Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Κόβουν τις διαφημίσεις του 46ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ Facebook και Google

 

Με πρόσχημα την «προώθηση ψυχαγωγικών ναρκωτικών»!

Μια ακόμα επίδειξη ελευθερίας του λόγου κάνουν κολοσσοί του διαδικτύου αυτές τις μέρες, καθώς Google και Facebook αποκλείουν τις διαφημίσεις για το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο διαδίκτυο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Google, Facebook, Instagram).

Κόβουν τις διαφημίσεις του 46ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ Facebook και Google
Κόβουν τις διαφημίσεις του 46ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ Facebook και Google

Oι δικαιολογίες είναι πραγματικά προκλητικές καθώς, εκτός από την αιτιολογία της πολιτικής διαφήμισης που σχετίζεται με:

«Κοινωνικά θέματα που ενδεχομένως μπορούν να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα ή κάνουν αναφορές σε υπάρχοντα ή προτεινόμενα νομοθετήματα»,

ούτε λίγο ούτε πολύ προβάλλεται ο ανήκουστος ισχυρισμός ότι γίνεται:

«Προώθηση ψυχαγωγικών ναρκωτικών»!!!

Γιατί αν ένα μέρος προωθεί τη χρήση ουσιών, αυτό είναι το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, όλοι το ξέρουν αυτό…

Το όλο θέμα θα ήταν για γέλια, αν δεν επρόκειτο για ένα ακόμα κρούσμα λογοκρισίας και φίμωσης φωνών που αντιστέκονται στο σύστημα, αλλά και οποιασδήποτε ριζοσπαστικής άποψης.

Όλα αυτά την ώρα που ασχημονούν στα ίδια μέσα ναζί, ακροδεξιοί, κάθε λογής συνωμοσιολόγοι με αφορμή την πανδημία και όχι μόνο, με τους υπεύθυνους να παρεμβαίνουν –αν και εφόσον– μόνο αφού αυτές οι απόψεις έχουν ήδη φτάσει σε έναν σημαντικό αριθμό κοινού.

Αντιθέτως, πολλές φορές, ακόμα και απλές αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές αναρτήσεις λογοκρίνονται, συχνά απροσχημάτιστα.

Είναι προφανές ότι το φεστιβάλ υπήρχε πολύ πριν την ανάπτυξη του διαδικτύου και ό,τι κι αν κάνουν όσοι ενοχλούνται από την ύπαρξή του, δεν μπορούν να το σβήσουν από τη συλλογική συνείδηση, όσο κι αν προσπαθούν να περιορίσουν τα ψηφιακά του ίχνη.

Κόβουν τις διαφημίσεις του 46ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ Facebook και Google
Μία από τις δεκάδες αφίσες της ΚΝΕ όπου -σύμφωνα με την Google και το Facebook- προωθεί τη χρήση ναρκωτικών!

Πρόκειται για ένα θεσμό εξάλλου που ούτε οι αστικές κυβερνήσεις, οι οποίες, ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια της διεξαγωγής του, προσπαθούσαν με διάφορους τρόπους να το παρεμποδίσουν, ενώ τα κυρίαρχα ΜΜΕ διαχρονικά τηρούσαν ως επί το πλείστον σιγή ιχθύος.

Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια δηλαδή.

Κάτι που θα αποδειχθεί πετρίτρανα την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς για άλλη μια χρονιά, παρά τους περιορισμούς και τις ιδιαίτερες λόγω πανδημίας συνθήκες διεξαγωγής, το παρών θα δώσουν χιλιάδες νέες και νέοι, εργαζόμενοι, φοιτητές και άνθρωποι κάθε ηλικίας.

Πηγές: Κατιούσα και 902.gr


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΡΟΒΕΣΠΙΕΡΟ 

2 σχόλια:

 1. Κάποτε τσακωνόμουν με φίλους, ακόμη και με συντρόφους, που ήταν σίγουροι πως το Ιντερνέτ είναι "ουδέτερο", μη ελεγχόμενο και άλλα τέτοια....
  Χαμένα χρόνια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σεχτάρ. ...κοινοβουλευτικές αυταπάτες....στάδια...εθνική ενότητα.... ομαλότητα...λαοκρατία ....ευρωκομουνισμός...... ΟΥΥΥΥΦΦΦΦΦ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή