Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Ενας σύγχρονος ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

 


ΙΑΣΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Αυτό το παλληκάρι μας κάνει πραγματικά υπερήφανους ...Αφησε ξοπίσω την ζωή του για να ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ σε ανθρώπινα ναυάγια της ζωής , να γλυτώσει ,να περιθάλψει ,να περισ'ωσει ότι μπορεί να περισωθεί .Αγώνας τιτάνιος αυτός και χωρίς ΚΑΜΜΙΑ ανταμοιβή ,παρά μόνο την ήσυχη συνείδηση του σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!
Πόσοι απο εμάς έχουμε τα κότσια να το κάνουμε αυτό ????
Πόσοι βλέπουμε την ζωή έξω από τα στενά πλαίσια του "δούναι και λαβείν"?



H δήλωσή του Ιάσονα Αποστολόπουλου:
«Δυστυχώς, δεν έχω πολύ χρόνο να ασχοληθώ αναλυτικά με αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή είμαι στην κεντρική Μεσόγειο στο διασωστικό καράβι “Geo Barents", των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.



Οι προτεραιότητες μας εδώ είναι διαφορετικές. Από τις 2 Ιούλη, είμαστε αποκλεισμένοι από το ιταλικό λιμενικό στο λιμάνι της Augusta, δεν μας αφήνουν να σαλπάρουμε, δεν μπορούμε καν να βγούμε στην ακτή μας και μας έχουν στα ανοιχτά με άγκυρα.
Λίγα μίλια παραπέρα, εκατοντάδες άνθρωποι παλεύουν καθημερινά για την ζωή τους πάνω σε μισοδιαλυμένα φουσκωτά, αντιμέτωποι με τα κύματα αλλά και την απόλυτη αδιαφορία των ευρωπαϊκών λιμενικών αρχών.
Όσοι άνθρωποι καταφέρουν να επιζήσουν, επιστρέφονται στα σκλαβοπάζαρα και τα κέντρα βασανιστηρίων της Λιβύης σε κοινές επιχειρήσεις Frontex-λιβυκού λιμενικού.
Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε και όσοι δεν θέλουνε να μιλάμε για αυτήν, αποκρύπτουν και ουσιαστικά υποθάλπουν ένα συνοριακό ευρωπαϊκο καθεστώς που καθημερινά παράγει μαζικό θάνατο, βία και εξαθλίωση».
Πηγή: thepressproject.gr


ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ ΤΡΕΙΣ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ.....


Μετά από 14 ώρες εξοντωτικού ελέγχου, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να κατασχέσουν το καινούριο διασωστικό καράβι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, «Geo Barents», μετά το πρώτο του ταξίδι στην Μεσόγειο.
Το έγκλημα του;
Το πλήρωμα διέσωσε 410 ανθρώπους από πνιγμό και από τα βασανιστήρια στα λιβυκά κέντρα κράτησης.
Το Geo Barents είναι μακράν το μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο διασωστικό καράβι που έχει βγει ποτέ στην θάλασσα, παρόλ αυτά οι αρχές βρήκαν-ή μάλλον εφηύραν-«τεχνικές παρατυπίες».
Μας λένε ότι το πλοίο δεν είναι ασφαλές για τους πρόσφυγες (!), άρα πρέπει να το κρατήσουν.
Στην μετά Σαλβίνι εποχή, αυτός είναι πλέον ο πιο ανώδυνος πολιτικά και αθόρυβος κοινωνικά τρόπος ποινικοποίησης της διάσωσης.
Από το 2019 έως σήμερα, το ιταλικό κράτος έχει κατασχέσει συνολικά 13 καράβια του πολιτικού στόλου διάσωσης. Αυτό ισοδυναμεί με 1.078 ημέρες θαλάσσιου μπλόκου, όπου εκατοντάδες διασώστες εμποδίζονται από το να σώζουν ζωές στη θάλασσα.
Αυτή την στιγμή, 5 διασωστικά πλοία βρίσκονται υπό διοικητική κράτηση, την ώρα που σχεδόν καθημερινά μαθαίνουμε για αόρατα ναυάγια στην κεντρική Μεσόγειο.
Την τελευταία βδομάδα, δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται σε ανεξάρτητα περιστατικά στα ανοιχτά της Τυνησίας, στα ανοιχτά της Ιταλίας και στα ανοιχτά της Λιβύης, ενώ χιλιάδες άλλοι έχουν επιστραφεί με την βία στα κέντρα των συμμοριών της Λιβύης.
———————————————————————-








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου