Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΠΟΧΗ ΤΕΡΑΤΩΝ

 


Ιδού η εποχή των τεράτων!
Όταν η ακροδεξιά γίνεται πρώτη δύναμη, (έστω και με ρεκόρ αποχής), το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι απλώς τα χειρότερα. Η συνέχιση και η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής στην Ιταλία είναι πλέον δεδομένη.
Οι τάχα «αντισυστημικές» κορώνες της ακροδεξιάς Μελόνι δεν κρύβουν τις διαβεβαιώσεις νομιμοφροσύνης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την ευθυγράμμιση με τα σχέδια τους στον πόλεμο μεταξύ ληστών στην Ουκρανία, καθώς και την επιδίωξη της ιταλικής αστικής τάξης -μέσω και της ανάσυρσης της ακροδεξιάς- να θωρακίσει τα συμφέροντά της.
Δεν ήταν πάντως κεραυνός εν αιθρία. Η οξυμένη λαϊκή δυσαρέσκεια στην Ιταλία, πριν εγκλωβιστεί στα δίκτυα του ακροδεξιού λαϊκισμού, είχε εκτονωθεί κατ’ επανάληψη στις φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις, σε αυτές «των τεχνοκρατών» τύπου Ντράγκι.
Η λογική άλλωστε του «μικρότερου κακού» αυτών των κυβερνήσεων άνοιξαν το δρόμο για την ενίσχυση της ακροδεξιάς στην Ιταλία.
Πιθανώς η νεοφασίστρια Τζόρτζια Μελόνι, θα είναι η επόμενη πρωθυπουργός μιας χώρας με πάνω από 9 εκατ. ανέργους ή με σοβαρές δυσκολίες «απασχόλησης», όπως τις ονομάζει η έκθεση του ιδρύματος «Di Vittorio» του συνδικάτου CGIL.
Χρειάζεται αγώνας για να αναχαιτιστούν όλες αυτές οι αντιδραστικές δυνάμεις και η αντιλαϊκή στρατηγική του κεφαλαίου και εκεί και παντού. Αν δεν συμβεί αυτό, η παραμονή μας μέσα στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και κάτω από όλους αυτούς τους διαχειριστές του, μόνο δεινά επιφυλάσσει για όλους μας, διαγράφοντας και καταργώντας όσα κατακτήθηκαν με αίμα, μέχρι σήμερα..


ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ




1 σχόλιο:

  1. Ο καπιταλισμός δεν μελώ(ο)νε(ι), γίνεται φασισμός, δηλητηριάζει και σκοτώνει.
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή