χιλιάδες τ.μ., αποκαλύφτηκε ο τάφος του. Τα οστά του μεταφέρθηκαν στην Κούβα και τάφηκαν στο Μαυσωλείο της Σάντα Κλάρα, όπου δόθηκε η καθοριστική μάχη της Κουβανικής Επανάστασης.


Σαν σήμερα, το 1967, η CIA δια χειρός Μάριο Τεράν δολοφονεί στη Βολιβία τον Ερνέστο Tse Gevara
Ο δολοφόνος ταξίδεψε μετά από πολλά χρόνια στην Κουβα πάσχοντας από καταρράκτη. Υποβλήθηκε σε εγχείρηση εντελώς δωρεάν, η όρασή του αποκαταστάθηκε, ενώ ο γιος του έγραψε ευχαριστήριο μήνυμα προς τους γιατρούς, που έκαναν πράξη τα ιδανικά του Τσε, του θύματος του πατέρα του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου