Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

ΜΕΓΑΛΗ ΛΟΥΛΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ


Η σοσιαλδημοκρατία γιορτάζει μέρες τώρα τη νίκη Λούλα στη Βραζιλία.
Φωτογραφίες του Γκεβάρα, της Λούξεμπουργκ (ξέρετε αυτή που η σοσιαλδημοκρατία δολοφόνησε και τώρα την κάνει t-shirt) παρέα με κάτι Λένιν και ακόμα και συγκρίσεις με το Νίκο Μπελογιάννη είδαν τα ματάκια μας.
Ωστόσο, τα δεδομένα μάλλον προμηνύουν τη γνωστή σοσιαλδημοκρατική διαχείριση του καπιταλισμού , δηλαδή ένα ακόμα άσχημο, ροζ μάλλον, ασβέστωμα, σε έναν τοίχο που από καιρό σαπίζει..
1) Yπέρμαχος του BRICS, o ίδιος ο Λούλα πολλάκοις έχει δηλώσει ότι εκεί βλέπει το μέλλον της Βραζιλίας, ήτοι στον οικονομικό άξονα γεωστρατηγικών συμφερόντων: Ρωσία- Βραζιλία-Κίνα-Ινδία και Βόρειος Αφρική.
2) Δεδηλωμένα, η κυβέρνηση Λούλα προτίθεται να στείλει στρατιωτικό σώμα στην Αϊτή, για τη "διασφάλιση της ειρήνης".
3) Ειδησειογραφικές πηγές αναφέρουν τη σοβαρή πιθανότητα διορισμού, στην Κεντρική Τράπεζα Βραζιλίας, του Arminio Fraga, διοικητή του Ιδρύματος Soros, από το 2001.
4) Η κυβέρνηση Λούλα καλείται να διαχειριστεί το ζήτημα του 26% του πληθυσμού της χώρας που ζει, κάτω από το όριο της φτώχειας.
5) Η κυβέρνηση Λούλα καλείται να διαχειριστεί το σοβαρό ζήτημα του πληθωρισμού στη Βραζιλία, που από το 2020, έχει κερδίσει 5,09 ποσοστιαίες μονάδες, συνολικά.
6) Καλείται, τουλάχιστον θεωρητικά, να αντιμετωπίσει το εκτενές και βαθύ στρατιωτικό και αστυνομικό παρακράτος της Βραζιλίας, που κρατάει σταθερά, από to 1964.
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο Λούλα υπήρξε και στο παρελθόν πρόεδρος της Βραζιλίας, που αντιμετώπιζε παρόμοια προβλήματα. Επί ημερών του λοιπόν:
1) Η κυβέρνηση Λούλα-Ρουσέφ, τάισε μπόλικο κρατικό χρήμα τα διάφορα μονοπώλια, ιδιαίτερα με τα κοινωφελή υποτίθεται προγράμματα διατροφής και στέγασης, που είχαν ελάχιστα αποτελέσματα.
2) Η προηγούμενη διακυβέρνησή του στηρίχθηκε κυρίως στην πολιτική επιρροή, διαφόρων πολιτικών "βαρώνων" της συντηρητικής πτέρυγας, όπως ο José Sarney, ο Jader Barbalho, και ο Renan Calheiros.
3) Η κυβέρνηση Λούλα, χαρακτηρίστηκε από πλειάδα οικονομικών σκανδάλων, όπως το γνωστό σκάνδαλο Mensalão, το σκάνδαλο Sanguessugas, και το σκάνδαλο του "πληντυρίου αυτοκινήτων" με τον ίδιο να εισπράττει 9 καταγγελίες που εν τέλει δεν δικάστηκαν, λόγω προβληματικού τρόπου συλλογής στοιχείων, εναντίον του. Παρόμοιο σκάνδαλο, το σκάνδαλο Zelotes, με σοβαρές κατηγορίες κατά του Λούλα, δεν θα φθάσει τελικώς να εκδικασθεί.
Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι αυτήν την εκδοχή της διαχείρισης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, στο όνομα δήθεν της «νίκης της δημοκρατίας», τη χαιρέτισαν διάφορες κυβερνήσεις και ηγεσίες καπιταλιστικών κρατών και αστικών δυνάμεων. Από τον Αμερικάνο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που «αδημονεί» να «συνεργαστεί» με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του ώστε «να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο χωρών μας», και τον Γάλλο Πρόεδρο Εμ. Μακρόν, που λέει ότι «ανοίγει νέα σελίδα στην Ιστορία της Βραζιλίας», μέχρι τους ηγέτες Ρωσίας και Κίνας.
Τώρα για το ποια μπορεί να είναι η ιδεολογική ή πολιτική σχέση του Γκεβάρα, της Λούξεμπουργκ και του Λένιν, με τον πρόεδρο Λούλα, μάλλον θα πρέπει να αναζητήσετε στο συλλογικό φαντασιακό, της ελληνικής και διεθνούς "Αριστεράς"...


 Θ/Δ.


Το να θεωρεις τους Λουλες ,Τσιπρες κλπ καλυτερους απο Μητσοτακη ,Μπολσοναρου κλπ ειναι περισσοτερο μια συναισθηματικη προσεγγιση αλλα μακρυα πολυ απο ταξικη αναλυση με βαση τον Μ-Λ . Απλα ριχνεις κι εσυ νερο στην νοοτροπια του μικροτερου κακου εντεινοντας την συγχυση στα λαικα στρωματα .
Αν αναλυσεις την ουσια θα φτασεις σε ενα κορυφαιο συμπερασμα
ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ειναι απλα ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ...Ειναι παλι ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ στιγνος ομως κι αδιστακτος ,ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ χωρις τα "δημοκρατικα" φκιασιδια του !!
Κι ολοι αυτοι οι θεομπαικτες της σοσιαλδημοκρατιας ουτε ειχαν ουτε εχουν σκοπο και στοχο την ανατροπη του !! Ειναι απλα τα αναχωματα που σκοπο εχουν να διατηρησουν την εξουσια της Αστικης Ταξης
Εξ αλλου κι οι μπολσεβικοι δεν ειπαν πρωτα νικαμε εκλογικα και ριχνουμε την κυβερνηση Κερενσκυ και μετα εισβαλλουμε στα Χειμερινα Ανακτορα .....ΑΛΛΑ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου