Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Κάντο όπως η Νούλαντ

 


Η 61χρονη Βικτόρια Νούλαντ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις Πολιτικές Υποθέσεις, που βρέθηκε αυτές τις μέρες στη χώρα μας, δεν είναι καμιά «τυχαία» στην αμερικάνικη διπλωματία. Μπορεί να έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στα γεγονότα στην Ουκρανία το 2014, έχει όμως «βαρύ» βιογραφικό και άμεση εμπλοκή σε πολλά από τα εγκλήματα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, σε μια σειρά περιοχές του πλανήτη. Και μόνο τα πόστα όπου έχει υπηρετήσει, μιλάνε από μόνα τους.
Με εβραιο-ουκρανική καταγωγή, ξεκίνησε την καριέρα της το 1988 στη Μογγολία και την Κίνα. Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε στην αμερικάνικη πρεσβεία στη Μόσχα, την περίοδο που ολοκληρωνόταν η αντεπαναστατική ανατροπή στην ΕΣΣΔ, το 1991-1993, όντας «σοβιετολόγος» με σπουδές στη ρωσική γλώσσα και ασχολήθηκε με την κυβέρνηση Γέλτσιν.
Η θέση αυτή καθόρισε εν πολλοίς και το υπόλοιπο της καριέρας της, καθώς από το 1993 έως το 1999, στην κυβέρνηση Κλίντον, η Νούλαντ ήταν επικεφαλής προσωπικού του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και αναπληρώτρια διευθύντρια για τις υποθέσεις της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, με κύρια ευθύνη για την πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας και των χωρών στην ευρύτερη περιοχή του Καυκάσου.
Επίσης, ήταν επικεφαλής του Επιτελείου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών που ασχολήθηκε με τον πυρηνικό αφοπλισμό της Ουκρανίας, του Καζακστάν και της Λευκορωσίας, όλες πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες. Αλλά και με τον πόλεμο στη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο. Από το 2003 έως το 2005, υπηρέτησε ως σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής του αντιπροέδρου του Τζ. Μπους, Ντικ Τσέινι, την περίοδο του δεύτερου πολέμου στο Ιράκ.
* * *
Από το 2005 έως το 2008 διετέλεσε πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, το 2011 ειδική απεσταλμένη για τις Συμβατικές Ενοπλες Δυνάμεις στην Ευρώπη και στη συνέχεια εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ. Τον Μάη του 2013 αναβαθμίζεται σε υφυπουργός Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις. Στο πλαίσιο αυτό, μαζί με τον τότε πρέσβη των ΗΠΑ στην Ουκρανία Τζέφρι Πάιατ (σήμερα πρέσβη στη χώρα μας) συνέβαλε στο πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία κατά του Προέδρου Β. Γιανουκόβιτς, που προσανατολιζόταν στην ενεργότερη συνεργασία της χώρας με τη Ρωσία, προκαλώντας την επέμβαση των Δυτικών.
Οι δύο Αμερικανοί διπλωμάτες, Νούλαντ και Πάιατ, είχαν καθοριστική συμβολή στο περιβόητο Γιουρομεϊντάν, όπου πρωτοστάτησαν οι νεοναζιστικές ομάδες του «Δεξιού Τομέα» και της «Ελευθερίας», το μετέπειτα εγκληματικό τάγμα του Αζόφ. Είχαν βγει μάλιστα να μοιράσουν κουλουράκια και τσάι στους «μαχητές της δημοκρατίας»!



Φωτιές είχε ανάψει και η υποκλοπή την ίδια περίοδο (Φλεβάρης 2014) μιας 4λεπτης συνομιλίας της Νούλαντ με τον Πάιατ, που αποδίδεται στις ρωσικές υπηρεσίες. Συζητώντας οι δύο τους για το τι πρέπει να γίνει στην Ουκρανία, η Νούλαντ εμφανίζεται να λέει υποτιμητικά «η ΕΕ ας πάει να γ...», δείχνοντας και τις αντιθέσεις στο εσωτερικό της ευρωατλαντικής συμμαχίας για τις τότε εξελίξεις στην Ουκρανία.
Με την επισήμανση αυτή της Νούλαντ συμφώνησε βέβαια και ο Πάιατ, που ακούγεται να συζητάει μαζί της για συγκεκριμένα πρόσωπα, στελέχη των αστικών κομμάτων της Ουκρανίας, που θα στελεχώσουν την επόμενη κυβέρνηση, όπως και έγινε. Μιλάμε δηλαδή για ...πλέρια δημοκρατική αλλαγή στην Ουκρανία, με ωμή επέμβαση των Ευρωατλαντικών, που έφερε στην κυβέρνηση ακροδεξιά στοιχεία, κατοχύρωσε τη θέση τους στον κρατικό μηχανισμό και στο στρατό, ενώ σήμερα, ως ένοπλα τάγματα, αποτελούν οργανικό τμήμα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
* * *
Σε αυτά τα χρόνια η εν λόγω διπλωμάτης είναι μέλος στο ΔΣ του παραμάγαζου της CIA, «Εθνικό Διαπίστευμα για τη Δημοκρατία» (National Endowment for Democracy). Της έχει απονεμηθεί το μετάλλιο «Διακεκριμένης Πολιτικής Υπηρεσίας» του υπουργού Αμυνας για τη δουλειά της με τους Ρώσους κατά τη διάρκεια του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Συμμετείχε και συμμετέχει σε διάφορες «δεξαμενές σκέψης» των ΗΠΑ (Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων), όπως η «Νέα Αμερικανική Ασφάλεια» (New American Security), το Ινστιτούτο Brookings (όπου επίσης στέλεχος είναι ο σύζυγός της Ρόμπερτ Κάγκαν) και τον όμιλο «Albright Stonebridge Group», που ίδρυσε η πρώην ΥΠΕΞ Μαντλίν Ολμπράιτ, με καταγωγή από την Τσεχοσλοβακία και από τους πρωτεργάτες της διάλυσης της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας.
Εκτός από τα παραπάνω, είναι γνωστές οι θέσεις της Νούλαντ ως στελέχους της αμερικάνικης διπλωματίας για τα Ελληνοτουρκικά, αλλά κυρίως για το Κυπριακό, όπου με όχημα τη συνεργασία στα Ενεργειακά, είχε και στο παρελθόν ενεργή εμπλοκή στα παζάρια, στην κατεύθυνση του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού, σε βάρος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Θυμίζουμε ότι, προερχόμενη από την Αγκυρα στην Αθήνα, η Νούλαντ ανακοίνωσε την έναρξη του «Στρατηγικού Μηχανισμού» Ελλάδας - Τουρκίας, ο οποίος «θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε ζητήματα και προβλήματα, στα οποία συνεργαζόμαστε καλά σε διμερές επίπεδο», μεταξύ άλλων και στις σχέσεις μεταξύ «συμμάχων» στο ΝΑΤΟ.



Αυτό το «γεράκι» υποδέχτηκε λοιπόν προχτές η κυβέρνηση στην Αθήνα. Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που εκπρόσωπός του συναντήθηκε μαζί της και εξέφρασε την προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην «ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής στρατηγικής σχέσης σε αμοιβαία επωφελή βάση». Οπως λέει και ο λαός, «δείξε μου τη ...φίλη σου, να σου πω ποιος είσαι».





6 σχόλια:

  1. https://www.kordatos.org/to-dentro-kai-to-dasos-nato-rwsia/ Κουραφέξαλα απο τα κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι τους Μανιαδάκηδες που βρίσκονται κάτω απο την σημαία του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού και προσπαθούν να τον ξεπλύνουν απο το έγκλημα της σφαγής του Ουκρανικού λαού στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε για καλύτερο μερίδιο βουτηγμένο στο αίμα των λαών. Είναι οι ίδιοι που για την δεκαετία του 40 λένε ακριβώς τα αντίθετα ότι ...καλώς το ΚΚΕ εγκλωβίστηκε στο Καπιταλισμό με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και δεν διεκδίκησε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 οδηγώντας το λαό στη σφαγή. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/65-sxolia/2904-o-zelenski-oi-nazi-to-nato-o-belogiannis-kai-o-proedros-tis-voulis Οτι και να κάνουν οι χαφιέδες του Μανιαδάκη δεν μπορούν να λερώσουν τους ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ και ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ και να τους παρουσιάσουν σαν ...σοσιαλσωβινιστές.... Η Πραγματικότητα είναι πεισματάρα και οι δύο ήρωες τους φτύνουν μέσα απο τον τάφο.https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/65-sxolia/2904-o-zelenski-oi-nazi-to-nato-o-belogiannis-kai-o-proedros-tis-voulishttps://www.rizospastis.gr/story.do?id=11036664 Καλή χώνεψη στα κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ....Η μαζικός, αποφασιστικός λαϊκός αγώνας είναι η μόνη απάντηση που αρμόζει στα αιματοβαμμένα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας, στην κυβερνητική πολιτική της εξάρτησης και της υποταγής στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά, και στην προσπάθεια να συγκαλυφθεί και να «ξεπλυθεί» ο βρόμικος ρόλος του φασισμού.https://antigeitonies3.blogspot.com/2022/04/blog-post_42.html....... Τα οπορτουνιστικά παραμύθια της ...εξάρτησης.... και του φασισμού σαν δήθεν κάτι ξεχωριστό απο τον καπιταλισμό σάπισαν και βρωμάνε. Με τον καπιταλισμό στο ιμπεριαλιστικό στάδιο σχεδόν παγκόσμια σύμφωνα με το αθάνατο έργο του ΛΕΝΙΝ που δεν πάγωσε στο χρόνο... όλα αυτά είναι οπορτουνιστικά κουραφέξαλα για το ξέπλυμα του καπιταλισμού στη χώρα και του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού υπηρετώντας το τμήμα της αστικής τάξης που τους θέλει συμμάχους. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι χιλιάδες στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού, Ρώσοι, Ουκρανοί, Καζάχοι, Γεωργιανοί, Αρμένιοι, από όλες τις δεκάδες άλλες εθνότητες της Σοβιετικής Ένωσης, που θυσιάστηκαν για να συντριβεί η φασιστική πανούκλα στο Βερολίνο το Μάη του 1945, έγραψαν έναν από τους μεγαλύτερους άθλους της παγκόσμιας εργατικής τάξης, ολοκληρώνοντας την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, επισημαίνει σε ανακοίνωση το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ καταδικάζοντας τον βανδαλισμό του αντιφασιστικού μνημείου του Σοβιετικού Στρατιώτη-Απελευθερωτή στο Τρέπτοουερ Πάρκ στο Βερολίνο.

    Αναλυτικά:

    «Το ΚΚΕ καταδικάζει τις αποτρόπαιες πράξεις βανδαλισμού του αντιφασιστικού μνημείου του Σοβιετικού Στρατιώτη-Απελευθερωτή στο Τρέπτοουερ Παρκ στο Βερολίνο.

    Τεράστιες ευθύνες για αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες έχουν όχι μόνον όσοι προχώρησαν σε αυτές, αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί, όλοι όσοι καλλιεργούν την ανιστόρητη ταύτιση του πρώτου εργατικού κράτους -της Σοβιετικής Ένωσης- με τη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία του Πούτιν, που είναι δικό τους πολιτικό “τέκνο”. Αλλά και όσοι ταυτίζουν τον ηρωικό Κόκκινο Στρατό, που απελευθέρωσε την ανθρωπότητα από το φασισμό, που είναι “σάρκα από τη σάρκα” του καπιταλισμού, με εκείνο τον προσχηματικό “αντιφασισμό”, που αξιοποιεί η αστική τάξη της Ρωσίας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία.

    Η εργατική τάξη, οι λαοί της Ευρώπης και όλου του κόσμου δεν πρέπει να αφήσουν να περάσει καμία επιχείρηση αλλοίωσης της Ιστορίας, από οποιαδήποτε ιμπεριαλιστική δύναμη και αστικό κέντρο. Οι χιλιάδες στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού, Ρώσοι, Ουκρανοί, Καζάχοι, Γεωργιανοί, Αρμένιοι, από όλες τις δεκάδες άλλες εθνότητες της Σοβιετικής Ένωσης, που θυσιάστηκαν για να συντριβεί η φασιστική πανούκλα στο Βερολίνο το Μάη του 1945, έγραψαν έναν από τους μεγαλύτερους άθλους της παγκόσμιας εργατικής τάξης, ολοκληρώνοντας την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

    Εμπνεόμαστε από τη θυσία τους και συνεχίζουμε την πάλη για μια κοινωνία χωρίς ταξική εκμετάλλευση και ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.»https://www.902.gr/eidisi/politiki/292114/katadikazei-tis-praxeis-vandalismoy-toy-antifasistikoy-mnimeioy-toy ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ....Γι αυτό μια ανιστόρητη Αριστερά που μιλάει για δήθεν «ιμπεριαλιστικό πόλεμο» ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία και μας λέει ότι το διακύβευμα αυτού του πολέμου είναι οι ιμπεριαλιστικές επεκτατικές επιδιώξεις τής μιας ή τής άλλης ιμπεριαλιστικής δύναμης και όχι κάτι κρίσιμο που αφορά τους λαούς, τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες εξελίξεις, διαπράττει για άλλη μια φορά ένα νέο μεγάλο και ίσως μοιραίο λάθος.https://iskra.gr/ypokrisia-elliniki-gonyklisia-oukranikos-nazismos/.......... Αυτό ακριβώς που μας σερβίρει ο Λαφαζάνης ήταν το μοιραίο λάθος της Κ.Δ μετά το 1935 και της ΕΣΣΔ μετά το 1956 που σε μία σταδιακή πορεία κατέστρεψε τα πάντα το 1991. Αυτό ακριβώς ήταν που την δεκαετία του 40 το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ λαοκρατία ευρωκομουνισμός εγκλώβισε το λαό στο καπιταλισμό δεν διεκδίκησε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και οδήγησε το λαό δεμένο χειροπόδαρα στη σφαγή. Δυστυχώς για το Λαφαζάνη και ευτυχώς για τους Κομμουνιστές και το λαό έπαιξαν και έχασαν το 1991... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ......Αυτή η «Αριστερά», για να διευκολύνει την εγχώρια Αστική Τάξη, κάλεσε ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ σε απεργιακές κινητοποιήσεις μία ημέρα πριν την ομιλία Ζελένσκι στην Βουλή.


    Η Νατοϊκή «Αριστερά» όπως αυτή εκφράζεται μέσα από κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ(Σοσιαλοδημοκρατία), το ΚΚΕ(Ευρωκομμουνισμός), την ΑΝΤΑΡΣΥΑ(Αμερικάνικη Πρεσβεία), την Μέρα25 και την Κοσμοπολίτικη Αναρχία(Σόρος) και μέσα από τα κατευθυνόμενα συνδικάτα εργαζομένων(μόνο τέτοια δεν είναι) δεν θέλανε να υπάρχει άνθρωπος που την ώρα που θα μιλάει ο Ζελένσκι θα είναι έξω από την Βουλή. Ήταν τόσο σημαντική αυτή η απεργία-αντιπερισπασμός που δεν χρειάστηκε ούτε να ενεργοποιηθούν οι συνήθεις ασφαλίτες-μπαχαλάκηδες για να την διαλύσουν. Θέλανε να φαίνεται πως ο ελληνικός λαός είναι στο πλευρό της Ουκρανίας και των Ουκρανών Ναζί και πως τους νομιμοποιούμε για όλα τα εγκλήματα που κάνουν. Δεν θέλανε να φανεί πως είμαστε ενάντια στην παραχώρηση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και πως ο Ζελένσκι είναι ένας σημαντικός σύμμαχος της χώρας μας!http://tillthehalt.blogspot.com/2022/04/blog-post.html..... χαχαχαχαχα Το ΚΚΕ λέει είναι ...ευρωκομουνιστικό.... μιλάμε την έχει κάνει ...λάστιχο με αποτέλεσμα την τύφλωση... Να του ευχηθούμε κουράγιο και καλή χώνεψη χαχαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή