Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Έμοιασες τελικά στο ΤΕΡΑΣ κοινωνία




 Η "υγιής και αθώα" τοπική κοινωνία έτοιμη να λιντσάρει την "ψυχοπαθή φόνισσα'.. ή αλλιώς η αρρωστημένη κοινωνία που αναγνωρίζει την πείνα της για αίμα, που καταπιέζει την επιθετικότητα της προκειμένου να μην θιγούν τα ιερά και τα όσια, που την εκφράζει πιθανώς "ελεγχόμενα' μέσα στο σπίτι, ή στο γήπεδο, ντρέπεται τόσο πολύ μην τυχόν και αποκαλυφθεί πόσο μοιάζει στο τέρας, φοβούνται μήπως το μίασμα τους κολλήσει σαν ιός, μην τυχόν και αναγκαστούν να αποδεχτούν ότι η ανθρώπινη ύπαρξη δεν είναι φύσει καλή και αγνή, ώστε  θα κάνουν τα πάντα να  εξαφανίσουν την μητέρα -τέρας, να την σβήσουν από την ανθρώπινη γενιά ..



 η αρρώστια έχει πολλά πρόσωπα και η υγεία μιας κοινωνίας αποδεικνύεται από το κατά πόσο μπορεί να προλαμβάνει, να θεραπεύει, να αποτρέπει το έγκλημα αλλά και από το πως το αντιμετωπίζει εφόσον συμβεί.. σε όλα τα επίπεδα χάσαμε λοιπόν .. φρίκη !! 
δυστυχώς οι μεγάλοι χαμένοι τα θύματα της υπόθεσης , τα παιδιά, δεν δικαιώνονται από τέτοιες σκηνές  ...  

 ( δεν είμαι σίγουρη αν υπάρχει δικαίωση στον θάνατο αλλά είθισται να αποζητάμε κάτι τέτοιο) !


Ε.Ψ.




21 σχόλια:

  1. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/history/2901-70-xronia-symplirothikan-apo-tin-ektelesi-tou-n-belogianni-kai-ton-syntrofon-tou Οι Χαφιέδες του Μανιαδάκη προσπαθούν να σπιλώσουν την μνήμη του Μπελογιάννη και να τον παρουσιάσουν πως τάχα είναι σαν τα μούτρα τους. Η Πραγματικότητα όμως είναι πεισματάρα και τους φτύνει στο πρόσωπο μέσα απο το τάφο του. Στο βιβλίο του που διαστρεβλώνουν ο Μπελογιάννης μιλάει για Ελληνικό Σλαβικό Βουλγάρικο Ιμπεριαλισμό που το 1912 όρμησαν στην Μακεδονία και έσφαξαν εθνότητες που ζούσαν αιώνες εκεί. Επίσης αναφέρει πως το 1922 η εξουσία κυκλοφορούσε ...ορφανή στους δρόμους αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε Μπολσεβίκικο Κ.Κ με γραμμή Κοινωνική Συμμαχία Σοσιαλφασισμός. Ανθρακες λοιπόν ο θησαυρός για τους χαφιέδες που πάνε να του χρεώσουν το έγκλημα της ...λαοκρατίας ευρωκομουνισμός..... Επίσης άχνα δεν βγάζουν για την ...ΕΔΑ... που του αρνήθηκε την υποψηφιότητα το 1951. Αντίθετα ο Μανιαδάκης Πετρόπουλος υποστηρίζει τον Αντικομουνιστή Μενσεβίκο Πασαλίδη. https://www.efsyn.gr/politiki/2803_enas-mensebikos-poy-den-tin-prodose ...ΑΞΙΟΣ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 03/04/1948

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν υπογράφει το γνωστό «σχέδιο Μάρσαλ» υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο της χορήγησης «βοήθειας» στις χώρες που υπέστησαν τα δεινά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

    Το «Δόγμα Τρούμαν» και το «Σχέδιο Μάρσαλ» αποτέλεσαν τον «πρόλογο» της στήριξης του αστικού μεταπολεμικού καθεστώτος στην Ελλάδα, η οποία ολοκληρώθηκε με την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την εγκατάσταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

    Το «Σχέδιο Μάρσαλ», το οποίο είναι αδιάσπαστο από το «Δόγμα Τρούμαν», αποτελούσε μια γιγαντιαία επιχείρηση αντεπαναστατικού πολέμου με διπλό στόχο: Από τη μια στρεφόταν εναντίον των επαναστατικών δυνάμεων στη Δυτική Ευρώπη και από την άλλη αποσκοπούσε στην πρόσδεση των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης στην ιμπεριαλιστική τροχιά με ταυτόχρονη απομόνωση της ΕΣΣΔ.

    Η εξαγγελία των δύο αυτών προγραμμάτων συνοδεύθηκε από την όξυνση κλίματος αντικομμουνιστικής και αντισοβιετικής υστερίας, ενώ δεν πρέπει να λησμονείται ότι οι «ειδικές συνθήκες» της Ελλάδας, δηλαδή ο αγώνας του ΔΣΕ, ήταν εκείνες που «τράβηξαν» το ενδιαφέρον του Τρούμαν. ............. Στο τελείωμα του Ιμπεριαλιστικού πολέμου μπορούσαν να είχαν αποσπαστεί πολύ περισσότερες χώρες απο το καπιταλισμό αν η Κ.Δ είχε παραμείνει στα χέρια των Μπολσεβίκων και μετά το 1935 με γραμμή κοινωνική συμμαχία Σοσιαλφασισμός. Η Οπορτουνιστική 5η φάλαγγα με τα πολιτικά μέτωπα και στάδια κατέστρεψε τα πάντα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ....Για αυτό αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της πολιτικής και της κυβέρνησης της Ν.Δ. και την συναίνεση. Ενάντια στη βαρβαρότητα του σύγχρονου καπιταλισμού. Δεν θα περιμένουμε τις εκλογές, ούτε κάποια κυβερνητική εναλλαγή που θα συνεχίσει την ίδια πολιτική με «άλλα ρούχα».https://prin.gr/2022/04/apergoume/........ Τα Τροτσκιστικά εξαπτέρυγα της ...πασοκάρας.... θέλουν να φύγει η κακιά ...δεξιά.... για να ξεπλύνουν τα εγκλήματα της αριστερής κυβέρνησης για να εγκλωβίσει το λαό στο καπιταλισμό. Δυστυχώς για αυτούς υπάρχει ΚΚΕ και Κοινωνική συμμαχία δεν θα τους περάσει και θα τους τσακίσουμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ......Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ακόμη περισσότερο μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ τα ευρωπαϊκά κράτη (συμπεριλαμβανομένων και των μεγαλύτερων και ισχυρότερων από αυτά) είναι απλώς «πελάτες» και υποτελή ή φόρου υποτελή στην Ουάσιγκτον.

    Το αμερικανικό εργαλείο επιβολής αυτών των σχέσεων υποτέλειας είναι η ενσωμάτωση των αμυντικών μηχανισμών των ευρωπαϊκών κρατών στο ΝΑΤΟ, το οποίο δημιουργήθηκε για να κρατά «τη Γερμανία κάτω, τη Ρωσία έξω και τις ΗΠΑ μέσα στην Ευρώπη».https://www.imerodromos.gr/pos-o-polemos-sthn-oukrania-epanaferei-thn-europh-sthn-amerikanikh-taxh/........... ΧΑΧΑΧΑΧΑ Ολες οι Ιμπεριαλιστικές χώρες της Ευρώπης ...αποικίες.... των ΗΠΑ σύμφωνα με τους οπορτουνιστές του ημερόδρουμου. Αρε πόσο σαβούρα κουβαλούσαμε δεκαετίες... που τελικά πετάχτηκε έξω... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.kordatos.org/poios-bgazei-ladi-foniades-laon/ Τρίχες για μεταξωτές κορδέλες και κουραφέξαλα απο τον οπορτουνιστικό συρφετό των Μανιαδάκηδων έχοντας διαλέξει τον Ρώσικο Ιμπεριαλισμό και το τμήμα της αστικής τάξης που τον θέλει για σύμμαχο. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό υπέρ του λαού όσο τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής είναι καπιταλιστική ιδιοκτησία. Ολα αυτά ο λαός τα πλήρωσε με το αίμα του την δεκαετία του 1940 με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ λαοκρατία ευρωκομουνισμός να μη διεκδικεί την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και να οδηγεί το λαό στη καταστροφή. Μοναδική διέξοδος για το λαό είναι η ενίσχυση παντού της κοινωνικής συμμαχίας διεκδικώντας προσωρινά μέτρα ανακούφισης και στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση να εδραιώνεται η πρόταση εξουσίας των Κομμουνιστών για έξοδο απο την Ε.Ε με κοινωνικοποίηση ξήλωμα του Καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Οσο υπάρχει καπιταλισμός θα υπάρχει ιμπεριαλιστικός πόλεμος και μπορεί να τον σταματήσει μόνο η προλεταριακή επανάσταση. ΡΩΣΙΑ ΗΠΑ Ε.Ε ΝΑΤΟ σφάζουν τον Ουκρανικό και Ρώσικο λαό στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για καλύτερο μερίδιο στη λεία βουτηγμένο στο αίμα του. Το αθάνατο έργο του ΛΕΝΙΝ για τον ιμπεριαλισμό που δεν πάγωσε στο χρόνο και βρίσκεται στο ιμπεριαλιστικό στάδιο σχεδόν παγκόσμια οδηγός μας. Ας Σκούζουν όσο θέλουν τα κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι οι Μανιαδάκηδες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://www.kkeml.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82/ Ο Οπορτουνιστικός συρφετός παλεύει με την ...χούφτα του... και τα παραμύθια του για ...εξάρτηση αποικία υποτέλεια φεουδαρχία.... Μιλάμε για Τσίρκο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η 3η Ολομέλεια του 1930 υιοθέτησε προγραμματικά το παραπάνω τελευταίο σημείο της απόφασης του 6ου Συνεδρίου της ΚΔ, ότι δηλαδή η επανάσταση στην Ελλάδα θα ήταν προλεταριακή.

    Περίπου δύο μήνες μετά από την Εκκληση της ΚΔ και την εκλογή του Νίκου Ζαχαριάδη ως Γραμματέα της ΚΕ, συνήλθε στη Χαλκίδα η 4η Ολομέλεια (δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη του 1931)16, που τοποθετήθηκε με το ίδιο περιεχόμενο σχετικά με τη στρατηγική του ΚΚΕ: «Με την εργατική τάξη και τα εκμεταλλευόμενα λαϊκά στρώματα της πόλης και του κάμπου, με όλα τα τμήματα της ΚΔ που βαδίζουν επικεφαλής της πάλης κατά του καπιταλισμού [...] εμπρός στην πάλη για την επαναστατική διέξοδο από την κρίση, για τον κόκκινο Οχτώβρη στην Ελλάδα, για το σοσιαλισμό»17.

    Εχει σημασία ν’ αναφερθεί ότι η 4η Ολομέλεια έκανε λόγο για «ελληνικό ιμπεριαλισμό που συμμετέχει στις πολεμικές προετοιμασίες για το μοίρασμα της λείας» και για «επαναστατική διέξοδο απ’ την κρίση»18. Με βάση την παραπάνω γενική γραμμή κινήθηκε το ΚΚΕ και το επόμενο διάστημα.

    Το Δεκέμβρη του 1932 συνήλθε στη Χαλκίδα η 5η Ολομέλεια της ΚΕ, μερικούς μήνες μετά από τη 12η Ολομέλεια της ΕΕΚΔ (Αύγουστος-Σεπτέμβρης 1932). Η τελευταία είχε καθορίσει ως εξής τα καθήκοντα της πάλης των ΚΚ: «…1) ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου 2) ενάντια στο φασισμό και την αντίδραση 3) ενάντια στον επερχόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και ενάντια στην επέμβαση κατά της Σοβιετικής Ενωσης»19.

    Η 12η Ολομέλεια της ΕΕΚΔ σωστά εκτίμησε ότι η άνοδος του φασισμού αποτελούσε συγκέντρωση δυνάμεων της αστικής τάξης στον αγώνα της κατά των επαναστατικών δυνάμεων και υπέδειξε στο ΚΚ Γερμανίας να προβάλει το σύνθημα της πάλης για τη σοβιετική σοσιαλιστική Γερμανία σε αντιπαράθεση με την επιδίωξη του κεφαλαίου να εγκαθιδρύσει φασιστική δικτατορία.

    Σε σχέση με τα παραπάνω καθήκοντα, η 5η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ κατέληξε στα εξής: «…η εξουσία της κυρίαρχης τάξης δεν θα πέσει αυτόματα. Μόνο η επαναστατική πάλη του προλεταριάτου και των άλλων εργαζόμενων μαζών με επικεφαλής το ΚΚΕ θα ανακόψει την επίθεση του κεφαλαίου, θα θέσει φραγμό στην πείνα και στη φασιστική άνοδο, θα ματαιώσει τους πολεμικούς σκοπούς και τις αντισοβιετικές προπαρασκευές και θα γκρεμίσει τη διχτατορία των εκμεταλλευτών και διά μέσου του ελληνικού Κόκκινου Οχτώβρη θα στήσει ψηλά τη σημαία της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Ελλάδας»20.

    Στα ίδια χρόνια (1931-1933) διαμορφώθηκε ανάλογα και η θέση του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η πάλη εναντίον του συνδεόταν με την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου στην Ελλάδα. Στις 18 Ιούλη 1933 το ΠΓ υπογράμμιζε την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και καλούσε το προλεταριάτο και τους εργαζόμενους χωρικούς να παλέψουν: «…κατά των εξοπλισμών [...] για τη μη πληρωμή πεντάρας στους ντόπιους και ξένους ληστές, για την υπεράσπιση της Σοβιετικής Ενωσης, για τη μετατροπή του ιμπεριαλιστικού πολέμου σ’ εμφύλιο, κατά της ελληνικής πλουτοκρατίας»21.Εχει καταγραφεί, για παράδειγμα, η μαρτυρία του Φρανς Ζούπκα, μέλους της ΚΕ του ΚΚ Τσεχοσλοβακίας, συγκρατούμενου του Ζαχαριάδη στο Νταχάου, ο οποίος έγραψε αργότερα σε έκθεσή του προς το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: «Θυμάμαι, με πολλή περηφάνια μιλούσε πάντα για τους αγώνες των Ελλήνων ανταρτών και τους έθετε πάνω από όλους. Ηταν πεπεισμένος ότι στην Ελλάδα η εργατική τάξη είναι ικανή μόνη της να νικήσει και ότι στην Ελλάδα μετά την ήττα του φασισμού μπορεί να γίνει μόνο δικτατορία του προλεταριάτου. Δεν θεωρούσε αναγκαίο και ούτε πίστευε στη δυνατότητα δημιουργίας πλατειού αντιφασιστικού μετώπου όλων των προοδευτικών δυνάμεων»26.https://www.komep.gr/m-article/I-STRATIGIKI-TOY-KKE-ME-GG-TIS-KE-TON-NIKO-ZAXARIADI-1931-1956/ Καλή χώνεψη στα εξαπτέρυγα της ...πασοκάρας.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η απαίτηση για τον αφανισμό της σύγχρονης Μήδειας, από ένα κομμάτι της κοινωνίας (πραγματικά εύχομαι μικρό), δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η εξαφάνιση του ειδώλου τους, που αντανακλάται στο πρόσωπο της μάνας. Τον "καθρέφτη" τους στοχεύουν.

    Η άποψη, όμως, ότι χάσαμε σε όλα τα επίπεδα είναι άκρως πεσιμιστική.

    Φωτογραφίες από ανώνυμους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας να αφήνουν λουλούδια στην πόρτα της οικίας, επιβεβαιώνει τα λόγια του Μπρέχτ στο "Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου" για το ελάττωμα του ανθρώπου: Ξέρει να σκέφτεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το συγκλονιστικο σ αυτην την περιπτωση και που το κανει πρωτογνωρο και ΜΟΝΑΔΙΚΟ στα παγκοσμια σκηνικα ειναι οτι αυτο δεν ηταν στιγμιαιο ή εν βρασμο αλλα ΜΕΔΟΔΟΛΟΓΙΚΑ σχεδιασμενο σε ολη του την λεπτομερεια επι 3 σχεδον χρονια

      Διαγραφή
  9. ......Στις απεργιακές σημαίες, όμως, είναι και η απαίτηση για κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, επιστέγασμα και προμετωπίδα της αντεργατικής επίθεσης. Ήδη πολλά σωματεία και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι απειθαρχούν στις αντιδραστικές διατάξεις του. Κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γιατί πολλές δυνάμεις, και το ΠΑΜΕ, κατάργησαν την… κατάργησή του αλλά και οποιαδήποτε αναφορά σε αυτόν στα απεργιακά τους καλέσματα. Όταν μάλιστα λίγους μήνες πριν είχε διαφανεί η δυνατότητα –μέσα από την ισότιμη κοινή δράση– να συγκροτηθεί μια ευρεία συμπαράταξη σωματείων και οργάνων του μαζικού κινήματος που θα οργάνωναν σχέδιο απεργιακής κλιμάκωσης για την ανατροπή-κατάργηση του νόμου. Κάτι που ναρκοθετήθηκε, περιορίστηκε, αναβλήθηκε και τελικά διαλύθηκε με ευθύνη του ΠΑΜΕ. Και το σύνθημα «τέρμα στην επίθεση στα δημοκρατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία. Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και απειθαρχία στην εφαρμογή του. Κανένα σωματείο να μην εγγραφεί στο ΓΕΜΗΣΟΕ, δεν εφαρμόζουμε τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες», πρέπει να βροντοφωναχτεί στις 6 Απρίλη.Με πλατιά, ταξική συσπείρωση σωματείων και επιτροπών αγώνα, για τον συντονισμό των αγώνων, την άμεση κλιμάκωσή τους, τη μάχη διαρκείας για την ήττα της αντεργατικής πολιτικής. Για έναν άλλο συσχετισμό στο κίνημα. Το σχέδιο του υποταγμένου συνδικαλισμού, σκόπιμα αποσπασματικό, άνευρο πολιτικά και μίζερο διεκδικητικά, δεν μπορεί να εμπνεύσει. Δεν αμφισβητεί το υπάρχον εργοδοτικό, ευρωενωσιακό και κυβερνητικό πλαίσιο, γι’ αυτό και δεν μπορεί να νικήσει. Τώρα είναι η ώρα οι τάσεις εργατικής χειραφέτησης να γίνουν μαζικό κίνημαhttps://prin.gr/2022/04/apergia-6/............................................. Η Πρόσκληση για συμπόρευση με τους Κομμουνιστές στην κοινωνική συμμαχία ισχύει για όλους χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστές με μοναδικό κριτήριο συμμετοχής το ταξικό. Διεκδικούμε προσωρινά μέτρα ανακούφισης και στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση βάζουμε την πρόταση εξουσίας για έξοδο απο την Ε.Ε κοινωνικοποίηση των βασικών συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου μακριά απο οποιαδήποτε κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού. Δεν ξεπλένουμε τα εγκλήματα της ...πασοκάρας.. ΤΑΞΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΑΞΗ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι πολιτικές της ΕΕ «ξερίζωσαν» φτωχούς αγρότες και πρωτογενή τομέα

    Πλάι σε όλα αυτά, να θυμίσουμε την παρακμή της εγχώριας βιομηχανίας λιπασμάτων, καθώς τις δεκαετίες 1960-1980 παρήγαγε ένα εκατ. τόνους, αλλά κράτος και κεφάλαιο οδήγησαν σε λουκέτα και αναδιαρθρώσεις. Το 2018 η Ελλάδα είχε δυσθεώρητο εμπορικό έλλειμμα στα αγροτικά εφόδια, σχεδόν 350 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας την εξάρτηση από διεθνείς παράγοντες. Όσον αφορά την παραγωγή τροφίμων, έκλεισαν γαλακτοβιομηχανίες (ΑΓΝΟ) και αρτοβιομηχανίες (Κατσέλης), η άλλοτε κραταιά βιομηχανία ζάχαρης έχει περιθωριοποιηθεί και η Αγροτική Τράπεζα ξεπουλήθηκε.

    Για να ανατραπεί η ζοφερή προοπτική της έλλειψης βασικών διατροφικών αγαθών, οι εργαζόμενοι και οι φτωχομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι πρέπει να παλέψουν για ανατροπή του παραγωγικού μοντέλου που στηρίζεται στο κέρδος σε βάρος των αναγκών του λαού.https://prin.gr/2022/04/trofima/............. Ο Καπιταλισμός ήταν υποχρεωμένος να παραχωρεί ορισμένα ψίχουλα γιατί υπήρχε διαφορετικός διεθνής συσχετισμός με την ΕΣΣΔ έστω και σε πορεία ανατροπής είχε κινδυνέψει με την ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ και χρειαζόταν να ενσωματώσει συνειδήσεις. Σήμερα σε τελείως διαφορετικές συνθήκες τα παίρνει όλα πίσω και μόνο ο Σοσιαλισμός με δικτατορία του προλεταριάτου θα δώσει την λύση. Για αυτό το λόγο οι Τροτσκιστές αντεπαναστάτες του ΝΑΡ πουλάνε οπορτουνιστικά κουραφέξαλα. Δεν θα τους περάσει. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ......Κάτι ανάλογο δεν έκανε και ο δικτάτορας Μεταξάς, κατ’ επιταγή και του Αγγλικού ιμπεριλισμού, πολεμώντας ενάντια στην εισβολή της Ιταλίας του Μουσολίνι στην Ελλάδα; Τότε ο Ν. Ζαχαριάδης δεν χαρακτήρισε “ιμπεριαλιστικό” τον πόλεμο, αλλά ζήτησε να πολεμήσει ο ελληνικός λαός, ανεξαρτήτως του χαρακτήρα της ελληνικής κυβέρνησης και των Άγγλων “κηδεμόνων” της, τους Ιταλούς εισβολείςhttps://iskra.gr/zelenski-stin-elliniki-vouli-athliotita-nd-syriza-kinal-ypokrisiakke-mera-geloiotitavelopoulos/......... Σκούζουν τα φερέφωνα του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού κατηγορώντας το ΚΚΕ γιατί δεν διαλέγει στρατόπεδο στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας και σαν επιχείρημα μας σερβίρει τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ότι είχε διαλέξει δήθεν ιμπεριαλιστή.... Ενημερώνουμε λοιπόν πως ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ απο την απομόνωση έγραψε τρία γράμματα για τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο 2ο και 3ο ΑΝΟΙΧΤΑ με τον Μανιαδάκη να τα θάβει. Και ακριβώς εδώ είναι το πρόβλημα του ΚΚΕ την δεκαετία του 40 ότι δεν ακολούθησε αυτή την γραμμή του Ιμπεριαλιστικού πολέμου που ήταν και της Κ.Δ μέχρι το 1935 που επικράτησε ο οπορτουνισμός με τραγικό αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό στον Καπιταλισμό με όχημα το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ που δεν διεκδίκησε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 οδηγώντας τον λαό δεμένο χειροπόδαρα στη σφαγή. Αφιερωμένο στο Λαφαζάνη και όλο τον οπορτουνιστικό συρφετό. Τα κόλπα τους ψόφησαν το 1991. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 05/04/1945

    Συνήλθε η 11η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ για να εξετάσει τη δράση του Κόμματος την περίοδο της Κατοχής και της Αντίστασης και να καθορίσει τα νέα του καθήκοντα. Αναγνωρίστηκαν απαράδεκτες υποχωρήσεις και λάθη στο Λίβανο και τη Καζέρτα, όπως και ότι δεν υπήρξε σαφής αντίληψη για το ρόλο των Εγγλέζων στη σύγκρουση. Ωστόσο, η Ολομέλεια δεν μπόρεσε να επαναπροσδιορίσει την στρατηγική του Κόμματος σε επαναστατική γραμμή, επιμένοντας στη λογική της ομαλής δημοκρατικής εξέλιξης.

    Μεταξύ άλλων η 11η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ καταδίκασε τη στάση του Άρη Βελουχιώτη (παραβίαση της αρχής του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, διαφωνία και αυτονόμηση από τη συλλογική δράση επί των αποφάσεων του Κόμματος) και τον διέγραψε από μέλος του ΚΚΕ. Ο Άρης Βελουχιώτης αποκαταστάθηκε πολιτικά με απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης στις 16/7/2011 (Δοκίμιο Ιστορίας, Β’ Τόμος, σελ.609-610, εκδ. Σύγχρονη Εποχή)............. Αποκαταστάθηκε και κομματικά το 2018 γιατί απο την μελέτη για την διόρθωση του 1ου δοκιμίου προέκυψε ότι το ΚΚΕ την δεκαετία του 40 δεν λειτουργούσε συλλογικά....7. Η δύναμη του Κόμματος βρίσκεται πρώτα απ' όλα στην ιδεολογικοπολιτική του ποιότητα, στην ικανότητά του να δρα ως κόμμα επαναστατικό. Αρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό ήταν και το οργανωτικό πρόβλημα: Η οργανωτική χαλαρότητα στο Κόμμα, σε συνδυασμό με ορισμένη διάχυση του ΚΚΕ στις γραμμές του ΕΑΜ, η ορμητική μαζικοποίηση του Κόμματος και η σχετικά εύκολη στρατολογία, δίχως την ανάλογη ιδεολογικοπολιτική προετοιμασία και την απαιτούμενη εσωκομματική ζωή, είχαν ως αποτέλεσμα η κομματική - κομμουνιστική συνείδηση λίγο να διαφέρει από την ΕΑΜική.

    Η διάκριση των οργάνων του ΚΚΕ από αυτά του ΕΑΜ ήταν ελάχιστα ορατή και η όποια αυτοτέλεια του Κόμματος περιοριζόταν στον κεντρικό καθοδηγητικό πυρήνα και σε καθοδηγητικά όργανα μεγάλων Οργανώσεων. Επομένως η κομμουνιστική διαπαιδαγώγηση, προετοιμασία και ετοιμότητα των κομματικών δυνάμεων ήταν πολύ κατώτερη σε σχέση με τις ανάγκες και απαιτήσεις της ταξικής πάλης.https://gkagkarin.blogspot.com/2021/11/ko.html ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://fadomduck2.blogspot.com/2022/04/blog-post_4.html Το ...ΚΕΚΡ μπαίνοντας κάτω απο την σημαία του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού είναι συνένοχο για την σφαγή του λαού στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας μεταξύ ΡΩΣΙΑΣ ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε για μερίδιο απο την λεία βουτηγμένο στο αίμα των λαών. Ο Φασισμός είναι το μακρύ ανοιχτά δολοφονικό χέρι της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και όποιος λέει πως αστικές δυνάμεις θα ...πολεμήσουν το φασισμό στην καλύτερη περίπτωση κοιμάται όρθιος. Ολες αυτές τις οπορτουνιστικές παπάτζες το ΚΚΕ τις άφησε πίσω το 1991... έχοντας βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα απο την ιστορική του διαδρομή ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1944. Και δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε βήμα πίσω.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. https://www.kordatos.org/anaksi-kordatou-apergia-6-4-2022/ Η Αυριανή απεργία αποτελεί σταθμό για την ενίσχυση παντού της κοινωνικής συμμαχίας σε Αντικαπιταλιστική Αντιμονοπωλιακή πορεία και το ΚΚΕ καλεί όλους σε συμπόρευση με μοναδικό κριτήριο το ταξικό μακριά απο διασπαστικά κόλπα με αριστερούς και ...δεξιούς... Διεκδικούμε προσωρινά μέτρα ανακούφισης και βάζουμε στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση την πρόταση εξουσίας για έξοδο απο την Ε.Ε με κοινωνικοποίηση των βασικών συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου που αποτελεί τη μοναδική λύση για το λαό μακριά απο οποιαδήποτε κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού που προσπαθεί να μας εγκλωβίσει ο οπορτουνιστικός συρφετός των Μανιαδάκηδων. Ταξική ενότητα και αγώνας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
    Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

    Απαιτείται αυτοτελής πάλη ενάντια στα μονοπώλια, στις αστικές τάξεις, για την ανατροπή του καπιταλισμού, την ενίσχυση της ταξικής πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για τον σοσιαλισμό!Μετά από πρωτοβουλία του ΚΚ Ελλάδας, του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, του ΚΚ Μεξικού και του ΚΚ Τουρκίας, Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από μια σειρά χωρών εξέδωσαν Κοινή Ανακοίνωση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Αναλυτικά, το κείμενο της Ανακοίνωσης έχει ως εξής:

    «Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

    Απαιτείται αυτοτελής πάλη ενάντια στα μονοπώλια, στις αστικές τάξεις, για την ανατροπή του καπιταλισμού, την ενίσχυση της ταξικής πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για τον σοσιαλισμό!

    1. Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που υπογράφουμε αυτήν την Κοινή Ανακοίνωση τασσόμαστε ενάντια στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, που αποτελεί μια από τις συνέπειες της τραγικής κατάστασης που διαμορφώθηκε για τους λαούς μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης. Είναι έκθετες τόσο οι αστικές όσο και οι οπορτουνιστικές δυνάμεις, που για χρόνια πολεμούσαν την ΕΣΣΔ και πρόσφατα γιόρτασαν και τα 30 χρόνια από τη διάλυσή της, αποσιωπώντας το γεγονός πως η παλινόρθωση του καπιταλισμού σήμανε τη διάλυση ιστορικών εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων και επανέφερε τους λαούς της ΕΣΣΔ στην εποχή της ταξικής εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 7. Το συμφέρον της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων επιβάλλει να ενισχυθεί το ταξικό κριτήριο στην ανάλυση των εξελίξεων, να χαράξουμε τον δικό μας αυτοτελή δρόμο ενάντια στα μονοπώλια, στις αστικές τάξεις, για την ανατροπή του καπιταλισμού, την ενίσχυση της ταξικής πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για τον σοσιαλισμό, που παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ».

    Τα Κόμματα που υπογράφουν την Κοινή Ανακοίνωση

    ΚΚ Αζερμπαϊτζάν
    Κόμμα Εργασίας Αυστρίας
    ΚΚ Βελγίου
    Κίνημα «Τσε Γκεβάρα» (Ενωση των Κομμουνιστών στη Βουλγαρία)
    Κομμουνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Γαλλίας (PCRF)
    ΚΚ Ελλάδας
    ΚΚ Ελ Σαλβαδόρ
    ΚΚ Κουρδιστάν - Ιράκ
    Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας
    ΚΚ των Εργατών της Ισπανίας
    Μέτωπο Κομμουνιστών (Ιταλία)
    Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν
    Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας
    ΚΚ Μεξικού
    ΚΚ Μπαγκλαντές
    Νέο ΚΚ Ολλανδίας
    Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας
    ΚΚ Πακιστάν
    Περουάνικο ΚΚ
    Ρουμανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα
    ΚΚ Σουαζιλάνδης
    Σουδανέζικο ΚΚ
    ΚΚ Σουηδίας
    ΚΚ Τουρκίας
    Φιλιππινέζικο ΚΚ [PKP 1930]
    ΚΚ Φινλανδίαςhttps://www.rizospastis.gr/story.do?id=11597786 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 06/04/1947

    Ο Ν. Ζαχαριάδης περνά κρυφά τα ελληνογιουγκοσλαβικά σύνορα και φτάνει στο Βελιγράδι. Από κει στέλνει μαζί με τον Γ. Ιωαννίδη «Απόρρητες Οδηγίες» προς το Μ. Βαφειάδη (17 Απρίλη) εκθέτοντας τα νέα καθήκοντα του ΔΣΕ.

    «Απόρρητες Οδηγίες»

    Μεταξύ αυτών: η μετατροπή του από αντάρτικο σε τακτικό στρατό και η δημιουργία ελεύθερης περιοχής με λαϊκή δημοκρατική συγκρότηση και λειτουργία............ Οσοι παρέμειναν στα βουνά μαζί με τον ΑΡΗ μετά το έγκλημα στη Βάρκιζα η λαοκρατία ευρωκομουνισμός τους κατηγόρησε για ...τυχοδιώκτες.... Μπήκαν υπό την καθοδήγηση του Π.Γ με την επιστροφή του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ μετά της 30 Μάη του 1945. Απο την 1η μέρα πίεζε για όλο το βάρος στον ένοπλο αγώνα την στιγμή που η θεωρία πολιτικών μετώπων και σταδίων καθυστερούσε σπέρνοντας αυταπάτες δίνοντας το χρόνο στους καπιταλιστές να ανασυγκροτήσουν το κράτος τους και να περάσουν στην τελική σύγκρουση τέλη 47. 2η Ολομέλεια Φλεβάρης 1946. 3η Ολομέλεια Σεπτέμβρης 1947. 19 ολόκληρους μήνες καταστροφική καθυστέρηση με οπορτουνιστικά κουραφέξαλα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. .....Το ΠΑΜΕ, που συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα, αν και είχε την πιο μαζική συγκέντρωση από τις τρεις, δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν και στα καλύτερά του. Προφανώς, επέδρασε η όλη του στάση εδώ και μήνες, σε πλήρη ακολουθητισμό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και χωρίς την παραμικρή προσπάθεια δημιουργίας ενός διαφορετικού, αγωνιστικού κλίματος. Στάση που όχι μόνο δεν μπορεί να απαντήσει στις αγωνίες της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, αλλά φροντίζει να τις υποτάξει στο γενικότερο προεκλογικό κλίμα που αναδύει όλη του η κίνηση. Στάση που προδίδει την απροθυμία του πολιτικού φορέα του, του ΚΚΕ, να συγκρουστεί με την αστική πολιτική και αποτελεί μόνιμο χαρακτηριστικό του, που έχει εμπεδωθεί τόσο στον κόσμο του όσο και στον κόσμο που επηρεάζει.https://antigeitonies3.blogspot.com/2022/04/blog-post_72.html........ Η απόδειξη πως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Πρόβλημα θα υπάρχει όταν σταματήσουν να Σκούζουν. Το ΠΑΜΕ και η κοινωνική συμμαχία δεν είναι συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ. Είναι Ταξικό Μέτωπο και συμμαχία που μπορεί να συμμετέχει ο κάθε εργάτης αυτοαπασχολούμενος και φτωχός αγρότης με μοναδικό κριτήριο το ταξικό μακριά απο πλαστούς διασπαστικούς διαχωρισμούς αριστερός ...δεξιός.... Παλεύουμε για προσωρινά μέτρα ανακούφισης και στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση βάζουμε την πρόταση εξουσίας των για έξοδο απο την Ε.Ε με κοινωνικοποίηση των βασικών συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου μακριά απο οποιαδήποτε κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού. Ας Σκούζουν όσο θέλουν τα εξαπτέρυγα της ...πασοκάρας.... είναι η πυξίδα μας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. https://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/291879/apeleytherosi-ton-syllifthenton-zitisan-syriza-kai-ergatiko Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι... με τους αλήτες του σύριζα. Αυτοί που έκαναν τα ίδια 4.5 χρόνια μαζί με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ σήμερα Σκούζουν ενάντια στην κακιά ...δεξιά.... Τσιράκια του Καπιταλισμού δεν τσιμπάμε.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/diethni/2903-polemos-stin-oukrania Το κεντρίστικο οπορτουνιστικό βαρίδι του Κάουτσκι ο Μανιαδάκης Καλαματιανός κάτω απο την σημαία του Ρώσικου και Κινέζικου ιμπεριαλισμού καμαρώνει για το κατάντημα του. Απο αυτή τη σαπίλα γλίτωσε το ΚΚΕ μετά το 1991 στην πορεία αποκατάστασης των Μπολσεβίκικων χαρακτηριστικών του. Ας Σκούζει όσο θέλει το οπορτουνιστικό καρακόλι του καπιταλισμού είναι η καλύτερη δικαίωση για το ΚΚΕ. Ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος ήταν ιμπεριαλιστικός απο την αρχή μέχρι το τέλος και απο τις δύο μεριές των καπιταλιστικών χωρών. Το ΚΚΕ δεν διαλέγει Ιμπεριαλιστή. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή