Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ Π. ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ





 Η Ρωσία κατηγόρησε επισήμως την Βρεταννία ότι δικοί της σαμποτέρ ανατίναξαν τους αγωγούς Nord Stream, όπως επίσης ότι υπό την καθοδήγηση της έγινε η επίθεση με drones εναντίον του ναυστάθμου της Σεβαστούπολης, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον αποστρατιωτικοποιημένο δίαυλο της διακίνησης των σιτηρών στον πλανήτη. Και στις δύο περιπτώσεις φυσικά μιλάμε για τρομοκρατικές ενέργειες μεγάλης κλίμακας, όπως η επίθεση της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους.

Επίσημες κατηγορίες δεν απευθύνει ένα κράτος, αν δεν έχει αποδείξεις. Μολονότι δεν χρειάζονται αποδείξεις. Η Βρεταννία βρίσκεται σε δεινή θέση. Μια οικονομία κατά 80% υπηρεσιών δεν έχει κανένα νόμιμο εργαλείο για να σωθεί. Η Θάτσερ, είπαμε, είχε μια χώρα να πουλήσει (αυτό που λέμε, ιδιωτικοποιήσεις). Τώρα η χώρα είναι πουλημένη ήδη. Οι δε «υπηρεσίες», δηλαδή ο χρηματιστηριακός – τραπεζικός τομέας, μετά το σκάσιμο της φούσκας το 2008, ψοφολογάνε. Η μόνη ελπίδα της Βρεταννίας είναι να προσδεθεί στην Αμερική και να επιχειρήσει μαζί της, ει δυνατόν να την εξωθήσει, να μπουρλοτιάσουν τον πλανήτη. Να στήσουν πάλι ένα κόλπο «Παγκόσμιος Πόλεμος», που θα φράξει τους εμπορικούς δρόμους και θα καθηλώσει την παραγωγή, ανακόπτοντας έτσι την πλημμυρίδα του αναπτυσσόμενου κόσμου, δηλαδή της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ οικονομίας, υπό την ηγεσία της Κίνας.
Σ’ αυτήν την συμμαχία η Βρεταννία δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο, πέραν της προθυμίας της να αναλαμβάνει τις λεπτές, βρώμικες δουλειές (προβοκάτσιες, σαμποτάζ κλπ) σαν εκείνες με τους αγωγούς και την Σεβαστούπολη. Είναι ακριβώς το κόνσεπτ του Τζαίημς Μποντ, αυτής της εθνικής σειράς ταινιών, όπου η Βρεταννία σώζει την Αμερική και τον Δυτικό κόσμο, από την όποια απειλή. Κι όταν λέμε Βρεταννία, όπως και στη περίπτωση του Μποντ, εννοούμε τις μυστικές υπηρεσίες. Γιατί ποιος δίνει τις εντολές για δράση των κομάντο, των κατασκοπευτικών δορυφόρων και των στρατιωτικών συμβούλων; Ποιος τα ελέγχει αυτά; Ο Ινδός υπαλληλάκος ή η σκουπιδο-Τρας που δεν ξέρουν κατά πού πέφτει η Ντάουνινγκ Στρητ; Η Βρεταννία κυβερνάται από την ΜΙ6 και τους γκάνγκστερς του Σίτυ. Κι αν οι ΗΠΑ «καίγονται» από την ανερχόμενη δύναμη του αναπτυσσόμενου κόσμου, η Βρεταννία γίνεται παρανάλωμα. Οι ΗΠΑ έχουν στοιχεία πραγματικής οικονομίας. Έχουν γεωργική παραγωγή, ενεργειακούς πόρους… Η Βρεταννία πλέον δεν έχει τίποτα. Μόνο «Τζαίημς Μποντ».
Έτσι λοιπόν τα δυο συνεταιράκια –τα καθάρματα του χρηματο-πιστωτικού τομέα,- θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να διασώσουν την φάμπρικα. Σχεδίασαν έναν κόσμο όπου ο Ινδός αγρότης θα σκύβει να φυτέψει το ρύζι, οι Πακιστανές κοπτοραπτούδες θα φτιάχνουν τα μοντελάκια του Αρμάνι και θα τα στέλνουν στο Μιλάνο να τους ράψουν την ετικέτα, οι Κινέζοι θα κολλάνε τα τσιπάκια,... κι αυτοί θα ζουν πλουσιοπάροχα τζογάροντας στα «παράγωγα». Ε, δεν υπάρχει έγκλημα που δεν θα κάνουν, προκειμένου να διατηρήσουν αυτή την προνομιακή ζωή.

ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου