Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Πανδημία: Πάρτε ουσιαστικά μέτρα, έστω και τώρα!

 


Το φιάσκο με τις μάσκες για τα σχολεία, που βγήκαν… τραπεζομάντιλα, είναι η κορυφή του παγόβουνου. Εξηγούμαστε:

Σε ένα λαό που με την πειθαρχία του την περίοδο της καραντίνας σου έδωσε τη δυνατότητα να έχεις στις 30 Ιουνίου μόλις 2 κρούσματα στην Αττική, δεν μπορείς να κουνάς το δάχτυλο περί «ατομικής ευθύνης».

Ούτε να τον ενοχοποιείς επειδή εσύ αποφάσισες να ανοίξεις τον τουρισμό με τους όρους που επέβαλλαν οι πολυεθνικές του τουρισμού, οι αεροπορικές εταιρείες και η ακτοπλοΐα.

Δεν είναι δυνατόν να μιλάς για «θωράκιση», την ώρα που είχες 6 μήνες στη διάθεσή σου, αλλά δεν κατάργησες ούτε ένα από τα 600 (!) κοντέινερ που βαφτίστηκαν μόλις πέρσι «σχολικές αίθουσες», άφησες στην αρχή της χρονιάς με 20.000 κενά εκπαιδευτικών τα σχολεία και νομοθέτησες τάξεις με 25, 26 και 27 άτομα.

Που δεν μερίμνησες για λήξη μέτρων αποσυμφόρησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Που δεν έβαλες στο μικροσκόπιο των ελέγχων την τήρηση των υγειονομικών κανόνων στους χώρους δουλειάς.

Που μια ημέρα μετά την ικανοποίηση του πρωθυπουργού για την προθυμία των εκδρομέων να προστρέχουν για τεστ κατά την επιστροφή τους, το μεγαλύτερο κέντρο διενέργειας ελέγχων δήλωσε αδυναμία διενέργειας τεστ λόγω «αλόγιστης χρήσης»!

Που δεν έκανες ούτε ένα διορισμό γιατρού ή νοσηλευτή, παίζοντας το παιχνίδι των ορισμένου χρόνου προσλήψεων στην πλάτη ποιων, των «ηρώων»!

Μπροστά στον κίνδυνο που βρίσκεται μπροστά μας, είναι κρατική και κυβερνητική ευθύνη να γίνει το αυτονόητο σε όλους τους παραπάνω τομείς και, φυσικά, να ακουστούν οι γιατροί: Μαζικοί διορισμοί στα νοσοκομεία. Μαζικά τεστ για τον πληθυσμό. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και ένταξή του, όπως και των ιδιωτών γιατρών, σε έναν κεντρικό σχεδιασμό ανάσχεσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας.


ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ απ τον "ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ"


1 σχόλιο:

  1. ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΤΣΕΧΙΑ με ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ τα ίδια και χειρότερα με εκατόμβες θυμάτων. ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΕΣ κυβερνήσεις υπηρετούν τον καπιταλισμό και την ιδιοκτησία του στα μέσα παραγωγής. Η Μοναδική λύση είναι ο αγώνας της εργατικής τάξης και του λαού μέσα στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για προσωρινά μέτρα ανακούφισης με στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου μακριά απο οπορτουνιστικές σταδιακές παπάτζες και μεταβατικές μπούρδες. Είναι ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή