Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Στην Λέσβο ενώνονται οι Λαοί





 30ό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ

Έφτασαν στη Λέσβο οι σύντροφοι από την ΚΝ και το ΚΚ Τουρκίας - Θερμή υποδοχή από ΚΚΕ και ΚΝΕ
Εκει απο τη Μυτιλήνη, χιλιάδες κατασκηνωτές από Ελλάδα και Τουρκία στέλνουν μήνυμα:
Το μέλλον δεν είναι η καπιταλιστική βαρβαρότητα που τους ετοιμάζουν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, κυβερνήσεις, οι καπιταλιστές. Το μέλλον τους δεν είναι ο κόσμος της εκμετάλλευσης, των πολέμων, της προσφυγιάς και του ρατσισμού.
Το δικό τους μέλλον είναι ο σοσιαλισμός, η κοινωνία της ειρήνης και της ευημερίας των λαών, της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων, της πραγματικής ελευθερίας.
Aπό τη Μυτιλήνη των πλούσιων αγωνιστικών παραδόσεων, των μεγάλων εργατικών και λαϊκών αγώνων που διδάσκουν ότι ο λαός μεγαλούργησε, νίκησε εχθρούς που φάνταζαν ανίκητοι και έγραψε Ιστορία όταν οργανώθηκε και πάλεψε για τα δικά του συμφέροντα, όταν συστρατεύτηκε με τους κομμουνιστές, χιλιάδες νέοι, μαζί με τους συντρόφους από την Τουρκία, στέλνουν μήνυμα πως «κοινός εχθρός είναι ο καπιταλισμός!».
Πως ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Αντίθετα, είναι πολλά αυτά που μας ενώνουν στην καθημερινή πάλη απέναντι στις συνέπειες της βάρβαρης καπιταλιστικής εξουσίας σε κάθε πλευρά της ζωής.
Γιατί σε κάθε χώρα υπάρχουν «δύο πατρίδες», η πατρίδα του κεφαλαίου και η πατρίδα της εργατικής τάξης και των παιδιών της, και όπως έγραφε ο μεγάλος κομμουνιστής ποιητής Ναζίμ Χικμέτ «υπάρχουν δύο Ελλάδες και δύο Τουρκίες».
Γιατί και στις δύο πλευρές του Αιγαίου τα όνειρα της νέας γενιάς δεν χωράνε στον στενό κορσέ της καπιταλιστικής κερδοφορίας, που τους τα στερεί.
Γιατί στον 21ο αιώνα το σύγχρονο και νέο δεν είναι η ανασφάλεια, η εργασιακή ζούγκλα, η ανεργία, η αδικία, οι χιλιάδες νεκροί στα εμπορευματοποιημένα συστήματα Υγείας, η προσφυγιά και οι σάπιες ιδέες του σάπιου συστήματος, για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους μια χούφτα παράσιτα - καπιταλιστές.
Αλλά να απολαμβάνουν οι νέοι όλες τις μεγάλες δυνατότητες της σύγχρονης εποχής και της τεχνολογικής έκρηξης:
Να μορφώνονται ολόπλευρα και ουσιαστικά, να μαθαίνουν ολοκληρωμένα την επιστήμη ή την τέχνη που έχουν επιλέξει, θέτοντάς την στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών, να δουλεύουν στο αντικείμενο που έχουν σπουδάσει, να έχουν όλοι σταθερή δουλειά, να εργάζονται δημιουργικά λιγότερες ώρες, απολαμβάνοντας καλύτερο επίπεδο ζωής, να έχουν όλοι οι νέοι ελεύθερο χρόνο που να μπορεί να αξιοποιείται δημιουργικά, με ψυχαγωγία, πρόσβαση και συμμετοχή στην πολιτιστική δημιουργία, στον αθλητισμό, στις διακοπές.





6 σχόλια:

  1. Ο τΣύριζας θυσιάζεται σαν την Ιφιγένεια, προκειμένου να στηθεί ένα πιο αποτελεσματικό ανάχωμα στο ΚΚΕ:
    Νέο κόμμα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ
    Διαβάστε ονόματα, (αυτό σερβίρουν σαν ....προγραμματική θέση!) και γελάστε!
    "Μούρες" ετερόκλητες και χρεοκοπημένοι "αριστεροί" σελέμπριτις...
    Εν τω μεταξύ, προσπαθησαν να τους προλάβουν οι άλλοι, https://neoprogrammakomma.home.blog/, προσφέροντας πιο άμεση αμφισβήτηση/διεμβολισμό του ΚΚΕ:
    Πρωτοβουλία Διαλόγου για σύγχρονο κομμουνιστικό Πρόγραμμα και Κόμμα: Πανελλαδική Συνάντηση 10-11/7
    Είναι για κλάμματα, και βασικά για γέλια, το αριστεροχώρι.
    Καφενείο!
    Είναι όμως σαφές, ότι στα επιτελεία της α/τ υπάρχει ανησυχία για την έγκαιρη ανάσχεση του ΚΚΕ.
    Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://prin.gr/2021/07/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%cf%85%cf%87%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Οπορτουνιστικό τσίρκο στην υπηρεσία του Καπιταλισμού. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι λέγαμε;!!!
    Τα μαλλιοτραβήγματα στην πασόκικη "Αριστερά του τΣύριζα" προμηνύονται ομηρικά...
    https://pandiera.gr/πολιτική-συνεργασία-με-το-μανδύα-πρωτ
    ...εν όψει και πιθανού εκλογικού αιφνιδιασμού τον Σεπτέμβρη!
    Το νέο αντι-ΚΚΕ ανάχωμα συναντά δυσκολίες, καθώς προσπαθεί να γεννηθεί ...δίδυμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.ergatikosagwnas.gr/kinisi-ea/14-anakoinosis-ea/2729-i-kk-ea-den-symmetexei-stin-aristeri-protovoulia ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Αρε Γλέντια στον οπορτουνιστικό Στάβλο. Η Χαφιέδες του Μανιαδάκη ...διαφωνούν.... με τα υπόλοιπα ερπετά.. χαχαχαχαχαχαχα ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://prin.gr/2021/07/12-months/ Η Προσπάθεια τσουβαλιάσματος των Κομμουνιστών με τον Οπορτουνιστικό στάβλο και τον δολοφόνο Κουφοντίνα δεν πιάνει. Οι Προβοκάτσιες αλλού... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή