Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

ΖΗΤΩ Η ΚΩΣΤΗ ΟΓΔΟΟΥ

 


Όταν οι Γερμανοί μπήκανε στην Ελλάδα όλος ο κόσμος απογοητεύτηκε. Αφού σου λέει νικηθήκανε οι απόγονοι του Λεωνίδα εμείς δεν έχουμε ελπίδα. Ο Τσώρτσιλ άρχισε να πίνει μπίρες και ο Στάλιν να μαθαίνει γερμανικά.
Και τότε σαν άγγελος κυρίου εμφανίστηκε στην κατεχόμενη Ελλάδα η Βουγιουκλάκη. Με ντύσιμο στην πένα, αψεγάδιαστο μακιγιάζ και μαλλί κομμωτηρίου είπε: "Εμπρός ωρέ, τι φοβάστε;"
Και αμέσως η ελπίδα έπεσε στην μαυρισμένη ανθρωπότητα.
Ο Τσώρτσιλ πήδηξε στο σπιτφάιρ του, να ακούσετε το Έησις Χάι από τους Άηρον τους Μέηντιν που τα λέει αναλυτικά. Ο Στάλιν άρπαξε το μπουζόκλειδο και ξεκίνησε να φτιάχνει Τ-34. Στην Αμερική κοσκινίζανε ουράνιο. Όλος ο κόσμος έπρεπε να νικήσει τον ναζισμό αφού το είπε η Αλίκη.
Στην Κατοχή η Βουγιουκλάκη κρατούσε το εθνικό αίσθημα ψηλά τραγουδώντας πλεημπάκ, σε ένα κέντρο. Μέχρι που ένα βράδι παρουσιάστηκε μπροστά της λαβωμένος μετά από σκληρή μάχη με μια γερμανική μεραρχία ο Παπαμιχαήλ.
Τον είχε γνωρίσει παλιότερα καβαλάρη με το ντουφέκι του, εκπληρώνοντας την προφητεία μιας τυφλής τσιγγάνας που δεν έμοιαζε ούτε τυφλή, ούτε τσιγγάνα αλλά κι εσείς μην είστε ψείρες.
Τώρα πια ήταν αντιστασιακός. Με τους καλούς αντιστασιακούς όμως, όχι με τους κακούς.
Οι καλοί αντιστασιακοί ήταν ευγενικοί, καθαροί και μύριζαν άφτερ σέηβ και εθνική υπερηφάνεια. Με αρχηγό τον Βασιλέα των Ελλήνων που πολεμούσε τους Γερμανούς στο Κάιρο σώμα με σώμα, 240 χιλιόμετρα από το μέτωπο. Όχι σαν τις κοτάρες που κρυβόντουσαν στα βουνά.
Έτσι και η Βουγιουκλάκη μπήκε στην καλή την αντίσταση και έβαλε σκοπό να απελευθερώσει το έθνος. Παντρεύτηκε και τον Παπαμιχαήλ παρόλο που ήταν τραυματισμένη, επειδή η αγάπη είναι πιο δυνατή και από τον θάνατο. Την έσπασε και στον Μαξ που ήταν καληνυχτάκιας.
Ο Μαξ ήταν ερωτευμένος με την Αλίκη, ωραίο παλικάρι αλλά ήταν και μπούφος και ναζί. Ακόμη και η μανούλα του είδε πως δεν κόβει ούτε με βαλέ και μπήκε στην αντίσταση. Αυτός πέρα βρέχει φυσικά αλλά ήταν φιλέλληνας. Όπως όλοι οι ναζί, σαν τον Μέρτεν που έδωσε ψωμάκι σε υπουργούς.
Μια μέρα λοιπόν η καλή η αντίσταση ζήτησε από την Βουγιουκλάκη μια δύσκολη αποστολή που θα κέρδιζε τον πόλεμο, μόνο αυτή θα μπορούσε να την φέρει εις πέρας. Οι Γερμανοί όμως τους την είχαν στημένη και την πιάσανε.
Το τι βασανιστήρια της κάνανε παιδιά δεν περιγράφεται. Της ρίχνανε σφαλιάρα και έφερνε τρεις πιρουέτες σαν τον Νουρέγιεφ. Το μακιγιάζ όμως εκεί, αψεγάδιαστο. Λίγο το μαλλί κατάφεραν να της χαλάσουν μόνο. Με τίποτα δεν λύγαγε.
Εκεί σαν τον Ρόκυ που τον κοπάναγε σαν χταπόδι ο Ντράγκο δεν μάσαγε μία. Ακόμη και όταν της έφεραν το παιδί της να κιοτέψει αυτή με μια φοβερή ερμηνεία, που κανονικά το όσκαρ θα έπρεπε να το μετονομάσουν σε Αλίκη, τους έπεισε πως δεν το ξέρει. Τσουτσουριάζω λέμε.
Έλα όμως που έμπλεξε ο φρεντζονάκιας Μαξ στην μέση και την ξεσκέπασε. Την πάτησε όμως γιατί έμαθε πως η μανούλα του ενώ του είχε φακές κάθε μέρα στους αντιστασιακούς έφτιαχνε σουτζουκάκια. Και έτσι αυτοκτόνησε,



Η φουκαριάρα η Αλίκη καταδικάστηκε σε εκτέλεση.
Και στάθηκε περήφανη με αψεγάδιαστο μακιγιάζ μπροστά στο απόσπασμα. Μόνο που ο Παπαμιχαήλ είχε καταστρώσει σχέδιο διάσωσης.
Κανένας Γερμανός δεν αναρωτήθηκε ποιοι είναι όλοι αυτοί οι καινούριοι, γιατί φοράνε στολές Άφρικα Κορπ και γιατί μιλάνε γερμανικά με αγρινιώτικη προφορά.
Αφού έσωσε την αγαπημένη του ο Παπαμιχαήλ άρχισαν να τρέχουν ανέμελοι στα λιβάδια. Μόνο που τους πέτυχαν οι κακοί αντιστασιακοί. Βρώμικοι, αγενείς, κατσαπλιάδες τελείως. Είδαν τον Παπαμιχαήλ με γερμανική στολή και τον καθάρισαν.
Τώρα για να μαστε σοβαροί, βλέπεις κάποιον με γερμανική στολή, δεν μπορεί να μην καταλάβεις πως είναι Έλληνας σε επιχείρηση διάσωσης. Απλή λογική είναι. Άρα είχαν εντολή να τον φάνε. Από ποιον άλλον; Τον μουστάκια που είδε ότι η Αλίκη δεν γίνεται προλετάρια.
Έτσι έφυγε άδικα το παλικάρι από τους κακούς αντιστασιακούς που μόνο Ελλήνους σκοτώνανε.
Η Βουγιουκλάκη τραυματίστηκε σοβαρά. Την βρήκαν οι Γερμανοί, την έκαναν καλά και την έστειλαν στο Νταχάου για εκτέλεση. Ναι τι; Απόλυτα λογικό.
Μόλις μαθεύτηκε αυτό ο Ρούσβελτ και ο Τσώρτσιλ μπάσανε κόσμο στα πλοία και τους στείλανε Νορμανδία να την σώσουνε.
Ο Ζούκοφ ανέβηκε σε ένα άρμα: "Σύντροφε οδηγέ δεν θα αφήσεις το γκάζι μέχρι να σώσουμε την συντρόφισσα Αλίκη".
Ο Χίτλερ κλειδώθηκε στο μπούνκερ.
Τελικά σώθηκε αλλά είχε χάσει την μνήμη της. Μετά από 20 χρόνια ανακάλυψαν ποια είναι και επέστρεψε στην πατρίδα. Γέρασε, πέρασε Νταχάου αλλά το εθνικό φρόνημα και το μακιγιάζ αψεγάδιαστα.
Μόνο που είχε 20 χρόνια να μιλήσει.
Χωρίς Νιάου βρε γατούλα την πέρασαν στο Νταχάου.
Στην Ελλάδα της είχαν υποδοχή ήρωα, λογικό αφού αυτή νίκησε τον πόλεμο μην κοιτάτε τις φωτοσοπιές με σημαίες στο Βερολίνο.
Και εκεί γνώρισε τον γιο της που ήταν στον ένδοξο ελληνικό στρατό και είχε την φωνή του πατέρα του.
Και μετά από 20 χρόνια μίλησε: "Παιδί μου".
Ανατριχίλα!

Akis Scordosc


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου