Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

ΑντιΚΚΕ σύνδρομα και άθλιοι συνειρμοί





 Δεν είναι καινούριο φαινόμενο διάφορες εφημερίδες και αρθρογράφοι, που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και ακροδεξιά έντυπα να αναφέρονται σε στελέχη της ΝΔ και της κυβέρνησης, τα οποία κάποτε πέρασαν από τις γραμμές της ΚΝΕ, με το προσωνύμιο «πρώην ΚΝιτης».

Τι κι αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα είχαν μια ολόκληρη πολιτική διαδρομή μετά την ΚΝΕ, με σταθμούς σε κόμματα, όπως ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ΠΑΣΟΚ, ΝΑΡ κ.λπ.; 

Τι κι αν η θητεία τους στην ΚΝΕ ήταν χρονικά περιορισμένη συγκριτικά με αυτή σε άλλους πολιτικούς χώρους;

Αδιάφορο για τους συντάκτες! Όλη αυτή η διαδρομή, που μάλιστα είναι και πιο πρόσφατη, αποσιωπάται και τελικά επιλέγεται μόνο η ιδιότητα του «πρώην Κνίτη». Σαν να προσγειώθηκαν οι συγκεκριμένοι, ξαφνικά από την ΚΝΕ στην αυλή της ΝΔ. 

Οι λόγοι μιας τέτοιας άθλιας πρακτικής προφανείς. Οι ίδιοι, μάλιστα, την ιδιότητα του «πρώην ΚΝίτη» δεν την αποδίδουν ποτέ σε σημερινά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ήταν και στο ίδιο στρατόπεδο με αυτούς που κατέληξαν μετά στη ΝΔ. Ποιο στρατόπεδο; Μα αυτό της επιχείρησης διάλυσης της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, την περίοδο 1989-1991.

Μέχρι σήμερα είχαμε «συνηθίσει» τον χαρακτηρισμό του «πρώην Κνίτη» να τον αποδίδουν κυρίως στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκο, ξεχνώντας τις άλλες μεταγενέστερες πολιτικές του στέγες στον ΣΥΝ και επί χρόνια στο ΠΑΣΟΚ. 

Η αθλιότητα, όμως, ποτέ δεν έχει πάτο κι όλη η αντιΚΚΕ εμπάθεια πάντα θα σπάει και νέα ρεκόρ! Έτσι, λοιπόν, σε ένα άρθρο – ρεσιτάλ αθλιότητας, μέσα σε τρεις παραγράφους, στο οποίο η δημοσιογράφος Χρ. Κοψίνη της “Εφημερίδας των Συντακτών” συνδέει στέλεχος της ΝΔ και μελλοντικό υποψήφιο στις εκλογές με τον παιδοβιαστή, καταφέρνει να κάνει τρεις (!!!) αναφορές στην ΚΝΕ. Όχι μία, αλλά τρεις, προκειμένου να θυμίσει -δήθεν- την κοινή τους πορεία στην ΚΝΕ προ δεκαετιών. Δεν είμαστε βέβαια σίγουροι αν η κοινή τους πορεία αφορά μόνο την ΚΝΕ, πάντως η δημοσιογράφος την ΚΝΕ επιλέγει. 

Καταλαβαίνουμε, βέβαια, ότι η αναφορά σε «πρώην Κνίτη» γίνεται γιατί η ΚΝΕ είναι “brand name” για τους φίλους και οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό το χρησιμοποιούν κατά κόρον και καθ' υπέρβαση διάφοροι αρθρογράφοι - υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, θα ήταν τουλάχιστον πιο αντικειμενικοί, αν όλους αυτούς, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που φωτογραφίζεται στο άρθρο, τους προσδιόριζαν με το πιο πρόσφατο πολιτικό τους παρελθόν, όπως πρώην ΣΥΝ, πρώην ΠΑΣΟΚ κι όπου αλλού ίσως θήτευσαν. Άλλωστε, σε αυτά τα κόμματα σύχναζαν και περιδιάβαιναν τα τελευταία 30 χρόνια. Ποιος ο λόγος να φτάνουν στα εφηβικά και φοιτητικά τους χρόνια για να τους προσδιορίσουν πολιτικά; Εμείς ξέρουμε την απάντηση. Αυτοί πότε θα ξεπεράσουν το κόμπλεξ;

 

Υ.Γ.: Το ότι η δημοσιογράφος της “Εφ.Συν.” υπήρξε κάποτε συνοδοιπόρος στην ΚΝΕ με αυτόν που κατηγορεί, δεν έχει καταλάβει ότι την τοποθετεί σε μία ειδική κατηγορία μαζί του. Αυτή των «πρώην», που δεν μπόρεσαν ποτέ να είναι «νυν», γιατί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απαλλάχτηκαν από την παρουσία τους για να μπορέσουν και οι ίδιοι να σταδιοδρομήσουν αλλού. Όπου μπορεί και ό,τι μπορεί ο καθένας...


ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου