Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Μια υπέροχη είδηση.

 


Εμβολιάστηκε κατά του καρκίνου ο πρώτος άνθρωπος, εμβόλιο που αφορά τον μη χειρουργίσιμο καρκίνο και άρα τον πλέον δύσκολο και επομένως δυσμενούς προγνώσεως.
Το εμβόλιο, τεχνολογίας mRNA, θα επιτίθεται στις κακοήθειες δημιουργώντας "μάχιμα" νεοαντιγόνα.
Το στοίχημα της τεχνολογικής επανάστασης είναι ο υγιής άνθρωπος.
Το "υγιής" το προσφέρει η επιστήμη και η τεχνογνωσία, όμως η υγειονομική ταυτότητα δεν είναι και άμοιρη επιπλοκών.
Το "άνθρωπος" είναι πολυπαραγοντικό, έχει πολιτική, κοινωνική, εργασιακή και εξατομικευμένη συνιστώσα και πρέπει ήδη να προβληματίζει, να ευαισθητοποιεί και να αποτελεί την πιο δραστική ακίδα της ουσίας μας, διότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο επινεφρίδια, τριχοειδή αγγεία και πάγκρεας.
Ο άνθρωπος έχει και ψυχική υπόσταση και ιδεολογική οντότητα και κυρίως συναισθήματα, αυτά είναι η βασικότερη αντλία ζωής του, συναισθήματα που διαμορφώνονται μέσα από την επικοινωνία και την κοινωνικότητά του, μέσα απ το ασφαλές εργασιακό περιβάλλον και την ψυχική του υγεία.
Μέσα από τις σχέσεις του και τα ιδεώδη του.
Ας υπηρετήσει η επιστήμη τον άνθρωπο.
Αυτό είναι το ζητούμενο απέναντι στο αδηφάγο καπιταλιστικό μοντέλο του αλλοτριωμένου, αποξενωμένου, ψυχρόαιμου, βαλλόμενου εργασιακά και κοινωνικά, υγιεινιστή μετανθρώπου.
Εν ολίγοις ωραιότατο το ζην, αλλά επιθυμούμε και το ευ ζην.
Να ζούμε δηλαδή ως άνθρωποι.
Πρέπει να ενισχυθεί και να θωρακιστεί το "ευ" απέναντι στο σκέτο "ζην", διότι αλλιώς ό,τι κερδίζουμε ως χρόνο ζωής θα το χάνουμε στην ποιότητα ζωής μας.

Από Αριστέα Σερεμέτη (Χειρουργός Οδοντίατρος )













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου