Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ





 Με άμεση κινητοποίηση και λαϊκές διαδηλώσεις υπεράσπισης της κουβανικής επανάστασης την Κυριακή σε όλες τις περιφέρειες και τις πόλεις του νησιού, μετά από κάλεσμα του ΚΚ Κούβας, δόθηκε απάντηση στο εξελισσόμενο νέο ιμπεριαλιστικό σχέδιο ενάντια στην Κούβα και το λαό της, το οποίο εκδηλώθηκε την ίδια μέρα, με την πρόκληση αντιδραστικών διαδηλώσεων με αντικομμουνιστικά συνθήματα και συνθήματα για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Εκμεταλλευόμενες τις δυσκολίες και τις ελλείψεις που προκαλούν ο απάνθρωπος οικονομικός αποκλεισμός της Κούβας από τις ΗΠΑ, οι ασφυκτικές πρόσθετες κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ και διατηρεί στο ακέραιο η κυβέρνηση Μπάιντεν, σε συνθήκες πανδημίας, διάφορες αντεπαναστατικές ομάδες μέσα στην Κούβα, σε άμεση σύνδεση με κεντρικά επιτελεία των ΗΠΑ και με την αντικουβανική μαφία με έδρα το Μαϊάμι, προετοίμαζαν εδώ και καιρό την οργάνωση «λαϊκών διαμαρτυριών».

Καμουφλαρισμένες πίσω από προβλήματα στην ηλεκτροδότηση του νησιού που έχουν ενταθεί από τα τέλη Ιούνη - ως αποτέλεσμα ακριβώς των πολύμορφων συνεπειών του βάρβαρου αποκλεισμού από τις ΗΠΑ - αλλά και πίσω από την τρέχουσα έξαρση της πανδημίας για τα δεδομένα της Κούβας (με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων κατοίκων μετρά συνολικά περίπου 1.500 θανάτους από την αρχή της πανδημίας), οι εν λόγω αντεπαναστατικές ομάδες οργάνωσαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καμπάνιες με συνθήματα όπως «SOS Cuba"»και «SOS Matanzas» (η περιφέρεια με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού) και απευθύνουν καλέσματα για «ανθρωπιστική επέμβαση» και «ανθρωπιστικούς διαδρόμους».




Ξεκινώντας με ένα τέτοιο περιτύλιγμα, ενορχήστρωσαν την Κυριακή στην Αβάνα και σε ορισμένες άλλες πόλεις διαδηλώσεις με αντεπαναστατικά συνθήματα, του τύπου «Κάτω η δικτατορία», οι οποίες προκειμένου να εντείνουν την προβοκάτσια κατέληξαν σε πολλές περιπτώσεις σε επιθέσεις στις δυνάμεις ασφαλείας, σε βανδαλισμούς και πλιάτσικο σε καταστήματα.

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚ Κούβας, με τον Πρώτο Γραμματέα της ΚΕ και πρόεδρο της χώρας, Μιγκέλ Ντίας - Κανέλ να απευθύνει με διάγγελμά του κάλεσμα «σε όλους τους επαναστάτες της χώρας μας, σε όλους τους κομμουνιστές, να βγουν στους δρόμους σε κάθε μέρος όπου πραγματοποιούνται τέτοιες προβοκάτσιες σήμερα, από τώρα και όλες αυτές τις μέρες», σημειώνοντας πως «δεν θα παραδώσουμε την κυριαρχία μας, ούτε την ανεξαρτησία του λαού ούτε την ελευθερία αυτού του έθνους».

Ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα, μέλη του ΚΚ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας, εργαζόμενοι και λαϊκές δυνάμεις, διαδήλωσαν στην Αβάνα και σε όλο το νησί με συνθήματα υπέρ της κουβανικής επανάστασης, με σημαίες της Κούβας και της 26ης Ιούλη, φωνάζοντας ότι «Οι δρόμοι ανήκουν στους επαναστάτες και όχι στους μισθοφόρους».

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε μαζί με στελέχη του Κόμματος και της κυβέρνησης, απαντώντας σε αντιδραστικά επιτελεία που ισχυρίζονται ότι το ΚΚ κάλεσε στους δρόμους «τον λαό απέναντι στο λαό», ο Μ. Ντίας - Κανέλ ανέφερε: «Εμείς καλέσαμε το λαό να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, την Επανάστασή του».




Παρεμβάσεις ΗΠΑ - ΕΕ υπέρ του προβοκατόρικου σχεδίου

Σπεύδοντας άμεσα να «αξιοποιήσει» το νέο προβοκατόρικο σχέδιο των ΗΠΑ εναντίον της Κούβας, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ συμπαραστέκονται στο λαό της Κούβας και το αίτημά του για ελευθερία και απαλλαγή από την τραγική λαβή της πανδημίας και τις δεκαετίες καταστολής και οικονομικών δεινών που υπέστησαν από το αυταρχικό καθεστώς».

Από κοντά, η αντικουβανική μαφία που δρα στις ΗΠΑ, οργάνωσε αντίστοιχη αντικομμουνιστική διαδήλωση στο Μαϊάμι, με τον δήμαρχο Φρ. Σουάρες να καλεί τις ΗΠΑ «να αναλάβουν δράση», ισχυριζόμενος ψευδώς ότι η στρατιωτική αστυνομία της Κούβας πυροβολεί άοπλους διαδηλωτές...

Στο «χορό» των παρεμβάσεων προστέθηκε και η ΕΕ, με τον επικεφαλής της ευρωενωσιακής διπλωματίας, Ζ. Μπορέλ να εμφανίζεται ως υπερασπιστής του «δικαιώματος ειρηνικής έκφρασης του κουβανικού λαού» και να καλεί την κουβανική κυβέρνηση «να ακούσει αυτές τις διαμαρτυρίες δυσαρέσκειας»..


εδω οι "χιλιαδες"στην Φλοριντα δεν γεμιζουν ΤΑΧΙ 







https://www.facebook.com/eleni.markaki1/videos/331125891989468



902 πορταλ




28 σχόλια:

  1. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

    Τα εκτενή αποσπάσματα που παραθέσαμε απ’ αυτό το πολυσέλιδο έγγραφο, όσο και τα προηγούμενα, νομίζουμε πως δεν αφήνουν σε κανέναν αυταπάτες για το ρόλο του ιμπεριαλισμού ακόμα κι όταν φοράει το προσωπείο του «ειρηνικού». Το σε ποιο βαθμό αυτό συνειδητοποιήθηκε, καταπολεμήθηκε ή υιοθετήθηκε συνολικά από το κομμουνιστικό κίνημα της εποχής, είναι κάτι που πρέπει να προκύψει μέσα από παραπέρα μελέτες αντίστοιχων αρχείων και ιστορικών εξελίξεων στις σοσιαλιστικές χώρες.

    Το πόσο εκπληκτικά όμως οι εκτιμήσεις, ακόμα και κάποιες αυτούσιες εκφράσεις αυτών των αμερικάνικων εγγράφων συμπίπτουν μ’ αυτές των ρεβιζιονιστών της εποχής, ακόμα και μ’ αυτές των σύγχρονων οπορτουνιστών, ίσως συμβάλλει στο να κατανοήσουν περισσότεροι την ορθότητα της θέσης που το κομμουνιστικό κίνημα έχει υιοθετήσει εδώ και πάνω από έναν αιώνα, από τότε που εμφανίστηκαν οι πρώτοι απαρνητές και αποστάτες: Κάθε παρέκκλιση από τις αρχές του επιστημονικού σοσιαλισμού και άσχετα από προθέσεις αντικειμενικά μπαίνει στην υπηρεσία του ταξικού αντίπαλου της εργατικής τάξης, στην υπηρεσία του καπιταλισμού.

    Ή όπως εκτίμησε το ΚΚΕ, «είτε άμεσα, είτε έμμεσα ο οπορτουνισμός ανοίγει το δρόμο για το αδυνάτισμα των κομμουνιστικών κομμάτων. Αποτελεί την ιδεολογική βάση για να ευοδωθούν οι προσπάθειες του ιμπεριαλισμού να υποσκάψει και να αδυνατίσει το σοσιαλισμό»[17].
    https://www.komep.gr/m-article/918bb6ef-ff2b-11e9-95d7-3ed1504937da/..... Καλή χώνεψη Μανιαδάκη.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ΗΠΑ επικεφαλής όλου του Καπιταλιστικού κόσμου απο το 1960 επέβαλε εμπάργκο στην Κούβα για να ανατρέψει την Κουβανική επανάσταση που οικοδόμησε Σοσιαλισμό με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του Προλεταριάτου. Δεν χάνουμε απο τα μάτια μας πως τα τελευταία 13 χρόνια επικράτησε η οπορτουνιστική αντεπανάσταση που εφαρμόζει σταδιακά νόμους του καπιταλισμού. Ηδη έχουν εμφανιστεί τα παρασιτικά φαινόμενα του καπιταλισμού με πλουτισμό ταξικό διαχωρισμό στην κοινωνία που φέρνει φτώχεια και εξαθλίωση. Οσο θα βαθαίνει η εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού και θα αδυνατίζει ο κεντρικός σχεδιασμός και πλησιάζει η ανατροπή του Σοσιαλισμού στην ολοκλήρωση του τόσο θα γίνεται κόλαση η ζωή του Κουβανικού λαού. Το εμπάργκο των ΗΠΑ που συνεχίζεται δεν είναι πλέον όλου του καπιταλιστικού κόσμου. Είναι στην αντιπαράθεση τους με τους Ιμπεριαλιστές Ρωσίας Κίνας ΙΡΑΝ ώστε να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση όταν ολοκληρωθεί η ανατροπή του Σοσιαλισμού. Είμαστε στο πλευρό των Κομμουνιστών στην Κούβα που αυτή την στιγμή είναι μειοψηφία στο Κόμμα και τους ευχόμαστε να τσακίσουν την οπορτουνιστική 5η φάλαγγα ώστε να σώσουν τηον Σοσιαλισμό απο την ανατροπή. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στρατάρχη αν είναι εύκολο μία χάρη. Εχει δημοσιεύσει κατα καιρούς το Κόμμα με την σ.Χέλμη κάτι στοιχεία με το πόσα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και Μονοπώλια ελέγχουν καπιταλιστές στην Κούβα και πόσοι εργαζόμενοι είναι σε εκμετάλλευση με εξαρτημένη μισθωτή εργασία. Επειδή τα είχα και τα έχασα θα σου χρωστάω μεγάλη χάρη αν τα έχεις. ΒΕΝΣΕΡΕΜΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΚ. Στρατάρχη δεν πειράζει θα το ψάξω σε ευχαριστώ πολύ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Παναγιώτη καλημέρα,

      Επειδή μου κίνησε το ενδιαφέρον - περιέργεια η ερώτηση σου προς στον Στρατάρχη, έψαξα και βρήκα αυτό.

      https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9215999

      Ελπίζω να αναφέρεσαι σε αυτό.

      Διαγραφή
    3. Την καλημέρα μου Θοδωρή να είσαι πάντα καλά το αποθήκευσα ήδη. Θα υπερασπιστούμε την επανάσταση στην Κούβα όχι μόνο απο τους φανερούς εχθρούς αλλά και απο την 5η φάλαγγα του Οπορτουνισμού που επικράτησε στο Κ.Κ. Συνεχίζουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα. ΒΕΝΣΕΡΕΜΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. Αναμφίβολα το δίκαιο είναι με το μέρος του Κουβανικού Λαού, τουλάχιστον του μεγαλύτερου ποσοστού του - θέλω να πιστεύω - που τάσσεται με τον Σοσιαλισμό/Κομμουνισμό και στο δικαίωμά του να χαράξει ο ίδιος την πορεία του αλλά εθελοτυφλούμε αν πιστεύουμε ότι βγήκαν έτσι ξαφνικά στο προσκήνιο οι αντεπαναστατικές δυνάμεις.

    Εθελοτυφλούμε αν πιστεύουμε ότι το βάθεμα των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής και το ταυτόχρονο αδυνάτισμα των αντίστοιχων σοσιαλιστικών δεν δημιούργησε την υλική αυτή βάση, ώστε να πατήσουν και να θεριέψουν τα αντεπαναστατικά στοιχεία.

    Παραθέτω ένα άρθρο ενός απολογητή του κυρίαρχου συστήματος σε γνωστή φυλλάδα οπού είναι γνωστή η σχέση της με την πρεσβεία(Μία είναι) με τίτλο:

    "Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει τώρα στην Κούβα" όπου παραθέτει ενδιαφέροντα στοιχεία για τις αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο που ενίσχυσαν και ενισχύουν τα αντεπαναστατικά στοιχεία στο νησί της Επανάστασης.

    Σημ. Η τελευταία του παράγραφος του απολογητή, εύχομαι ο Κουβανικός Λαός να μην το επιτρέψει.

    «Πηγή: https://www.athensvoice.gr/politics/721724_amesi-analysi-ti-symvainei-tora-stin-koyva»

    https://www.athensvoice.gr/politics/721724_amesi-analysi-ti-symvainei-tora-stin-koyva

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανά το ίδιο έργο, χιλιοπαιγμένο!
      Ενας ψευδεπίγραφος "σοσιαλισμός", καπιταλισμός στην ουσία του, χρησιμοποιείται, για να συκοφαντήσει στις λαϊκές μάζες τον Σοσιαλισμό και να ανοίξει τον δρόμο σε έναν καπιταλισμό γνήσιο, χωρίς μασκαρέματα.
      Οι ίδιες συνταγές εφαρμόστηκαν και στην ΕΣΣΔ. Τα "Τusex", κρατικά καταστήματα, που πούλαγαν μόνο σε συνάλλαγμα (δολλάριο...), οι "παράλληλη οικονομία", η "ιδιοσυντήρηση" δηλαδή το κριτήριο του κέρδους μασκαρεμένο, ο κυρίαρχος ρόλος του χρήματος, κλπ., κλπ., κλπ.
      Τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια.
      Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχως Θοδωρη στο οικονομικο κομματι εχει δικιο

      Διαγραφή
    3. Βέβαια, ο Λαός δεν παραιτείται εύκολα από τις κατακτήσεις του - το λεγόμενο "κοινωνικό κράτος".
      Το παραδέχονται και οι αστοί δημοσιογράφοι, όταν τα αφεντικά τους το επιτρέπουν, λόγω ενδοϊμπεριαλιστρηκών αντιθέσεων:
      https://www.in.gr/2021/07/18/world/kouva-maziki-sygkentrosi-stiriksis-tis-kyvernisis/
      Στην ΕΣΣΔ χρειάστηκαν ~35 (=1991-1956) χρόνια συνεχούς πίεσης, οικονομικής και προπαγανδιστικής, για να υποταχτούν οι Λαοί της και να αποδεχτούν την Αντεπανάσταση σαν "μοιραίο γεγονός".
      Στην Κούβα ακόμη είμαστε στα ~13 (=2021-2008)...

      Διαγραφή
  5. https://prin.gr/2021/07/%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb/ Τα εξαπτέρυγα της ...πασοκάρας.. τρέχουν και δεν φτάνουν. Διασπαστικές ενέργειες σε βάρος του λαού νομίζοντας η αφελής πως θα παρασύρουν τους κομμουνιστές στον οπορτουνιστικό τους βόθρο. Να αλλάξουν πλευρό και χέρι γιατί πιάστηκαν. Τα κόλπα ψόφησαν τέτοιες μέρες πριν 30 χρόνια. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Οποιος θέλει η Κοινωνική συμμαχία είναι εδώ με μοναδικό κριτήριο συμμετοχής το Ταξικό. ΤΑΞΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΑΞΗ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://iskra.gr/%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%ce%ae%cf%82-%ce%b4%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%ac/ Τα οπορτουνιστικά ναυάγια βγήκαν απο τα λαγούμια τους να μας σερβίρουν μία σούπα που ξίνισε και βρωμάει δεκαετίες έχοντας καταστρέψει το Δ.Κ.Κ και την ΕΣΣΔ. Τίποτα καινούργιο πάντα στην υπηρεσία του καπιταλισμού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://prin.gr/2021/07/nar-hands-off-cuba/ Οι Τροτσκιστές του ΝΑΡ έτρεξαν να σπιλώσουν την μνήμη των ηρώων της επανάστασης ΦΙΝΤΕΛ ΤΣΕ ΚΑΜΙΛΟ που καμία σχέση δεν είχαν με την 5η φάλαγγα του οπορτουνισμού. Τα εξαπτέρυγα της ...πασοκάρας στην υπηρεσία του καπιταλισμού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. https://guernicaeu.wordpress.com/2021/07/15/%ce%b7-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b7-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%b9%cf%81%ce%ac%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%8d/ Οι Ιμπεριαλιστές Ρωσίας Κίνας ΙΡΑΝ στηρίζουν τον ...σοσιαλισμό... στην Κούβα. Τα συμπεράσματα πολύτιμα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 16/07/1941

    Ιδρύεται το Εργατικό Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (Εργατικό ΕΑΜ), προπομπός του ΕΑΜ. Το Εργατικό ΕΑΜ συγκροτήθηκε από την Ενωτική Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΕΓΣΕΕ), που βρισκόταν κάτω από την επιρροή του ΚΚΕ, τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), που ακολουθούσε ρεφορμιστική γραμμή και τα επίσης ρεφορμιστικά Ανεξάρτητα Συνδικάτα που είχαν αποσπαστεί από τη ΓΣΕΕ (τα ανεξάρτητα συνδικάτα προσχώρησαν στο ΕΕΑΜ λίγο μετά την ίδρυσή του, το Σεπτέμβρη του 1941).

    Το Ιδρυτικό του ΕΕΑΜ υπέγραψαν εκ μέρους της ΕΓΣΕΕ ο Κώστας Λαζαρίδης (συνδικαλιστικό στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ. Εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στις 13 Μάρτη του 1943), εκ μέρους της ΓΣΕΕ ο Γιάννης Καλομοίρης και εκ μέρους των Ανεξάρτητων Συνδικάτων ο Δ. Στρατής. Γενικός Γραμματέας του ΕΕΑΜ εκλέχτηκε ο Κ. Λαζαρίδης....... Μιλάμε για πραγματική τραγωδία. Η Ενωτική ΓΣΕΕ έπρεπε να αποτελεί την βάση του Απελευθερωτικού εργατικού μετώπου που θα μπορούσε να συμμετέχει όποιος θέλει χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής με μοναδικό κριτήριο το ταξικό. Το ίδιο ισχύει και για Αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες που αποτελούν το ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Με αυτό το σχήμα τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 σίγουρα δεν θα είχαμε ηττηθεί σε όλη την χώρα και θα οικοδομούσαμε Σοσιαλισμό. Αυτή είναι η εφαρμογή του ΕΛΙΓΜΟΥ των Λαικών Μετώπων που δεν προσφέρει ....σκαλάκι... στον καπιταλισμό. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. https://prin.gr/2021/07/%ce%b7-%ce%b4%ce%ac%cf%86%ce%bd%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81/ Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να ενισχύσουμε την Κοινωνική συμμαχία σε Αντικαπιταλιστική Αντιμονοπωλιακή πορεία για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Μόνο έτσι τελειώνεις με τον φασισμό χωρίς παραμύθια και φούμαρα για ...ενδιάμεσα στάδια... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. https://prin.gr/2021/07/%ce%b5%ce%bd%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-%ce%b5%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb/ Διασπαστικές ενέργειες του Οπορτουνισμού για την ενσωμάτωση του λαού στο καπιταλιστικό σύστημα ξεπλένοντας τα εγκλήματα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ του σύριζα που 4.5 χρόνια έσφαξε τον λαό με τον Χάγιο να φωτογραφίζεται με τσίπρα και γλέζο το 2012... ...ΑΞΙΟΙ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. https://www.imerodromos.gr/arthro-tis-presveiras-tis-koyvas-gia-ton-imerodromo-quot-kratame-psila-ta-lavara-tis-eleytherias-tis-anexartisias-tis-ethnikis-kyriarchias-toy-sosialismoy-kai-tis-allileggyis-me-toys-laoys-toy-kosmoy/ Η Κουβανική Πρεσβεία θα πρέπει να απαντήσει για την καταστροφική πορεία προς τον Καπιταλισμό απο το 2008.https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9215999 Το που θα καταλήξουν φαίνεται εδώ.https://www.komep.gr/m-article/918bb6ef-ff2b-11e9-95d7-3ed1504937da/ Μιλάμε καθαρά για Οπορτουνιστική αντεπανάσταση που ανοίγει το δρόμο στην καταστροφή αν δεν τους σταματήσουν ο λαός και οι Κομμουνιστές. ΦΙΝΤΕΛ ΡΑΟΥΛ ΚΑΜΙΛΟ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΑΘΑΝΑΤΟΙ. ΒΕΝΣΕΡΕΜΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ..Καλούμε όλα τα «εκτός των τειχών» Μέσα, έντυπα και ηλεκτρονικά, να συστρατευθούμε σ’ αυτόν τον αγώνα. Σήμερα είναι ο Ν. Μπογιόπουλος, αύριο θα είναι κάποιος άλλος δημοσιογράφος ή κάποιο άλλο Μέσο. Αμα οι εχθροί της ελευθερίας κερδίσουν μία φορά, θα πάρει αέρα ο απαυτός τους και οι προσπάθειες φίμωσης θα γίνουν θύελλα. Επαναλαμβάνουμε: Αυτό πρέπει να τελειώσει. Εδώ και τώρα!https://eksegersi.gr/politiki/%CE%B5-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%B4%CE%B5-%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%86%CE%B9%CE%BC%CF%8E%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD/.... Χρειάζεται ενίσχυση της Κοινωνικής συμμαχίες σε Αντικαπιταλιστική Αντιμονοπωλιακή πορεία διεκδικώντας προσωρινά μέτρα ανακούφισης και μέσα στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση να εδραιώνεται η πρόταση εξουσίας των Κομμουνιστών για έξοδο απο την Ε.Ε με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Μόνο έτσι τελειώνεις με τον φασισμό χωρίς να προσφέρεις ...Σκαλάκι... στον Καπιταλισμό που πάντα πληρώθηκε με πολύ αίμα απο τους λαούς. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2731-giati-o-ergatikos-agonas-den-symmetexei-stin-aristeri-protovoulia-dialogou-kai-drasis Οι Χαφιέδες του Μανιαδάκη και συνολικά ο Οπορτουνιστικός στάβλος σε αναβρασμό για την σωτηρία του Καπιταλισμού με το καλύτερο εργαλείο που διαθέτει ...πολιτικά μέτωπα και στάδια...ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2732-me-papandreou-o-syriza-strivei-aristera-pros-tis-ipa .............Τα Κεντρίστικα Οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι οι Μανιαδάκηδες τάχα μου διαφωνούν με τον σύριζα όταν καλούσαν του Κομμουνιστές το 2012 να αυτοκτονήσουμε κάνοντας πολιτικό μέτωπο με τον σύριζα για να σώσουμε τον Καπιταλισμό. Με τον σύριζα να έχει ξεβρακωθεί τελείως και το ΚΚΕ να έχει δικαιωθεί πουλάνε τρέλα προσπαθώντας να θολώσουν τα νερά και να πετάξουν λάσπη στον Χαρίλαο και στο ΚΚΕ. Συνεχίζουν το ίδιο βρώμικο παιχνίδι με την σαπισμένη σούπα που βρωμάει ώστε να φτιάξουν το νέο οπορτουνιστικό ανάχωμα που έχει ανάγκη ο Καπιταλισμός. Οτι και να κάνουν δεν θα τους περάσει. Εδω υπάρχει ΚΚΕ και Κοινωνική συμμαχία και θα μας βρούνε απέναντι στο έγκλημα που ετοιμάζουν. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. https://www.imerodromos.gr/project-elliniko-idiotiki-poli-disekatommyrion-chtismeni-apo-to-lao-alla-aprospelasti-gia-to-lao/..... Η Διαφωνία του ΚΚΕ σε όλα αυτά είναι με θέσεις εργατικής Λαικής εξουσίας με Κοινωνικοποιημένα τα βασικά συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής ξήλωμα του Καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Ολα αυτά δεν θα γίνουν με οπορτουνιστικές παπάτζες για ...πολιτικά μέτωπα.... και συμμετοχή σε κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού. Αυτά αποτελούν σωτηρία για τον καπιταλισμό και καταστροφή για τον λαό. Ολα θα γίνουν μέσα απο το ΠΑΜΕ και την Κοινωνική Συμμαχία και μέχρι να γίνουν θα συμμετέχουμε στο αστικό κοινοβούλιο με θέσεις εργατικής λαικής αντιπολίτευσης. Η Σαπισμένη σούπα που μας σερβίρουν πληρώθηκε με πολύ αίμα απο τους λαούς και δεν δικαιώθηκε πουθενά. π.χ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1944. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. https://www.imerodromos.gr/koyva-prosferei-ta-emvolia-poy-paragei-choris-patentes-gia-olo-ton-kosmo/....... Εδω και 13 χρόνια εφαρμόζουν σταδιακά νόμους του καπιταλισμού ξηλώνοντας τον κεντρικό σχεδιασμό που σημαίνει πως επέστρεψε στην Κοινωνία το καπιταλιστικό κέρδος. Αρα έχουμε ιατρικές μπίζνες με τους Ιμπεριαλιστές Ρωσίας Κίνας ΙΡΑΝ ΜΕΞΙΚΟ κ.α. Οι Πατέντες είναι ιδιοκτησία όσων ελέγχουν τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Δεν πρόκειται λοιπόν για διεθνιστική βοήθεια. Διεθνιστική βοήθεια πραγματικά πρόσφερε απλόχερα η Κούβα με το όπλο το μολύβι το νυστέρι σε λαούς που πολεμούσαν να ανατρέψουν την Φεουδαρχία Καπιταλισμό και να οικοδομήσουν Σοσιαλισμό. Σε μία τέτοια θυσιάστηκε ο σ.ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ στην Βολιβία. Ανθρακες λοιπόν ο θησαυρός. Οτι θετικό υπάρχει ακόμα για τον Κουβανικό λαό είναι αποτέλεσμα του Σοσιαλισμού που η ανατροπή του δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Τα ζήσαμε με την ΕΣΣΔ 1953 1991.... Δεν τσιμπάμε. ΒΕΝΣΕΡΕΜΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ....Έχουμε και την Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης που βρίσκεται στο στάδιο της διαμόρφωσης. Από την πλευρά μας δεν υπάρχει βιασύνη να κρίνουμε τελεσίδικα, Ωστόσο οι αναφορές “δεν είμαστε νέος ΣΥΡΙΖΑ” δεν πείθουν. Μεγαλύτερη σημασία έχει Το προγραμματικό Πλαίσιο. Αν όμως κρίνουμε από τα δέκα καυτά ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας, όπως τα καθόρισε σε άρθρο του ο εκ των πρωτεργατών της Πρωτοβουλίας Κ. Λαπαβίτσας, ΤΟΤΕ; Τότε ένα τέτοιο προγραμματικό πλαίσιο μπορεί να ονομαστεί “προοδευτικό”, “ριζοσπαστικό”, ό,τι θέλει ο καθένας. Αριστερό πρόγραμμα όμως δεν είναι. Πρόγραμμα που δεν οργανώνει την πάλη ενάντια στις βάσεις, το ΝΑΡΟ, την αμερικανοκρατία, την ΕΕ, που δεν θίγει τις αξίες, την ιδεολογία και τις δομές του υπάρχοντος συστήματος, δεν είναι αριστερό. Το πρόγραμμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ φωτίζει και δείχνει το δρόμο. Διαβάστε το.............. χαχαχαχαχαχαχαχα. Το έχουμε διαβάσει και ο λαός το πλήρωσε με το αίμα του όταν του στέρησε την δυνατότητα να διεκδικήσει την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και οδηγήθηκε στην σφαγή στις φυλακές εξορίες εκτελέσεις λόγω τις εγκληματικής θεωρίας ...πολιτικών μετώπων και σταδίων... που πάντα προσφέρουν ...σκαλάκι σωτηρίας στον Καπιταλισμό. ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ λοιπόν με γραμμή ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ.https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/65-sxolia/2735-sxoliazontas-ta-gegonota ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ......Υπενθύμισε πρόσφατες δηλώσεις του Κουβανού προέδρου Μιγκέλ Δίας-Κανέλ πως «τα αφεντικά αυτών των δικτύων, οι δικτάτορες των αλγορίθμων τους, άνοιξαν στο μίσος, δίχως τον ελάχιστο δεοντολογικό έλεγχο, τις πύλες κάθε ισχυρής πλατφόρμας τους». Τόνισε την αγάπη του κουβανικού λαού για την ειρήνη διαμηνύοντας πως δεν θα σταματήσει να αντιστέκεται ούτε θα παραιτηθεί από την οικοδόμηση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας πολυσυλλεκτικής, δημοκρατικής, με ευημερία και βιωσιμότητα, με όλους μαζί και για το καλό όλων.https://www.902.gr/eidisi/politiki/266184/allileggyi-ston-koyvaniko-lao-poy-dinei-enan-iroiko-agona-apenanti-stin.......... Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση ο Σοσιαλισμός που είχε η Κούβα μέχρι το 2008. Αυτό είναι η πορεία ανατροπής του Σοσιαλισμού που περιλαμβάνει καπιταλιστική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και καπιταλιστικό κέρδος. Οι Κομμουνιστές δεν θα πάρουμε.https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9215999https:https://www.komep.gr/m-article/918bb6ef-ff2b-11e9-95d7-3ed1504937da/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 23/07/1936

    Η κυβέρνηση του Λαϊκού Μετώπου στη Γαλλία απαγορεύει την εξαγωγή όπλων κ.α. πολεμικού υλικού προς την Δημοκρατική Ισπανία, που μάχεται κατά του Φράνκο. 23/07/1943

    Στο χωριό Περτούλι Θεσσαλίας υπογράφεται συμφωνία μεταξύ του ΕΛΑΣ του ΕΔΕΣ και του ΕΚΚΑ για την ίδρυση κοινού Στρατηγείου Ανταρτών................. Τα τραγικά αποτελέσματα της επικράτησης του οπορτουνισμού στην Κ.Δ το 1935 σε Γαλλία Ισπανία και στην χώρα μας με τον ΕΛΑΣ εγκλωβισμένο κάτω απο την σημαία της αστικής τάξης και των Αγγλων συμμάχων της σε κοινό Στρατηγείο με ΕΚΚΑ ΕΔΕΣ που ήταν οργανώσεις γέφυρα με τα τάγματα ασφαλείας. Είπαμε ...λαοκρατία ευρωκομουνισμός..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή