Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΚΕ: ΚΡΙΤΙΚΉ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


Για όσους ισχυρίζονται ότι το ΚΚΕ κάνει κριτική στην πορεία του κομμουνιστικού κινήματος μόνο στη μετά Στάλιν περίοδο. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Απλά οι ανεγκέφαλοι θέλοντας να κάνουν φτηνό αντικομουνισμό κάνουν πως «δεν άκουσαν»
Για όποιον ξέρει να διαβάζει πολιτικά ας δει το παρακάτω απόσπασμα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο 46ο Φεστιβά ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ στις 19/9/2020. Μια θέση που θα συζητηθεί.
«Η αποτίμηση αυτού του πρώτου εγχειρήματος ανάληψης της εργατικής εξουσίας σε πολλές χώρες του κόσμου και για δεκαετίες γίνεται ασφαλώς κριτικά, αλλά και αυτοκριτικά όσον αφορά αδυναμίες του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος και του ίδιου του ΚΚΕ.
«Η σοσιαλιστική οικοδόμηση, η ίδια η Σοβιετική Ένωση και το ΚΚΣΕ δεν ήταν απαλλαγμένη από αδυναμίες, παραλείψεις, λάθη, αντιφάσεις και υποχωρήσεις, πρώτα απ' όλα προς την ατομική ιδιοκτησία, και όλα αυτά είχαν έκφραση και στη στρατηγική του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, ιδιαίτερα τις κρίσιμες δεκαετίες του '40 κατ' αρχάς και στη συνέχεια, μέχρι τις τελικές αντεπαναστατικές ανατροπές της δεκαετίας του '80.
Σε αυτήν την πορεία, ασφαλώς πίεζε η ύπουλη, αλλά ταξικά σταθερή στρατηγική των ιμπεριαλιστών συμμάχων του τότε αντιφασιστικού άξονα ΗΠΑ και Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και τα ίδια τα λάθη του διεθνούς και ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος.
Λάθη που είχαν ως βαθύτερη αιτία την ίδια τη στρατηγική της μη σύνδεσης του εθνικοαπελευθερωτικού αντιφασιστικού αγώνα στα χρόνια 1940-1945 με την κατάκτηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας σε όλες τις χώρες, γεγονός που οδηγούσε συνεχώς σε όλο και περισσότερους ιδεολογικοπολιτικούς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, τόσο της ίδιας της Σοβιετικής Ένωσης όσο και των κομμουνιστικών κομμάτων και των αντιστασιακών κινημάτων, προς τους μέχρι τότε συμμάχους, κυρίως τη Βρετανία όσον αφορά την Ελλάδα, αλλά και τις ΗΠΑ.
Μελετάμε την Ιστορία μας στην Ελλάδα και στον κόσμο. Δεν σταματάμε γιατί έρχονται στο φως όλο και καινούργια στοιχεία, από τα αρχεία που μέχρι χτες ή ήταν ακόμη απόρρητα ή απλά δεν ήταν σε γνώση μας.»



 ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 

6 σχόλια:

  1. Λάθη που είχαν ως βαθύτερη αιτία την ίδια τη στρατηγική της μη σύνδεσης του εθνικοαπελευθερωτικού αντιφασιστικού αγώνα στα χρόνια 1940-1945 με την κατάκτηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας σε όλες τις χώρες, γεγονός που οδηγούσε συνεχώς σε όλο και περισσότερους ιδεολογικοπολιτικούς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, τόσο της ίδιας της Σοβιετικής Ένωσης όσο και των κομμουνιστικών κομμάτων και των αντιστασιακών κινημάτων, προς τους μέχρι τότε συμμάχους, κυρίως τη Βρετανία όσον αφορά την Ελλάδα, αλλά και τις ΗΠΑ.
    Μελετάμε την Ιστορία μας στην Ελλάδα και στον κόσμο. Δεν σταματάμε γιατί έρχονται στο φως όλο και καινούργια στοιχεία, από τα αρχεία που μέχρι χτες ή ήταν ακόμη απόρρητα ή απλά δεν ήταν σε γνώση μας.»........ Να αυτά κάνεις Στρατάρχη και θα μου τον σακατέψεις ήδη παραμιλάει..... Ηθελα να ήξερα γιατί είσαι τόσο σκληρός με τον Πασοκατζή....ΟΥΦΦΦΦΦΦΦ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μελετάμε την Ιστορία μας στην Ελλάδα και στον κόσμο. Δεν σταματάμε γιατί έρχονται στο φως όλο και καινούργια στοιχεία, από τα αρχεία που μέχρι χτες ή ήταν ακόμη απόρρητα ή απλά δεν ήταν σε γνώση μας.»..... Να γιατί ...κάποιοι... έτρεξαν να δημοσιεύσουν το 1ο Δοκίμιο το 1995... με τις επεξεργασίες να έχουν γίνει πριν το 1991.... απο το λεηλατημένο αρχείο στο ...Σιμπίου το 1968.... και μέσα στο νερό τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1994.... ΑΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κόμμα των Μπολσεβίκων με τον Ι.Β ΣΤΑΛΙΝ στην ΕΣΣΔ είχαν την εξουσία έκαναν ΔΥΟ ΕΛΙΓΜΟΥΣ ένα με κάθε ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ διέσπασαν τους Καπιταλιστές και νίκησαν και πολύ καλά έκαναν. Το πρόβλημα βρίσκεται στην Κ.Δ που το 1935...έπεσε στα χέρια του Οπορτουνισμού και με εργαλείο τα ...πολιτικά μέτωπα και στάδια... αποτέλεσε τον πολιορκητικό κριό του Καπιταλισμού σε βάρος της ΕΣΣΔ. Κάποια στιγμή στην διάρκεια του πολέμου οι απώλειες άλλαξαν τον συσχετισμό στο κόμμα των Μπολσεβίκων με επικράτηση του οπορτουνισμού και εκεί. Ξεκίνησε και στην ΕΣΣΔ η θεωριτικοποίηση του ελιγμού όπως έγινε στην Κ.Δ το 1935... Εδω βρίσκεται η αιτία της καταστροφής. Η Γερμανική διαταγή για την πλήρη εξόντωση των μελών και στελεχών του κόμματος άνοιγε τον δρόμο στο δίδυμο αδελφάκι του Φασισμού τον Οπορτουνισμό να επικρατήσει στην ΕΣΣΔ. ΑΛΗΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάντε παρακαλώ μια διόρθωση στον τίτλο: ΑΥΤΟΚΤΙΚΗ σε ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ

    ΣΤΕΡΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.902.gr/eidisi/topiki-dioikisi/236600/apokalypse-me-gegonota-ti-diastrevlosi-tis-alitheias-gia-ti-symfonia Και μετά σου λέει δεν ήταν ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ και απο τις δύο μεριές των καπιταλιστικών κρατών αλλά ...ξαφνικά... έγιναν ...αντιφασίστες.... Ποιό οπορτουνιστής πεθαίνεις... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λάθη που είχαν ως βαθύτερη αιτία την ίδια τη στρατηγική της μη σύνδεσης του εθνικοαπελευθερωτικού αντιφασιστικού αγώνα στα χρόνια 1940-1945 με την κατάκτηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας σε όλες τις χώρες, γεγονός που οδηγούσε συνεχώς σε όλο και περισσότερους ιδεολογικοπολιτικούς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, τόσο της ίδιας της Σοβιετικής Ένωσης όσο και των κομμουνιστικών κομμάτων και των αντιστασιακών κινημάτων, προς τους μέχρι τότε συμμάχους, κυρίως τη Βρετανία όσον αφορά την Ελλάδα, αλλά και τις ΗΠΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή