Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

ΤΥΦΩΝΑΣ ΚΟΥΤΣΥ

 









8 σχόλια:

  1. https://cubaniagriega.blogspot.com/2022/04/13.html Οσο και να Σκούζει ο οπορτουνιστικός συρφετός η πραγματικότητα είναι πεισματάρα και τους ξεφτιλίζει. Τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία θα τον αντιμετωπίσουμε με το ΚΚΕ και τα υπόλοιπα Κ.Κ που υπογράφουν μαζί του και τις Μπολσεβίκικες θέσεις του Κ.Κ Κούβας που είχε μέχρι το 2008 που επικράτησε η οπορτουνιστική αντεπανάσταση. Ολα τα άλλα είναι οπορτουνιστικά κουραφέξαλα με το αθάνατο έργο του ΛΕΝΙΝ ζωντανό μπροστά μας ...χωρίς να έχει παγώσει στο χρόνο.... ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....Υπάρχει όμως και κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Η στάση του σε αυτό που ονομάζει σήμερα ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αν είναι τέτοιος, κινδυνεύει να τιναχτεί η παγκόσμια μπαρουταποθήκη στον αέρα. Τότε τι κάνουμε; Γιατί ο λαός δεν είναι κάθε μέρα στους δρόμους; Γιατί έγιναν 3 συγκεντρώσεις με διαφορά μήνα; Γιατί δεν οργανώνει πυρετωδώς την αντιιμπεριαλιστική πάλη;

    Μήπως γιατί δεν κολλάει και πολύ με την ανάλυσή του περί ενός κόσμου καθ’ ολοκληρία ιμπεριαλιστικού; Μήπως δεν κολλάει με το ότι ο κύριος αντίπαλος των ΗΠΑ ήταν η Κίνα; Μήπως δεν κολλάει με τον ενδοτισμό κατά τη γνώμη του στην επιθετικότητα της Τουρκίας; Μήπως οι περί εξάρτησης θεωρίες του και αναλύσεις περί επιχειρηματικών ομίλων έχουν καταρρεύσει σαν τραπουλόχαρτα; Μπορεί να νομίζει ότι σαν χαμαιλέοντας μπορεί να αλλάζει θέσεις, αλλά υπάρχουν και κομμάτια λαού που και μνήμη έχουν και σκέψη και βλέπουν.

    Είναι θλιβερό άνθρωποι αγωνιστές να εγκλωβίζονται στη γραμμή να μετατρέπονται σε βαλβίδες εκτόνωσης και σε λογικές συστημικής ανάθεσης , αντί να αναζητούν όρους συγκρότησης κινήματος που θα μπει φραγμός στη φασιστικοποίηση, στον πόλεμο, στην επίθεση στα λαϊκά και εργασιακά δικαιώματα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση του λαού. Γιατί αυτό έχει ανάγκη τούτος ο τόπος και όχι τις "δικαιώσεις" του κόμματος.

    Αυτό που έγινε χθες στη Βουλή είναι σαφέστατα σοβαρότατο, και για αυτό άμεσα πρέπει να δοθεί κινηματική απάντηση στους δρόμους.
    https://antigeitonies3.blogspot.com/2022/04/blog-post_37.html.......... Αλλη μία δικαίωση των θέσεων του ΚΚΕ μέσα απο την Αντικομουνιστική λύσσα του οπορτουνιστικού συρφετού που βρίσκεται κάτω απο την σημαία του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού. Ο Καπιταλισμός σήμερα βρίσκεται στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο σχεδόν παγκόσμια σύμφωνα με το αθάνατο έργο του ΛΕΝΙΝ που δεν πάγωσε στο χρόνο και στην Ουκρανία τέτοιο πόλεμο έχουμε. Αυτό που κάνουμε οι Κομμουνιστές είναι να καλούμε όλους σε συμπόρευση στην κοινωνική συμμαχία και για αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση βάζουμε το ότι όσο υπάρχει καπιταλισμός θα υπάρχει ιμπεριαλιστικός πόλεμος και το μόνο που μπορεί να τον σταματήσει είναι η προλεταριακή επανάσταση με κοινωνικοποίηση των βασικών συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Ας ΣΚΟΥΖΟΥΝ όσο θέλουν τα εξαπτέρυγα της ...πασοκάρας.... είναι η πυξίδα μας. Θα ψάξουμε τι λάθος κάναμε ότα σταματήσουν. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πείρα του 20ού και των πρώτων δεκαετιών του 21ου αιώνα επιβεβαίωσε πανηγυρικά ότι ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας του πολέμου δεν αφορά μόνο το καπιταλιστικό κράτος που επιτίθεται πρώτο. Ιδιος είναι ο χαρακτήρας του πολέμου από την πλευρά του κράτους που υποχρεώνεται να διεξαγάγει αρχικά αμυντικό πόλεμο, που και αυτός θα γίνει επιθετικός στον βαθμό που καταφέρνει να υπερισχύσει του κράτους που εξαπέλυσε πρώτο τη στρατιωτική ιμπεριαλιστική επέμβαση.

    Πολύ εύστοχα ο ΓΓ της ΚΕ σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, για το ποιο κράτος, η Ρωσία ή η Ουκρανία, έχει την πρώτη ευθύνη, χρησιμοποίησε το γνωστό ερώτημα για το αν προηγείται η κότα του αυγού, ή αντίστροφα.

    Τον Φλεβάρη του 1915 και ενώ είχε ξεσπάσει ο Α' Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος ο Λένιν υπογράμμιζε3: «...εμείς ξέρουμε ότι επί δεκαετίες οι τρεις ληστές (η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της Αγγλίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας) εξοπλίζονταν για να ληστέψουν τη Γερμανία. Είναι μήπως εκπληκτικό ότι οι δύο ληστές (σ.σ. εννοούσε τη Γερμανία και την Αυστροουγγαρία) επιτέθηκαν πριν οι τρεις προλάβουν τα καινούργια μαχαίρια που παράγγειλαν; Και δεν αποτελεί μήπως σόφισμα, όταν με φράσεις για τους "πρωταίτιους" συγκαλύπτεται η ίση "ενοχή" της αστικής τάξης όλων των χωρών;».

    Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τη ρωσική εισβολή, δηλαδή την ενέργεια του πρώτου επιτιθέμενου, χωρίς όμως εδώ να βάζει ούτε άνω τελεία ούτε τελεία, όπως έκαναν η κυβέρνηση και όλα τα άλλα κόμματα. Ανέδειξε τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του ανταγωνισμού ανάμεσα στα δύο κράτη, και της Ρωσίας και της Ουκρανίας, θυμίζοντας τι προηγήθηκε με αφετηρία τη διάλυση της ΕΣΣΔ και τις διαφορές που ανέκυψαν ανάμεσα στα αναδυόμενα νέα κράτη.

    Η Ρωσία ήταν στην πρώτη γραμμή στην κούρσα να κατακτήσει ηγετική θέση ανάμεσα στις πρώην Ενωσιακές Δημοκρατίες, με την ένταξη όσο γινόταν περισσότερων στη διαδικασία που ο Πούτιν ονόμασε «αποκομμουνιστικοποίηση», με σκοπό την ανάδειξη της Ρωσίας σε ηγετικό περιφερειακό και στη συνέχεια παγκόσμιας εμβέλειας ιμπεριαλιστικό πόλο. Στην περίπτωση της Ουκρανίας, βασικό κρίκο κλιμάκωσης προς τον σημερινό πόλεμο αποτέλεσε το 2014, με το γνωστό ΝΑΤΟικής στήριξης εσωτερικό πραξικόπημα που απέβλεπε στην ικανοποίηση των συμφερόντων της ουκρανικής αστικής τάξης να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, προσφέροντας τη χρησιμοποίηση του ουκρανικού εδάφους στην περικύκλωση της Ρωσίας.https://www.rizospastis.gr/story.do?id=11615807 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. .....Ο Ζ.Λ.Μελανσόν έδειξε τι μπορεί να καταφέρει μια σύγχρονη μη δογματική Αριστερά που είναι ντυμένη στα εθνικά της χρώματα και προτείνει μια έξυπνη και ρεαλιστική εναλλακτική πολιτική. https://iskra.gr/z-l-melanson-thetiki-ekplixi-ton-eklogon-min-psifisete-tin-lepen/........ Εδειξε πως ο οπορτουνισμός όλων των αποχρώσεων εγκλωβίζει το λαό στον καπιταλισμό τον οποίο ξεπλένει μαζί με το δίδυμο αδερφάκι του τον φασισμό. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ρεφόρμες πετάνε τη σκούφια τους για ..κουκιά!
    Το ότι αυτά τα κουκιά δεν έχουν καμιάν ανταλλακτική αξία στο χρηματιστήριο της ταξικής πάλης, ουδόλως τους απασχολεί. Ξεχάσανε τα 35-ρια % του Μπερλίγκουερ, κι ακόμη τα 47-ρια του ΠΑΣΟΚ και πως εξατμίστηκαν χωρίς ίχνη!
    Θα μου πεις, με αυτά τα κουκιά αυτοί θα αγοράσουν καρέκλες στο χρηματιστήριο της ταξικής μειοδοσίας, όπου γίνονται οι πλειστηριασμοί και τα ξεπουλήματα των λαϊκών αγώνων.
    Πάσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://www.kordatos.org/pioni-sta-sxedia-twn-hpa/.....Από την ομιλία είναι φανερή η διαπάλη που γινόταν και μέσα στην ΚΔ, όπου εκφράζονταν αντιτιθέμενες απόψεις. Συγκρουόμενες τοποθετήσεις είχαν εκφραστεί και πριν το 1934, όπως συνάγεται από έγγραφα (πρακτικά συνεδριάσεων) της ΚΔ.

    Για παράδειγμα, είχαν εκφραστεί αντίθετες απόψεις σχετικά με το χαρακτήρα της αστικής τάξης στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες ίδιου επιπέδου καπιταλιστικής ανάπτυξης, αν αυτή ήταν υποτελής και υποχείριο του ξένου κεφαλαίου ή όχι.

    Στο «Στενογράφημα της Συνόδου της Βαλκανικής Γραμματείας από κοινού με αντιπροσώπους Βαλκανικών χωρών - 12 Ιούνη 1929» διαβάζουμε από την ομιλία του Ανδρόνικου Χαϊτά (με το ψευδώνυμο Σιφναίος), Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ: «Υπάρχει η αντίληψη σε μερικούς συντρόφους ότι η ελληνική αστική τάξη είναι γονατιστή, είναι υποταγμένη στο γαλλικό και αγγλικό κεφάλαιο, ότι το γαλλικό και αγγλικό κεφάλαιο τη σπρώχνουν στον πόλεμο, κι αυτή η φτωχή με τη θέλησή της ή χωρίς θα πάει (φωνή: θέλει, δεν θέλει…) (φωνή: φτωχή ελληνική αστική τάξη, σε τι κατάσταση βρίσκεσαι. Εάν θα μπορούσαμε να τη βοηθήσουμε θα το κάναμε)»30. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η 3η Ολομέλεια του 1930 υιοθέτησε προγραμματικά το παραπάνω τελευταίο σημείο της απόφασης του 6ου Συνεδρίου της ΚΔ, ότι δηλαδή η επανάσταση στην Ελλάδα θα ήταν προλεταριακή.

    Περίπου δύο μήνες μετά από την Εκκληση της ΚΔ και την εκλογή του Νίκου Ζαχαριάδη ως Γραμματέα της ΚΕ, συνήλθε στη Χαλκίδα η 4η Ολομέλεια (δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη του 1931)16, που τοποθετήθηκε με το ίδιο περιεχόμενο σχετικά με τη στρατηγική του ΚΚΕ: «Με την εργατική τάξη και τα εκμεταλλευόμενα λαϊκά στρώματα της πόλης και του κάμπου, με όλα τα τμήματα της ΚΔ που βαδίζουν επικεφαλής της πάλης κατά του καπιταλισμού [...] εμπρός στην πάλη για την επαναστατική διέξοδο από την κρίση, για τον κόκκινο Οχτώβρη στην Ελλάδα, για το σοσιαλισμό»17.

    Εχει σημασία ν’ αναφερθεί ότι η 4η Ολομέλεια έκανε λόγο για «ελληνικό ιμπεριαλισμό που συμμετέχει στις πολεμικές προετοιμασίες για το μοίρασμα της λείας» και για «επαναστατική διέξοδο απ’ την κρίση»18. Με βάση την παραπάνω γενική γραμμή κινήθηκε το ΚΚΕ και το επόμενο διάστημα.

    Το Δεκέμβρη του 1932 συνήλθε στη Χαλκίδα η 5η Ολομέλεια της ΚΕ, μερικούς μήνες μετά από τη 12η Ολομέλεια της ΕΕΚΔ (Αύγουστος-Σεπτέμβρης 1932). Η τελευταία είχε καθορίσει ως εξής τα καθήκοντα της πάλης των ΚΚ: «…1) ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου 2) ενάντια στο φασισμό και την αντίδραση 3) ενάντια στον επερχόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και ενάντια στην επέμβαση κατά της Σοβιετικής Ενωσης»19.

    Η 12η Ολομέλεια της ΕΕΚΔ σωστά εκτίμησε ότι η άνοδος του φασισμού αποτελούσε συγκέντρωση δυνάμεων της αστικής τάξης στον αγώνα της κατά των επαναστατικών δυνάμεων και υπέδειξε στο ΚΚ Γερμανίας να προβάλει το σύνθημα της πάλης για τη σοβιετική σοσιαλιστική Γερμανία σε αντιπαράθεση με την επιδίωξη του κεφαλαίου να εγκαθιδρύσει φασιστική δικτατορία.

    Σε σχέση με τα παραπάνω καθήκοντα, η 5η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ κατέληξε στα εξής: «…η εξουσία της κυρίαρχης τάξης δεν θα πέσει αυτόματα. Μόνο η επαναστατική πάλη του προλεταριάτου και των άλλων εργαζόμενων μαζών με επικεφαλής το ΚΚΕ θα ανακόψει την επίθεση του κεφαλαίου, θα θέσει φραγμό στην πείνα και στη φασιστική άνοδο, θα ματαιώσει τους πολεμικούς σκοπούς και τις αντισοβιετικές προπαρασκευές και θα γκρεμίσει τη διχτατορία των εκμεταλλευτών και διά μέσου του ελληνικού Κόκκινου Οχτώβρη θα στήσει ψηλά τη σημαία της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Ελλάδας»20.

    Στα ίδια χρόνια (1931-1933) διαμορφώθηκε ανάλογα και η θέση του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η πάλη εναντίον του συνδεόταν με την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου στην Ελλάδα. Στις 18 Ιούλη 1933 το ΠΓ υπογράμμιζε την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και καλούσε το προλεταριάτο και τους εργαζόμενους χωρικούς να παλέψουν: «…κατά των εξοπλισμών [...] για τη μη πληρωμή πεντάρας στους ντόπιους και ξένους ληστές, για την υπεράσπιση της Σοβιετικής Ενωσης, για τη μετατροπή του ιμπεριαλιστικού πολέμου σ’ εμφύλιο, κατά της ελληνικής πλουτοκρατίας»21.Εχει καταγραφεί, για παράδειγμα, η μαρτυρία του Φρανς Ζούπκα, μέλους της ΚΕ του ΚΚ Τσεχοσλοβακίας, συγκρατούμενου του Ζαχαριάδη στο Νταχάου, ο οποίος έγραψε αργότερα σε έκθεσή του προς το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: «Θυμάμαι, με πολλή περηφάνια μιλούσε πάντα για τους αγώνες των Ελλήνων ανταρτών και τους έθετε πάνω από όλους. Ηταν πεπεισμένος ότι στην Ελλάδα η εργατική τάξη είναι ικανή μόνη της να νικήσει και ότι στην Ελλάδα μετά την ήττα του φασισμού μπορεί να γίνει μόνο δικτατορία του προλεταριάτου. Δεν θεωρούσε αναγκαίο και ούτε πίστευε στη δυνατότητα δημιουργίας πλατειού αντιφασιστικού μετώπου όλων των προοδευτικών δυνάμεων»26. https://www.komep.gr/m-article/I-STRATIGIKI-TOY-KKE-ME-GG-TIS-KE-TON-NIKO-ZAXARIADI-1931-1956/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://prin.gr/2022/04/akriveia-neo/......... Η επιστροφή στον εθνικό καπιταλισμό που προτείνουν οι Τροτσκιστές του ΝΑΡ και όλος ο οπορτουνιστικός συρφετός είναι καταστροφή για το λαό ίδια με την σημερινή. Εξυπηρετεί τμήματα της αστικής τάξης που σήμερα θίγονται τα συμφέροντα του μαζί και εθνικιστές φασίστες. Απαιτείται συμπόρευση με τους Κομμουνιστές στην κοινωνική συμμαχία σε αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή πορεία διεκδικώντας προσωρινά μέτρα ανακούφισης και μέσα στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση να εδραιώνεται η πρόταση εξουσία των κομμουνιστών για έξοδο απο την Ε.Ε με κοινωνικοποίηση των βασικών συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου μακριά απο οποιαδήποτε κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού και διασπαστικούς διαχωρισμούς αριστερός ...δεξιός... Τάξη απέναντι σε Τάξη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή