Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Ηταν κάποτε μια Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού .Η κλοπή του αιώνα

 


ΟΤΑΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΝΕΙ ΤΖΙΖ
.....................................................................................
Η ΚΛΟΠΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΤΗ
Γραφτε:
Ηλεκτροπαραγωγή μηνός Μαρτίου 4.680.000 ΜWh από
🔸Λιγνίτη το 11,6% με κόστος 143€/ΜWh
🔸Φυσικό αέριο 37,3% με κόστος 258€/MWh
🔸Υδροηλεκτρικά 8,9% με κόστος 43€/MWh
🔸 ΑΠΕ Συστήματος 20,9% με κόστος 43€/MWh
🔸ΑΠΕ Δικτύου 12,6%, όσο και το προηγούμενο.
🔸 Διασυνδέσεις (εισαγωγές) 8,5% με κόστος 40€/MWh
Αν κάνεις τις πράξεις, το σταθμισμένο κόστος MWh από όλες τις πηγές βγάζει 134,45€.
Tοσο θα έπρεπε να την πληρώσουμε αν δεν είχε στηθεί έτσι το χρηματιστήριο ενέργειας για να την διαμορφώνει στην ανώτερη τιμή. Δηλαδή στα 258€, βάσει της οποίας θα πληρώσουμε τους λογαριασμούς μηνός Μαρτίου.
Και θα έπρεπε πολύ λιγότερα αν δεν υπήρχε η πρεμούρα για απολιγνιτοποίηση. όταν κοτζάμ Γερμανια εχει αυτοεξαιρεθεί από αυτήν και την εχει αναβάλει για πολυ απώτερο χρονο. Και λόγω της "ρήτρας αναπροσαρμογής", δηλαδή μιας ΑΤΑ σε βάρος των καταναλωτών.
Η διαφορά των 123,55€ επί των 4.680.000 ΜWh κάνει 557.640.000 €.. Σε ποιες τσέπες πηγαν ολα αυτά ? το αφηνω στον καθενα να το σκεφτει, παντως το μονο βεβαιο ειναι οτι εφυγαν απο τις δικες μας τσέπες. Εχουμε ισως το ακριβωτερο ηλεκτρικο ρευμα στον Κοσμο...
Αυτή η φάμπρικα ξεκίνησε πέρσι τον Ιούνιο.
Αν κάνεις τις ίδιες πράξεις από τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΑΔΔΜΗΕ κάθε μήνα ( στο σχόλιο #1 τα τελευταία), βγάζει ότι πληρώσαμε ήδη "καπέλο" για ηλεκτρικό περίπου 5δισ € !!! Mεσα σε 9 μήνες.
(περίπου και άλλο τόσο στα supermarkets από τις τιμές των τροφίμων που αυξήθηκαν λόγω της αύξησης του κόστους της εισαγόμενης ενέργειας και τον αυξημένο ΦΠΑ πάνω σε όλα αυτά).
Όσο δύο μνημόνια δηλαδή, για να κατανοήσουμε το μεγεθος...
Γ.Ν.


2 σχόλια:

  1. Ερχονται λογαριασμοί 600 και πάνω € σε ...γκαρσονιέρες! Ο κόσμος έχει τρελλαθεί και ψάχνει απεγνωσμένα την ατομική λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....Στο τέλος, ο κ. Μανιάτης πρόσθεσε: «Με τη θέσπιση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος αντί να γίνει φθηνότερη όπως είχε υποστηρίξει ο κ. Χατζηδάκης, ακρίβυνε κατά 60% και 70%.Το ρεύμα από κοινωνικό αγαθό έχει γίνει χρηματιστηριακό είδος».https://iskra.gr/oi-logariasmoi-revmatos-tha-krinoun-to-mellon-tis-kyvernisis/....... Το ξέπλυμα των εγκλημάτων της ...πασοκάρας.... με ότι όνομα και να εμφανίζεται. Δεν φταίει η καιταλιστική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής αλλά η κακιά ...δεξιά.... Αρε κούνια που σας κούναγε ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή